مدیر عامل پتروشیمی مارون عنوان کرد،
حفظ ظرفیت بیش از ۸۰ درصد تولید در ۱۲ روز جنگ تحمیلی /عبور پتروشیمی مارون از مرز درآمد یک میلیارد دلاری
مدیر عامل شرکت پتروشیمی مارون با اشاره به تلاش های صورت گرفته در راستای حفظ ظرفیت تولید توسط این شرکت در جنگ ۱۲ روزه که منجر به حفظ ظرفیت بیش از ۸۰ درصد تولید در این مدت شد از عبور پتروشیمی مارون از مرز درآمد یک میلیارد دلاری خبر داد.

دکتر امین امرایی در مجمع عمومی سالیانه عادی سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ١٤٠٣ که در تاریخ ۲۵ تیرماه و با حضور بیش از ۸۳ درصد سهامداران برگزار شد، با اشاره به فداکاریهای کارکنان در دوران جنگ ۱۲ روزه و تهدیدات متعدد بر زیرساختهای کشور، به ویژه صنعت پتروشیمی، عنوان گرو؛ . این همکاران بدون آسیب رساندن به تولید، با ایثار و تلاش، عملیات شرکت را مدیریت کردند و در نتیجه، ظرفیت تولید بیش از ۸۰ درصد حفظ شد.
شرکت نیازمند تغییر استراتژی است
وی در ادامه ضمن تاکید بر استراتژیهای های بلند مدت با هدف حفظ جذابیت اقتصادی، رقابت پذیری و رونق توسعه خاطر نشان کرد: در گذشته، توسعه شرکت متناسب با درآمد و سود بوده بود، اما امروز اما کاهش حاشیه سود از حدود ۷۰ درصد در اوایل، به حدود ۲۰ درصد در حال حاضر، نشاندهنده نیاز به تغییر استراتژی است.
امرایی با بیان اینکه. شرکت با تمرکز بر تنوع محصولات و حرکت از حجممحوری به سمت کیفیتمحوری، مسیر توسعه را ادامه داده است خاطر نشان کرد: این تغییرات شامل کاهش وابستگی به محصولات کالایی و تمرکز بر محصولات تخصصی و فناوریهای پیچیدهتر است.
امرایی گفت: برنامههای استراتژیک شرکت، شامل بهرهوری، ارتقاء سطح عملیات است و هدف نهایی رسیدن درآمد نهایی شرکت به بیش از ۲.۸میلیارد دلار.
مدیر عامل شرکت پتروشیمی مارون در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هدف گذاری های ترسیم شده به منظور افزایش تولید,بهره وری و اشتغال عنوان کرد: هم اکنون پروژه هایی ا، ممبه جمعآوری گازهای مشعل، توسعه خطوط ارتباطی در مناطق جنوبی با همکاری شرکت ملی نفت، و پروژههای مربوط به بهرهبرداری از منابع جدید، در حال اجرا هستند.
امرایی ادامه داد: در واقع هدف نهایی این است که تا سال ۱۴۰۷ ، شرکت به درآمد عملیاتی بیش از ۲.۸ میلیارد دلار و حاشیه سود عملیاتی بالای ۳۰ درصد برسد، و سبد محصولات آن بیشتر شامل محصولات تخصصی و فناوریمحور باشد.
وی با اشاره به چالش های موجود از جمله کاهش جذابیت بازار محصولات بالادستی، رقابت منطقهای و جهانی، محدودیتهای سرمایهگذاری، و مسئله تأمین خوراک گفت: . شرکت با توسعه زنجیره ارزش، سرمایهگذاری در پروژههای مشترک، و همکاری با بخش خصوصی، به دنبال پاسخ به این چالشها است.
امرایی افزود: پروژههایی مانند تأسیس مجموعه آرمان سپاهان برای تولید ایزوتروفی، واحد اتیل اکساید، و پروژههای هوشمندسازی با استفاده از فناوریهای نوین، در حال اجرا هستند.
وی مسائل لجستیکی و تأمین خوراک، را به عنوان دیگر چالش های مهم شرکت عنوان کرد: شرکت با همکاری وزارت دفاع و شرکت نگین بنادر ایرانیان، در حال بهبود زیرساختهای ذخیرهسازی و حملونقل است.
مدیر عامل شرکت پتروشیمی مارون بیان داشت: محدودیتهای سرمایهگذاری و نیاز به تنوعبخشی به منابع مالی و شرکای تجاری، از دیگر موارد مورد بحث است و بر اهمیت پایداری خوراک و توسعه خطوط لوله، به عنوان راهکارهای کلیدی برای تضمین آینده صنعت پتروشیمی مارون تأکید کرد.
امرایی گفت: پروژههایی برای اصلاح و بهبود تجهیزات و کاهش وابستگی به منابع قدیمی و فرسوده، در حال انجام است تا شرکت بتواند در شرایط بحرانی و ناترازی انرژی کشور، به فعالیتهای خود ادامه دهد و توسعه یابد.
وی در ادامه به فعالیتها، پروژهها و استراتژیهای شرکت پتروشیمی مارون در سالهای اخیر و برنامههای آینده آن پرداخت و اشاره به اهمیت مدیریت مصرف انرژی و اقدامات انجامشده در این حوزه اشاره افزود: . به عنوان نمونه، احداث نیروگاه ۴۰-۵۰ مگاواتی در واحد بازیابی، که تقریباً تکمیل شده و در حال بهرهبرداری است، برای کاهش مصرف برق در فصلهای گرم سال صورت گرفته است
وی گفت: همچنین، با بهینهسازی فرآیندها و تمیزکاری تجهیزات، صرفهجویی اقتصادی معادل ۸۰۰ میلیارد تومان در سال حاصل شده است. یکی دیگر از اقدامات مهم، توزیع تولید در فصول کممصرف برای کاهش فشار بر شبکه است.
امرایی در بخش دیگری از صحبتها های خود به پروژه های مهمی مانند دیبترنکینگ واحد اولفین، که بیش از ۷۰ درصد پیشرفت دارد اشاره کرد و افزود: این پروژه ، نقش مهمی در کاهش شدت مصرف انرژی و افزایش بهرهوری ایفا میکند.
وی افزود: این پروژه، ظرفیت واحد را بین ۵ تا ۷ درصد افزایش میدهد و محصولات جانبی کمارزشتر می کند، همچنین تغییر رویکرد شرکت از تولید محوری سنتی به سمت تولید تخصصی بر اساس نیاز بازار، منجر به توسعه هفت تا هشت گرید جدید در واحد پیپی و واحد HD شده است، که به تکمیل زنجیره ارزش کمک میکند.
امرایی در ادامه به اقدامات شرکت در حوزه مالی اشاره کرد و در حوزه مالی، شرکت توانسته است با بهرهگیری از منابع داخلی و بازار سرمایه، تسهیلات مناسبی دریافت کند و در نتیجه، سود خالص سال ۱۴۰۳ به حدود ۱۴ درصد رسید که نسبت به سالهای قبل، بهبود قابل توجهی نشان میدهد. همچنین، سود عملیاتی حدود ۱۱.۵ میلیارد تومان و تراز سود و زیان، نشاندهنده عملکرد مطلوب شرکت است. افزایش تولید و کاهش توقفات، نقش مهمی در این موفقیتها داشته است.
عملکرد چشمگیر مارون در کسب درآمد دلاری
امرایی در این رابطه نیز بیان داشت بررسی نمودارها نشان میدهد که درآمد دلاری مارون در ماههای فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد، شهریور و مهر ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ به شکل معناداری افزایش یافته است.
مدیر عامل شرکت پتروشیمی مارون همچنین خاطر نشان کرد: در زمینه توسعه منابع انسانی، برنامههای جانشینپروری، آموزشهای داخلی و خارجی، و همکاری با دانشگاههای معتبر برای ارتقاء سطح مدیریتی و تخصصی کارکنان انجام شده است. سازمان مارون به سمت یک سازمان یادگیرنده حرکت میکند و تلاش دارد با بهرهگیری از بهترین شیوهها و بنچمارکهای جهانی، جایگاه خود را ارتقاء دهد.
وی افزود: پروژههای استراتژیک دیگری مانند مجموعه آرمان سپاهان، خطوط لوله پایداری خوراک، واحد خانهسازی، تصفیهخانهها و مخازن ذخیرهسازی در حال اجرا هستند که نقش مهمی در پایداری و توسعه شرکت دارند.
اجرایی شدن ۳۵ درصد برنامه ریزی های شرکت
به گفته وی برنامهریزیهای انجامشده نشان میدهد که حدود ۵۳ درصد از برنامههای استراتژیک شرکت تاکنون اجرا شده است و در سال جاری، پروژههایی مانند راهاندازی مجموعه آرمان سپاهان و خطوط لوله، به بهرهبرداری میرسند.
وی در پایان تصریح کرد: در نتیجه، شرکت پتروشیمی مارون با تمرکز بر بهرهوری، کاهش هزینهها، توسعه فناوری، و بهبود مدیریت منابع، توانسته است در تولید و سودآوری پیشرفت قابل توجهی داشته باشد. هدف نهایی، رسیدن به سود عملیاتی بالای ۳۰ درصد و افزایش ارزش افزوده است که با تلاشهای مستمر و حمایت سهامداران و هیئت مدیره، قابل دستیابی است.
به گفته وی همچنین، اقدامات مسئولیتپذیری اجتماعی و پروژههای زیستمحیطی مانند احیای تالابها و کاشت نهال، نشاندهنده تعهد شرکت به توسعه پایدار و حفظ محیط زیست است و. در مجموع، شرکت مارون در مسیر توسعه پایدار و بهرهوری قرار دارد و با اجرای برنامههای استراتژیک، آیندهای روشن برای خود ترسیم کرده است.
محقق شدن ۱۱۶ درصد از ظرفیت اسمی سالانه مارون در سال ۱۴۰۳
وی در این رابطه بیان داشت: در سال گذشته مارون موفق شد حدود ۱۱۶ درصد از ظرفیت اسمی سالانهاش را محقق کند؛ موضوعی که تاثیر مستقیمی در سودآوری شرکت داشت. نتیجه این جهش تولید، افزایش بیسابقه سود خالص بود، به طوری که سود خالص مارون از پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به رقم خیرهکننده ۱۴ هزار و ۲۵۱ میلیارد تومان در پایان سال ۱۴۰۳ رسید که رشد حدود ۱۵۴ درصدی داشته است.
وی افزود: بهطور خاص، خرداد ۱۴۰۳ یکی از نقاط درخشان عملکرد مارون بوده؛ در حالی که درآمد دلاری شرکت در خرداد ۱۴۰۲ تنها حدود ۱۱.۱ میلیون دلار بوده، این عدد در خرداد ۱۴۰۳ به ۸۷.۶ میلیون دلار رسید که افزایش حدود هفت برابری داشته است. همچنین مارون در تیرماه نیز جهشی قابل توجهی را ثبت کرده و درآمد خود را از ۳۱.۱ میلیون دلار در تیر ۱۴۰۲ به ۱۰۰.۳ میلیون دلار در تیرماه ۱۴۰۳ رسانده است.
امرایی گفت: این موضوع نشان میدهد که افزایش درآمد و سودسازی مارون در سال ۱۴۰۳ صرفا متکی بر رشد نرخ ارز نبوده است. بلکه شرکت موفق شده با رشد مقداری فروش، استفاده از ظرفیتهای فنی و افزایش بهرهوری، عملکرد دلاری خود را نیز بهبود دهد.
به گفته وی کاهش درآمد دلاری مارون از آبان تا انتهای سال به دلیل تغییر نرخ دلار از نیما به توافقی است.
امرایی ادامه داد: در مجموع، درآمد دلاری پتروشیمی مارون در سال ۱۴۰۳ برابر با حدود یک میلیارد و ۱۴۴ میلیون دلار برآورد میشود. در حالی که این رقم برای سال ۱۴۰۲ تنها حدود ۹۶۳ میلیون دلار بوده است. رشد بیش از ۱۸۰ میلیون دلاری در فروش سالانه، نشان از تاثیر ترکیب مدیریت تولید، بازار و مهارت در مواجهه با شرایط پیچیده اقتصادی است.
به گفته وی برنامهریزیهای انجامشده نشان میدهد که حدود ۵۳ درصد از برنامههای استراتژیک شرکت تاکنون اجرا شده است و در سال جاری، پروژههایی مانند راهاندازی مجموعه آرمان سپاهان و خطوط لوله، به بهرهبرداری میرسند.
وی تصریح کرد: در نتیجه، شرکت پتروشیمی مارون با تمرکز بر بهرهوری، کاهش هزینهها، توسعه فناوری، و بهبود مدیریت منابع، توانسته است در تولید و سودآوری پیشرفت قابل توجهی داشته باشد. هدف نهایی، رسیدن به سود عملیاتی بالای ۳۰ درصد و افزایش ارزش افزوده است که با تلاشهای مستمر و حمایت سهامداران و هیئت مدیره، قابل دستیابی است.
به گفته وی همچنین، اقدامات مسئولیتپذیری اجتماعی و پروژههای زیستمحیطی مانند احیای تالابها و کاشت نهال، نشاندهنده تعهد شرکت به توسعه پایدار و حفظ محیط زیست است و. در مجموع، شرکت مارون در مسیر توسعه پایدار و بهرهوری قرار دارد و با اجرای برنامههای استراتژیک، آیندهای روشن برای خود ترسیم کرده است.
نگودرامدیک میلیارددلاری داشته معتاده میفهمه دودمیکنه میره هوا