همدان جزء ۳ استان برتر در دستگیری حفاران غیرمجاز

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان گفت: در سال گذشته ۱۲۰ حفار غیرمجاز در رابطه با جرائم میراث‌ فرهنگی در سطح استان دستگیر شده‌اند که در این رابطه همدان جزء سه استان برتر در سطح کشور است.

همدان جزء ۳ استان برتر در دستگیری حفاران غیرمجاز

سرهنگ محمد حاجی‌عزیزی ادامه داد: از این ۱۲۰ نفر که در رابطه با جرائم میراث ‌فرهنگی در سطح استان دستگیر شده‌اند، بیشترین دستگیری‌ها در شهرستان‌های ملایر با ۲۸ نفر، اسدآباد با ۲۶ نفر و رزن با ۲۰ نفر بوده است.

وی درباره عملکرد یک ساله مجموعه تحت مسئولیت خود در سال گذشته شرح داد: در طول این مدت با همکاری نیروی انتظامی ۱۵۰۶ قلم اشیاء تاریخی(اصل و بدل) و ۱۲ دستگاه فلزیاب کشف و ضبط شده که علاوه بر آن مقادیر قابل توجهی آلات و ادوات پیشرفته حفاری از قبیل پیکور، موتور برق، کف‌کش، هواساز، جک هیدرولیک و هواساز کشف شده از حفاران غیرمجاز جزء کشفیات این یگان بوده است.

حاجی‌عزیزی تصریح کرد: همچنین در مدت زمان یاد شده ۱۰۵ جلسه تعامل و همکاری با ادارات و دستگاه‌های انتظامی، دولتی و قضایی و ۱۰۴ گشت و عملیات تلفیقی با نیروی انتظامی و بسیج اجرا و با ۷۲ سایت اینترنتی متخلف برخورد قانونی شده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از عملیات‌های منجر به کشف جرم با پیگیری گزارش‌های مردمی به یگان‌حفاظت و نیروی انتظامی انجام شده است، افزود: از طرف دیگر بسیاری از متهمان دستگیر شده فاقد هر گونه سوءپیشینه بوده و با اغوا و فریب مجرمان سابقه‌دار و یا تحت تأثیر سایت‌های اینترنتی و صفحات اجتماعی و کانال‌های مجرمانه، دست به ارتکاب حفاری و تعرض به آثار تاریخی زده اند.

حاجی‌عزیزی ضمن تأکید بر اینکه میراث ‌فرهنگی ارث گذشتگان نیست و امانت آیندگان است، اظهار کرد: از مردم استان همدان خواستاریم با یگان حفاظت در راستای حفاظت اطمینان بخش از مواریث فرهنگی با شماره ۰۸۱۳۲۵۲۸۰۳۰ مرکز فرماندهی و کنترل یگان‌حفاظت استان تماس برقرار کرده و به صورت تمام وقت همکاری کنند.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان همدان خاطرنشان کرد: براساس ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی، حفاری و کاوش در مکان‌هایی که آثار تاریخی فرهنگی وجود دارد، ممنوع بوده و خاطیان طبق قانون مجازات خواهند شد.

وی در پایان مطرح کرد: امیدواریم با همراهی مردم، حراست و حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی بهتر و بیشتر صورت پذیرد تا این آثار برای نسل‌های متمادی پابرجا بماند و همه از این آثار بهره‌مند شوند چراکه تاریخ درس عبرت است و با پندگیری از تاریخ می‌توان در راه اعتلای نام مقدس جمهوری اسلامی ایران بهتر و بیشتر کوشید.

منبع: ایسنا

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها