مازوتسوزی در اصفهان موقتی است
سخنگوی صنعت برق اصفهان گفت: «نیروگاه شهید محمد منتظری» این شهر بهدلیل انجام تعمیرات خطوط گازرسانی، بطور موقت از سوخت مازوت برای تولید برق استفاده میکند.

روز گذشته در شبکههای اجتماعی، تصاویری از انتشار دود سیاه از دودکشهای نیروگاه شهید منتظری اصفهان در شبکههای اجتماعی منتشر شد که احتمال استفاده از مازوت برای تولید برق را در اذهان مُتبادر میساخت.
در پی انتشار این تصاویر ، سخنگوی صنعت برق استان اصفهان عصر روز یکشنبه افزود: این تغییر سوخت برای جلوگیری از اختلال در روند تولید برق است و پس از اتمام تعمیرات، نیروگاه به استفاده از گاز بازخواهد گشت.
وی خاطرنشان کرد: نیروگاه شهید منتظری در زمان حاضر بزرگترین منبع تولید برق در اختیارِ شرکتِ برق منطقهای اصفهان است که با تمام ظرفیت و بطور متوسط روزانه بین یک هزار ۵۰۰ تا یک هزار و ۶۰۰ مگاوات برق تولید میکند.
قاسمی ادامه داد: نیروگاه موردنظر از ۲ روز پیش بهدلیل اجرای تعمیرات خطوط گازرسانی توسط شرکت گاز در «شهرک انرژی» و برای جلوگیری از اُفت تولید خود اقدام به استفاده از سوخت مازوت برای مدت زمان محدود تا اتمام تعمیرات خطوط گاز کرد.
وی یادآور شد: بر اساس اعلام قبلی، این تعمیرات چهار روز ادامه خواهد داشت و حداکثر تا یک هفته دیگر با اتمام تعمیرات خطوط گازرسانی، توربینهای نیروگاه شهبید منتظری مانند گذشته با سوخت گاز کار خواهند کرد که روند معمول تولید معمول برق در این نیروگاه است.
سخنگوی صنعت برق اصفهان تاکید کرد: خشکسالی و محدودیت منابع آبی باعث شده است شرکت برق منطقهای استان، نتواند تولید چندانی از نیروگاههای برق آبی در اختیار خود یعنی سدهای «کارون چهار» و «زایندهود» و همچنین «نیروگاه آبی کوهرنگ» داشته باشد، بنابراین توقف فعالیت «نیروگاه شهید منتظری به مثابه بزرگترین منبع تولید برق در اختیار استان، بهدلیل تعمیرات خطوط گاز و جلوگیری از مازوتسوزی، مُیسر نیست.
وی خاطرنشان کرد: جدا از مسائل زیست محیطی، صنعت برق تمایل زیادی به استفاده از گاز طبیعی بهعنوان سوخت اصلی بویژه در فصول گرم سال در نیروگاههای حرارتی دارد تا با این کار امکان ذخیره سوخت مایع برای فصول سرد سال مهیا شود، زیرا در آن ماهها بهدلیل افزایش مصرف گاز، نیروگاهها با اُفت فشار مواجه میشوند و مجبورند برای حفظ تولید و امنیت انرژی کشور، از سوخت مایع بهره ببرند.
به گزارش ایرنا، نیروگاه شهید محمد منتظری واقع در پنج کیلومتری فلکه دانشگاه صنعتی و در شمال غربی کلانشهر اصفهان قرار دارد و یکی از بزرگترین نیروگاههای حرارتی ایران محسوب میشود.
سوخت اصلی این نیروگاه گاز است، اما بهدلیل محدودیتهای گازی در زمستان میتواند از سوخت جایگزین مازوت استفاده کند.
نیروگاه شهید محمد منتظری دارای هشت واحد ۲۰۰ مگاواتی در مجموع به ظرفیت تولید یک هزار و ۶۰۰ مگاوات در ساعت است و حدود ۵۰ درصد از انرژی مورد نیاز استان اصفهان و ۳.۳ درصد برق شبکه سراسری کشور را تامین میکند.
استفاده از مازوت منجر به انتشار آلایندههای نظیر «دیاکسید گوگرد»(SO₂) میشود که در فصول سرد سال که خطر وارونگی هوا وجود دارد تاثیر مُخربی بر محیط زیست میگذارد.
نفت کوره یا مازوت یکی از هیدروکربنهای نفتی و ارزانترین ماده سوختنی برای موتورهای دیزلی و برخی نیروگاههاست؛بهدلیل اینکه استفاده از این سوخت، آلودگی بسیاری در هوا بهویژه در شرایط پایداری جوی بوجود میآورد، استفاده از آن برای واحدهای صنعتی بویژه در مناطق پرجمعیت و دچار معضل آلودگی هوا محدود یا ممنوع است.
اصفهان کمترین تعداد روزهای پاک و همچنین میزان بارش سالانه را در مقایسه با سایر کلانشهرهای کشور دارد و ویژگیهای جغرافیایی و اقلیمی آن شرایط این دیار را دشوارتر کرده است؛ شاخص کیفی هوای این کلانشهر اغلب روزها در شرایط ناسالم قرار دارد.
استفاده از سوخت مازوت در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان، آبان سال گذشته ممنوع اعلام شد اما با سرد شدن هوا و بهدلیل ناترازی انرژی در کشور، مازوت در نیروگاههای شهید منتظری اصفهان و شازند اراک، دوباره مورد استفاده قرار گرفت.