فساد گزارش کنید، یک میلیارد تومان پاداش بگیرید

رییس مرکز بازرسی وزارت اقتصاد با بیان اینکه در تلاش هستیم تا در آینده نزدیک ظرفیت‌ های لازم برای حمایت از گزارشگران فساد را افزایش دهیم، گفت: یکی از مدیران ارشد اقداماتی را علیه یکی از گزارشگران فساد انجام داده بود که به همین دلیل برکنار شد.

فساد گزارش کنید، یک میلیارد تومان پاداش بگیرید

علی نظامی، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه حمایت‌هایی از گزارشگران فساد در برابر فشارهای مدیران بالادستی در نظر گرفته شده است، گفت: در صورتی که مدیران مانع حمایت از گزارشگران فساد شوند و یا شاهد اقدام تلافی‌جویانه ازسوی آنها علیه گزارشگران باشیم، گزارشگر حتماً تحت حمایت‌های دستورالعمل وزارت اقتصاد قرار خواهد گرفت.

وی افزود: اخیرا گزارشی ازسوی کارکنان یکی از دستگاه‌ها به دست ما رسیده بود و از آنجا که گزارشگر هویت خود را نزد مدیران خود فاش کرده بود، مدیر ارشد آن مجموعه اقدامات تلافی جویانه‌ای علیه او انجام داد که این مدیر با برخورد قاطع وزیر رو به رو شده و با وجود فشارها و حمایت‌های سیاسی، در روزهای گذشته این مدیر ارشد برکنار شد.

احتمال افزایش پاداش گزارشگران فساد در آینده / گزارشگران در اولویت ارتقای شغلی قرار می گیرند

رییس مرکز بازرسی وزارت اقتصاد با بیان اینکه از جمله ویژگی‌های دستورالعمل جدید حمایت از گزارشگران فساد، پیش‌بینی پاداش‌های نقدی و غیرنقدی است، گفت: برای اولین بار در کشور 3 درصد از عواید حاصل از گزارش فساد تا سقف یک میلیارد تومان بعنوان پاداش نقدی گزارشگر فساد در نظر گرفته شده است. با توجه به محدودیت‌ها و مقرراتی که وجود دارد حداکثر ظرفیت‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: البته در تلاش هستیم تا در راستای ارتقای حمایت‌ها، پیشنهادات جدیدی به هیئت دولت ارائه کنیم. در مجلس شورای اسلامی نیز طرحی در خصوص حمایت از گزارشگران فساد در جریان است که امیدواریم در آینده نزدیک این تلاش‌ها نیز به نتیجه برسد. اگرچه سازوکار فعلی وزارت اقتصاد در حمایت و تشویق گزارشگران فساد گامی بلند و موثر خواهد بود، اما ضرورت دارد با تقویت مبانی قانونی زمینه لازم برای افزایش پاداش‌ها فراهم شود. مشوق‌های غیرنقدی نیز شامل مواردی از جمله اولویت یافتن در معرفی کارمند نمونه، ارائه تقدیرنامه از جانب شخص وزیر اقتصاد و حق تقدم در انتصاب به مشاغل مدیریتی می باشد.

نظامی در پاسخ به سوالی در خصوص فرآیند رسیدگی به گزارشات فساد گفت: وقتی گزارشی در سامانه ثبت می‌شود، گزارشگر می‌تواند مشخصات هویتی از قبیل نام و نام خانوادگی خود را ثبت کند و یا می‌تواند به صورت ناشناس گزارش خود را ثبت نماید. سپس مرجع پیگیری مستقر در مرکز بازرسی وزارت اقتصاد بررسی اولیه را انجام خواهد داد و در مرحله بعد گزارش به مرجع تحقیق و بازرسی ارجاع داده خواهد شد.

وی اظهار کرد: در مرجع تحقیق، بررسی دقیق و مستندسازی‌ها انجام خواهد شد و درصورت صحت اطلاعات و مستدات گزارش و احراز فساد، مرجع پیگیری موظف خواهد بود تا گزارش را به مراجع قضایی و یا رسیدگی به تخلفات اداری ارجاع دهد. در نهایت پس از اینکه آرای قطعی صادر و عایدی برای دولت ایجاد شد، موضوع به کمیته احراز خواهد رفت و مبلغ پاداش گزارشگر تعیین خواهد شد.

وقتی گزارش‌ها به مرجع پیگیری ارسال می‌شود، این مرجع، اطلاعات هویتی گزارشگر را به صورت کامل پنهان کرده و محرمانه نزد خود نگه می‌دارد و صرفا محتوای گزارش را به مراجع تحقیق ارسال می‌کند. درطول فرآیند رسیدگی نیز مرجع پیگیری موظفه به ارائه بازخورد به گزارشگر بوده و در نهایت و در مرحله آخر نیز با گزارشگر برای پرداخت پاداش ارتباط برقرار خواهد شد.

تدوین دستورالعمل حمایت از گزارشگران فساد با حداکثر ظرفیت ممکن

رییس مرکز بازرسی وزارت اقتصاد در پاسخ به سوالی در خصوص ساز و کار جدید وزارت اقتصاد در حمایت از گزارشگران فساد گفت: در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری و رویکردهای دولت سیزدهم، بر ترویج فرهنگ مبارزه با فساد و افزایش نظارت مردمی تاکید شده است. همچنین مبانی دیگری از جمله عمل به مواد 13 و 33 کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با فساد و قانون ارتقای سلامت اداری نیز وجود دارد.

وی گفت: این موارد سبب شد تا با دستور وزیر اقتصاد مرکز بازرسی مطالعات جدی را در خصوص سامانه‌های سوت‌زنی و موارد مشابه آن را در کشور و سایر کشورها آغاز کند. دستورالعمل فعلی که تدوین و ابلاغ شده است، یک ساز و کار جامع تشویق و حمایت از گزارشگران فساد است که مشابه قوانین مرسوم در دنیا و براساس استاندارد ایزو 37002 تدوین شده است.

نظامی با اشاره به اینکه یک سیستم مدیریت سوت‌زنی شامل سه عنصر است، گفت: این عناصر شامل دستورالعمل حمایت و تشویق، فرآیند رسیدگی شفاف با ارکان مستقل و سامانه سوت‌زنی است. در تجربه‌های محدود قبلی در کشور، معمولاً شاهد ضعف در دو عنصر اول بوده‌ایم. باتوجه به این ضعف‌ها، سازوکار جدید وزارت اقتصاد، فراتر از صِرف راه‌اندازی سامانه سوتزنی، به مصادیق حمایت و تشویق و همچنین شفافیت فرآیند رسیدگی توجه ویژه‌ای شده است.

در گذشته وزارت اقتصاد در بحث سامانه سوت‌زنی اقداماتی را از جمله در حوزه مالیاتی و بورس انجام داده بود اما فاقد جامعیت لازم بود. ساز و کار جدید مبتنی بر تجربیات گذشته می باشد و تمامی موضوعات فساد و تمامی دستگاه‌های تابعه وزارتخانه را در برمی‌گیرد.

وی افزود: یکی از مواردی که در مدت اخیر در بستر سامانه سوت‌زنی وزارت اقتصاد انجام شده است، بحث شناسایی اموال دولتی است که مردم مشارکت خوبی در آن داشته‌اند و در حال حاضر در این حوزه، 8 نفر واجد شرایط تشویق تشخیص داده شده‌اند و مبالغی به عنوان پاداش برای این افراد در نظر گرفته شده است.

همچنین در سامانه سوت‌زنی وزارت اقتصاد جایگاه پررنگی برای سازمان‌های مردم نهاد در نظر گرفته شده است. به عبارت دیگر اگر یک سازمان مردم نهاد، گزارشی را ارائه کند در اولویت رسیدگی قرار خواهد گرفت. همچنین سازمان‌های مردم نهاد امکان حضور در فرآیند تحقیق و رسیدگی را خواهند داشت. همچنین به منظور رسیدگی به اعتراض گزارشگران فساد در خصوص مواردی از جمله مبلغ پاداش و همچنین رسیدگی به پرونده، ساز و کاری تعیین شده که بخشی از آن مربوط به هیئت منصفه‌ای با حضور سازمان‌های مردم نهاد است.

حوزه مالیات و بانک در صدر گزارشات فساد

رییس مرکز بازرسی وزارت اقتصاد در مورد حوزه‌هایی که بالاترین تعداد گزارشات فساد را دارند گفت: حوزه مالیات و بانک بالاترین تعداد گزارشات را دارند که در حال رسیدگی به آنها هستیم. در حوزه شناسایی اموال نیز گزارشات متعددی داشته‌ایم که مراحل پیگیری آنها طی شده و همانطور که اشاره شد هشت نفر در مرحله پرداخت پاداش قرار دارند.

تاثیر پیچیدگی و گستردگی موضوع گزارش فساد در تعیین پاداش گزارشگر

نظامی با بیان اینکه گزارشاتی که اعلام می‌شود باید مورد رسیدگی قرار بگیرد و هر کدام وزنی دارد، گفت: در حال حاضر نمی‌توان گفت که گزارشات با چه اعدادی اعلام شده است چرا که باید مورد بررسی و مستندسازی قرار بگیرند.

وی در ادامه گفت: معیارهای مختلفی نیز برای تعیین پاداش وجود دارد که یکی از محورهای اصلی آن عایدی دولت است. معیارهای دیگر نیز شامل پیچیدگی کشف و گستردگی موضوع است. گزارشاتی که به وزارت اقتصاد اعلام می‌شود اگر جنبه پیشگیری از وقوع جرم و یا معرفی گلوگاه‌های فساد داشته باشند، مورد بررسی قرار گرفته و اگر گزارشات وزن مناسبی داشته باشد، گزارشگر در این حالت نیز مورد حمایت قرار خواهد گرفت.

محدودیتی در ارائه گزارش‌های فساد وجود ندارد

رییس مرکز بازرسی وزارت اقتصاد در پاسخ به سوالی در مورد شرایط کیفی گزارش‌های اعلام شده در سامانه وزارت اقتصاد گفت: اگرچه محدودیتی در خصوص کیفیت گزارش‌های دریافتی ایجاد نکرده‌ایم اما هر گزارشی که کامل‌تر، دارای مستندات و به هنگام باشد و بتواند بازدارندگی بیشتری در راستای اقدامات پیشگیرانه داشته باشد از ارزش بالاتری برخوردار خواهد بود.

منبع: تسنیم
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 34
  • ناشناس
    0

    جوک قشنگی بود.
    فساد فولاد، املاک نجومی، بنیاد تعاون ناجا و قرارگاه خاتم ....آخرش چی شد

  • سوته دلان
    0

    از آقای رئیسی شروع کنید که به هیچ یک از وعده هاش عمل نکرده از آن مدیران بالا دستی که خون ملتو شیشه کردن و شرف ندارن از بانکها از زمین خوارهای حکومتی از مافیای بزرگ سپاه که دست در هر قاچاق و اختلاص دارد از خودتون شروع کنید که فاسدترین حکومت تاریخ لقب گرفتین

  • ناشناس
    0

    بضی از افشا کننده های قبلی هنوز زندان هستن

  • ناشناس
    0

    می خواهند بدانند ببینند از کدام فساد ها مردم اطلاع دارند ،تا گزارشگر را دستگیر واعدام کنند

  • ناشناس
    0

    درقانون مالیاتها به این موضوع اشاره شده است اما کسی جرات نمیکند ورود پیدا کند زیرا ارتباطات پیچیده ایی که میان اهل فساد مالی وجود دارد گزارشی که میکند درحقیقت به کسی گزارش داده که دراین پیچیدگی هم نقش دارد بنابراین اعتمادی وجود ندارد که اینها صورت عملی بخود بگیرد .الان بودجه سالیانه کشور معمولا روی کاغذ ممکن است شفافیت داشته باشد ولی وقتی به عمق آن نگاه میکنی برای اقلیتهایی یک بهشت مالی ساخته شده و نابرابری ها روزافزون وهرآنچه شما دروسط میدان می بینی ناشی از ماهیت درونی فسادی است که دولت اشاعه میدهد .شکایت ویا گزارش به اهل فساد خطرناکترین موضوعی است که دامن اشخاص ساده اندیش را میگیرد .

  • ناشناس
    0

    بزرگترین فساد دروغ رییسی در حمایت از گزارشگران فساد بود .

  • ناشناس
    0

    فساد سیستماتیک در درون دستگاههای اجرایی تحت مدیریت خودتان است آنوقت از کارمندان جزء و مردم عادی کوچه و خیابان تقاضای ارائه راپورت فساد دارید!!!

    نظرات شما -
    • ظلم محکوم به نابودیست!
      0

      دقیقا!!!! آفرین بر شما.

    • 0

      اینم لابد یه راه ابداعی دیگه ست برای گیر انداختن و از بین بردن شاهدان و مخالفان ظلم .........

  • ابادان
    3

    رهبر ایران شعار حمایت از گزارشگران را داد اما دروغ گفت . رییسی برای جمع کردن رای دروغ حمایت از گزارشگران فساد را داد اما فساد کرد . این روزها هر کسی که بخواهد پشت فساد پنهان شود دروغ حمایت از گزارشگران فساد را سر می دهد . این روزها ملت ایران به یقیین رسیده اند که دین ، مذهب ، اسلام و تشیع بزرگترین دروغ خامنه ای ملعون برای غارت این مردم و کارگران و مظلومان بوده است .چه بلایی بر سر گزارشگران فساد اوردید چگونه حمایت شدند جبران خسارت‌های شاه را دادید از بی کاری و فقر نجاتشان دادید. مرگ بر خامنه ای اگر در حکومتش به گزارشگران فساد ظلم شد مرگ بر خامنه ای اگر در حکومتش گزارشگران فساد منزوی شدند و خانواده هایشان در فقر نابود شدند

  • ناشناس
    0

    نیاز به ولخرجی نیست ، کمی اطرافتان را ببینید میابید

  • یک میلیارد وده
    0

    اولین فساد در صندوق بازنشستگی کشوری است که با کمتر از نصف عضو نسبت به صندوق اجتماعی و ۲٪ دریافتی بیشتر از اعضا ، ۴۰٪ حقوق کمتر میدهد !!!!!

  • کلاغ پر
    0

    واه مگه فسادی وجود داره؟

  • ناشناس
    0

    پاداش را پیش از رفتن گزارشگر به زندان می دهید یا پس از بیرون آمدن!

  • ناشناس
    0

    تا برید سهم تونا بگیرید

  • ناشناس
    0

    یه حکومتی هست سرتا پا فاسده .برا همش یه پاداش میدید یا برا هر موردش؟ چون اگه براهرموردش بدید باید سند ایران را بنام من بزنید .

  • هی یو
    0

    روحانی، آخوندی ، نعمت زاده ، جهانگیری و.....
    یه تونن مارو بدید بریم

  • عادل از قطب شمال
    0

    روزی ابن هرمه به دربار هارون الرشید رفت وتقاضایی از نمود تقاضای ابن هرمه این بود هر وقت در مدینه شراب خورد بد مستی کرد مأموران حکومتی کاری به کارش نداشته باشند. اول هارون مخالفت کرد و گفت حکم اسلام است و من نمیتوانم از حکم اسلام بگذرم. بعد از خواهشها و اصرارهای ابن هرمه در آخر هارون الرشید به والی مدینه بدین مضمون نامه ای نوشت : هر کس ابن هرمه در حالت مستی دید او را هشتاد تازیانه زند و آورنده ابن هرمه را صد تازیانه زنند

  • ناشناس
    0

    فعلا به حساب شهرام جزایری که ۱۷ ساله دستگیر شده و بابک زنجانی برسید تا گزارش های جدیدتر و بیشتر برسه!!!!

  • ياشار
    0

    وبعدش برويد زندان وحسابى با پول آب خنك بخوريد البته اگه زنده بمونى

  • ناشناس
    0

    لازم نیست لقمه رو دور سرتون بپیچونید!
    همین توی ادارات دولتی به اسم مناقصه چه فسادها و رانت هایی رخ نمی ده توسط شرکت های صوری که پشتشون همین مدیران فاسد هست! متأسفانه چون اون مدیر ریشو و حزب الهی هم هست اگه بخوای گزارش بدی خودتو بدبخت کردی!
    توی شهرداری و منابع طبیعی و جهاد کشاورزی هم که وااسفا!
    مجوز برای رفع طرح از زمین های ملی و آموزشی و کوه ها و تپه ها با گرفتن رشوه صادر می کنند!

  • ناشناس
    0

    آدرس مهمترین مرکز فساد ایران رو میدم، پول هم نمیخوام. همینکه ملت عزیز ایران یه کوچولو احساس آرامش و سعادت و خوشبختی کنن کافیه برام.
    M9RX+QHV

  • یاسین
    0

    برای هر مورد یک ملیارد؟ اولین گزارش لطفآ پاداش اینجانب به دلار پرداخت کنید :
    تمام مسئولین کشور یا خود اختلاسگر هستند و یا حامی آنها و در صد خود را می گیرند

  • گزارش
    0

    اطلاع میدهم 92هزار میلیارد توسط تعدادی دزد ریشو با پیشانی پینه بسته از بیت المال سرقت شده و همه سارقان در پایتخت ساکن و درحال اسراحت وخندیدن به ریش ملت هستند،،جایزه ام را تقدیم میکنم به دولت فساد ستیز و ان قلابی

  • :-) :-(
    0

    بخندیم,گریه کنیم,چکارکنیم از این دروغای شما؟؟؟؟
    شماباگزارشگرسفروعشق وحال خانواده قالیباف توماه رمضون وسیسمونی لاکچریشون چکارکردین؟؟؟
    خالیباف رو برکنارکردین گزارشگرشم باتقدیروتشکروپول فرستادین جزایرقناری حال کنه ها؟؟؟؟

  • کو عدالت؟!
    0

    وکیل ، خریدنی !!!
    رشوه ، کارگشا !!!
    البته به نفع دزد !!!
    و مالباخته ، دست خالی و حیران و غمزده !!!

    به سرم اومده که میگم )))):

  • ناشناس
    0

    جوک زیبایی بود.
    یاشار سلطانی فساد سردار سیسمونی ها را افشا کرد.
    چه کردید؟
    لغو امتیاز و حبس برای افشا کننده.

  • ایران پرست
    0

    گر حکم کنند که مست گیرند در شهر هر انکه هست ،گیرند. اونا که گفتن را اول آزاد کنید بعد کشش بده

  • ناشناس
    0

    راست میگن.!!!
    برای آفتابه دزد ها!!!
    وگرنه برای اختلاسهای چند هزار میلیاردی .
    سوژه‌هایی مثل مهسا امینی هست که همه چیز به فراموشی سپرده بشه!!

  • مرا عدالت علی آرزوست.
    1

    در عجبم انسان طوری رفتار میکنه انگار این دو روز دنیا ابدیه ! از مُردنها و رفتنها عبرت نمیگیریم!

    ....و از کجا معلوم که قیامتی نباشه ؟ دادگاهی نباشه ؟ که بپرسن از بشر ، دو روز دنیا ارزش این رو داشت که دروغ بگی و استبداد و بیعدالتی کنی؟؟؟ که غارت و چپاول کنی؟؟؟؟ که پا روی حق بگذاری و ظلم کنی ؟؟؟؟؟..............................؟؟؟؟؟

  • ناشناس
    0

    فساد و حقوق نجومی در شرکت گروه مپنا ، گزارش شد و گزارشدهنده محکوم شد پاداش هیات مدیره مپنا بیش از یک میلیارد و700 میلیون تومان ؟؟؟؟؟در سایت سیتم کدال موجود است است شعار نیست واقعیت است

  • ناشناس
    0

    من دیدم که یه کامیون جنس از امریکا با خود وارد کشور کردند اما میترسم لوشون بدم فیلمشا در فضای مجازی میتونید ببینید .ایا برا من چند سال حبس میبرید برا این افشاگری ؟؟؟؟!!!! خودتونو مسخره کنید .

  • 0

    فاسد خود دولت هست

  • ناشناس
    0

    بنظرم تیتر اشتباه است. پاکی و سلامت را گزارش دهید و یک میلیارد تومن پاداش بگیرید. فکر از بالا تا پایین این نظام پیدا نشه

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها