میزان خط فقر در شهرستان ها متفاوت است

خط فقر 18 میلیونی چقدر واقعیت دارد؟

اواخر سال گذشته اعلام شد دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته حدود ۵۷.۴درصد افزایش یافته است،اما به نظر می‌رسد پس از 6 ماه از افزایش 57.4درصدی دستمزدها این میزان هم نمی‌تواند هزینه‌های سرسام‌آور زندگی در ایران را پوشش دهد.

خط فقر 18 میلیونی چقدر واقعیت دارد؟

اخیرا فرامرز توفیقی، رییس کمیته دستمزد کانون شوراهای اسلامی کار اعلام کرده که خط فقر نسبی خانوارها در ایران به ۱۸ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان رسیده است و بدنه جامعه کارگری ایران از منظر معیشت مانند بیماری است که با ۱۰درصد قلبش زندگی می‌کند.

وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی مدت‌هاست که بدون وزیر فعالیت می‌کند و البته همان موقع هم که وزیر داشت، اطلاعات درستی از میزان خط فقر منتشر نمی‌کرد. با این حال باید گفت که اظهارات جدید رییس کمیته دستمزد کانون شوراهای اسلامی که اتفاقا در جلسات تعیین دستمزد سالانه نیز شرکت می‌کند را باید یک هشدار دانست.

اما بالاتر رفتن خط فقر و رسیدن به ۱۸ میلیون تومان درحالی رخ داده است که چند روز پیش طرح متناسب‌سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری در قالب یک لایحه دوفوریتی به صحن مجلس رفت. طبق تصمیم اخیر دولت و مجلس، قرار است دست‌کم یک میلیون تومان به حقوق کارمندان و ۹۰۰ هزار تومان به دریافتی بازنشستگان بخش دولتی اضافه شود که درنهایت حداقل حقوق برای کارمندان دولت به پیشنهاد خود دولت به ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان افزایش یابد و در این بین حداقل دستمزد کارگران هم‌اکنون 5 میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است که تقریبا یک‌ سوم فاصله خط فقر ۱۸ میلیون تومانی را پر می‌کند.

این درحالی است که دستمزد یک کارگر با تمام حقوق و اضافه کاری، عائله‌مندی، حق مسکن و بسیاری از انواع مزایای دیگر به ۹ میلیون تومان نمی‌رسد.

براساس این گزارش؛ پژوهش‌های حوزه فقر در دهه 90 نشان می‌دهد که خانواده‌های پرجمعیت ایرانی با وجود داشتن کار، نمی‌توانند کمترین امکانات زندگی را برای خانواده‌شان فراهم کنند و سوءتغذیه کودکان با فقر در بزرگسالی‌شان ارتباط مستقیم دارد. در آخرین گزارش مرکز آمار ایران از نرخ تورم خوراکی‌ها اعلام شد که نرخ تورم عموم اقلام خوراکی بالای ۵۰درصد ثبت شده است که در میان اقلام خوراکی و آشامیدنی، گروه روغن و چربی با تورم نقطه به نقطه ۲۷۱ واحد درصد رکورددار افزایش قیمت بود.

میزان خط فقر در شهرستان‌ها متفاوت است

آلبرت بغوزیان، اقتصاددان و استاد دانشگاه در واکنش به رقم اعلام شده از سوی رییس کمیته دستمزد کانون شوراهای اسلامی کار به «اعتماد» گفت: به نظر می‌رسد این رقم 18 میلیون تومانی که برای خط فقر اعلام شده مربوط به یک خانواده 4 نفره باشد و کل هزینه‌ها اعم از اجاره‌خانه تا حمل و نقل و خوراک و پوشاک را هم برای این رقم در نظر گرفته‌اند. اگر این عدد صحیح باشد تعداد زیادی از افراد جامعه زیر خط فقر خواهند رفت. این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اینکه این رقم به صورت کلی برای خط فقر عنوان شده هم جای سوال دارد، چراکه ممکن است متوسط هزینه یک خانواده 8 میلیون یا 10 میلیون تومان باشد که باز هم متفاوت است، ضمن آنکه خط فقر در تهران با خط فقر در شهرستان‌های کوچک و بزرگ فرق دارد.

این اقتصاددان با اشاره به پرداخت یارانه یک میلیون و 200 هزار تومانی دولت برای اعضای خانواده 4 نفره خاطرنشان کرد: در صورتی که این رقم را برای خط فقر درنظر بگیریم پس این رقم‌هایی که دولت به عنوان یارانه به خانوارها پرداخت می‌کند به هیچ عنوان جوابگوی هزینه‌های معیشتی خانوارها نخواهد بود. در کنار آن رقمی که برای حداقل دستمزدها تعیین شده هم نمی‌تواند معیشت خانوارها را تامین کند. بغوزیان گفت: اگر رقم 18 میلیون تومان را برای خط فقر درنظر بگیریم تنها تعداد محدودی از افراد جامعه زیر خط فقر نیستند و آن‌هم شامل نمایندگان مجلس و مسوولان دولتی و اساتید دانشگاه و مالکین صنایع و کارآفرینان و... می‌شوند. این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: این رقم برای افرادی که درآمدشان اندک است به معنی فاجعه است، چراکه با وجود حداقل دستمزد و یارانه باز هم از این رقم عقب هستند و تنها راه‌شان استفاده از پس‌انداز یا چند شغله شدن است.

او با بیان اینکه برخی از درآمدها جایی ثبت نمی‌شوند، گفت: باید در کنار خط فقری که اعلام شده متوسط درآمد افراد هم اعلام شود تا بتوان تحلیل درست‌تری ارایه داد. اما این عدد 18 میلیون تومان به عنوان خط فقر بسیار نگران‌کننده است، چراکه به دنبال این رقم بزهکاری و جرم و دزدی و سایر فسادها در جامعه افزایش خواهد یافت.

منبع: اعتماد
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 32
  • ناشناس
    4

    درجهنم زندگی می کنیم نه لذتی نه آرامشی دائم باید دنبال حداقل ها باشیم

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      خط فقر در ایران با احتساب کلیه هزینه های زندگی حداقلی یک خانوار ۴ نفره اعم از هزینه های اجاره بها مسکن، آذوقه و خورد و خوراک، پوشاک و کفش، تحصیلی و آموزشی، بهداشتی و درمانی، تفریحی و گردشگری، ایاب و ذهاب و هزینه های مصرفی برق، آب، گاز و تلفن و شارژ واحد آپارتمانی بطور ماهانه متجاوز و افزون بر مبلغ ۱۸ میلیون تومان می شود!

    • فدایی رهبری
      1

      عوضش امنیت داریم که مدیون سربازان حزب الله در لبنان و سوریه هستیم
      ناشکر نباشید و سوریه و عراق را نکاه کنید

  • 1

    این همه هزینه مجلس دولت وسایرنهادها می شودتا مردم را فقیر کنند همین هزینه ها صرف مردم می شد فقر ازبین می رفت

  • ؟؟؟!!!!
    1

    مگه هنوز حلبی آباد داریم

  • ناشناس
    4

    به جای اضافه کردن حقوق تولید را زیاد کنید موانع را ازبین ببرید سعی کنید چیزها را ارزان به دست مردم برسانید چه عیبی دارد که دوباره چیزها مهم واجب را کوپنی کنید مثل زمان جنگ

  • ناشناس
    0

    بعضی از افغانی ها که درآمد خوبی هم دارند ده تا کیسه برنج وبیست تا حلب روغن بیست شکر خلاصه برای دوسال چیز میخرند انبار می‌کنند خونه میخرند ماشین میخرند خونه هاشون به ایرانی کرایه می‌دهند

    نظرات شما -
    • ناشناس
      2

      افغانی ها ایران رو خوردن

    • ناشناس
      0

      اتباع بیگانه غیرمجاز حق مالکیت اموال غیر منقول و خودرو و افتتاح حساب در ایران را ندارند.

    • اریا
      9

      افغانستان تا دوقرن پیش جزیی از ایران بودن بعدم کار می کنن نوش جونشون

  • محمد
    1

    زنده باشند ملت عراق و سوریه و لبنان و فلسطین و افغانستان ملت ایران کجای پازل هستند

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      یمن و دوسیه وچین و،،،،،، یادت رفت

  • ناشناس
    0

    این روش یارانه بازی وگدا پروری شایسته ملت ایران نیست،این چرخه معیوب را تمام کنید،تاکی افزایش شندرغاز حقوق وافزایش سونامی وار قیمتها ،درهارا به روی مملکت باز کنید،دست از آرمان گرایی بر دارید به منافع مردم ومنافع ملی فکر کنید تولید ،رونق اقتصادی افزایش تولید،افزایش صادرات, رفع بیکاری و.......تا مردم بتوانند نفس راحتی بکشند از این حول ولا نجات پیدا کنند

    نظرات شما -
    • اریا
      0

      سخنی ازبزرگان
      اونایی که درخط امام نیستن خون شهداروپایمال میکنن ........یکی یکیشون
      یعنی.........ییییییییییکی یییکشون
      کجایی وببینی ایرانوبروزایایرانوببینی فشاتو
      پس بگیری

    • ناشناس
      0

      اتفاقا حقمان جون نمک نشناس خاندان پهلوی بودیم

  • بازنشسته
    1

    این کار دشمن است . در ایران اصلاً خط فقر معنایایی ندارد . ملت ولایت مدار در ناز ونعمت هستند. مسئولان حقوق نجومی می گیرند . کارمند و کارگر و بازنشسته هم که جز اموات بحساب می آیند .هرکس هم نفس بکشد می گویند اغتشاشگر هستند .

  • طبقه فرودست
    1

    خط فقر رو ول کن خط مرگ رو بچسپ

  • ناشناس
    0

    یا خدا،اگه اینطور باشه من زیر خط مرگ هستم.

  • ناشناس
    0

    بازماهیانه یه پولی میگیرن
    ماهاکارگرهای فصلی وروزمزدچی من امسال دوماه روهم رفتم سرکاربادوتابچه مدرسه ای دغدغه اقایون
    باشکمهای سیرتحریم اثرندارد.عدالت علی

  • دوری
    1

    اونهایی که در ۴۴سال اخیر باد در غب غب می‌خواستند دنیا را مدیریت کنند جواب بدهند

  • 1456
    1

    نمیشه مسئولین محترم بجای ارسال منابع ملت به گروه ها و کشورهای دوست و برادر راهکارهای تولید و بهره برداری را در کشور شان را به انها ارائه دهند تا منابع ملت بخود مردم برسه ؟ اخه با این وضعیت و کنار ان دست در جیب مردم نمودن و اختلاس های سیستماتیک ؛ نسل کشور و میهن در حال فنا و نابودی می باشد

  • ایمان
    0

    اشرافی ترین زندگی در بین سران تمام کشورهای دنیا
    مختص کشورهایی است که مردمشان بدترین زندگی را دارند..
    حالا وضع زندگی سران این حکومت را با زندگی من کارگر مقایسه کنید...
    کار کردن بوق و خوردن بوق

  • علی
    0

    مردم متوسط گروه هدف زیر خط فقر زندگی می‌کنند نیاز به حمایت هستند دولت یارانه‌ها مردم نیازمند را افزایش دهد...

  • دشمن
    1

    کار دشمنه والا چرا از خط فقر در فرانسه صحبت نمی کنند. این همه خطوط پررنگ در غرب هست آیا دید کسی در موردشون صحبت کنه؟ پس حتما خطوط کار دشمنه

  • ناشناس
    1

    وقتی یک مشت اختلاسگر حرامخور رو مسئول اداره مردم بکنند وضعیت همین است

  • ناشناس
    0

    حیف که منتشر نمیکنی تا وقت بذارم وگرنه با اعداد وارقام ثابت میکردم یه خانواده 4 نفره برا زندگی معمولی اقلا ماهی 30 میلیون تومان هزینه دارد .

  • ناشناس
    1

    آخه این سزاواره که کشوری نفت و گاز و منابع معدنی و... داره و حکومتش دم از عدالت علی هم میزنه اونوقت مردمانش با فلاکت و بدبختی زندگی کنند؟ 😔

  • رضا
    0

    خط فقر در اصل بستگی به کسی دارد که خط کش دستشه مثلا الان بابک زنحانی در مقابل بقیه اختلاسگران فقیره خخخخخ

  • ناشناس
    0

    درد من تنهایی نیست بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت و بی عرضگی را صبر و لبخندی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می دانند. گاندی

  • 0

    احسنت بر ملت مقاوم و سرسخت ایران اجرکم عندالله
    از قدیم گفته اند خلایق هرچه لایق

  • ناشناس
    0

    بیش‌از‌۷۰‌درصد‌جمعیت.....

  • ناشناس
    0

    مستمری بازنشستگان کاهش داشته افزایش پیشکش

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها