کمبود سطل زباله در دزفول/ درماندگی شهروندان و اعتراض های بی نتیجه

کمبود شدید سطل زباله در دزفول باعث انباشت زباله در خیابان‌ها و به دنبال آن زشت شدن منظر شهری و بروز مشکلات بهداشتی شده و این امر اعتراض شهروندان را به دنبال داشته است.

کمبود سطل زباله در دزفول/ درماندگی شهروندان و اعتراض های بی نتیجه

با وجود تمام فرهنگ‌سازی‌هایی که صورت می‌گیرد تا شعار «شهر ما، خانه ما» سرلوحه بخشی از رفتار شهروندان شود اما کمبود شدید سطل زباله در سطح شهر دزفول مانع تحقق صحیح این شعار شده است چرا که اگر هم شهروندان بخواهند به این شعار جامه عمل بپوشانند، مستأصل می‌مانند، به همین دلیل افراد یا مجبور هستند بی‌درنگ زباله را در گوشه و کنار خیابان و درون جوی آب رها کنند و یا زباله را برای دقایقی نگه دارند تا سطل زباله‌ای پیدا شود.

در بسیاری از خیابان‌های دزفول به دلیل نبود هیچ‌گونه سطل زباله برای زباله‌های خانگی سبب شده است تا شهروندان زباله‌های خود را در گوشه و کنار خیابان‌ها انباشت کنند که این موضوع، باعث زشت شدن منظر شهری، ایجاد بوی تعفن در محل و هجوم حشرات و جانوران موذی مانند موش، گربه و سگ‌های ولگرد می‌شود و این امر سلامت شهروندان را به دلیل امکان انتقال آلودگی و بیماری از طریق زباله‌های انباشت شده در خیابان‌ها، تهدید می‌کند.

به دلیل توسعه شهری و افزایش تولید زباله، مشکل کمبود سطل زباله در دزفول روز به روز بیشتر به چشم می‌خورد و به همین دلیل در سال‌های اخیر افزایش سطل‌های زباله به یکی از اصلی‌ترین مطالبات شهروندان دزفولی از شهرداری تبدیل شده است؛ مطالبه‌ای که با وجود به حق بودن همچنان بی‌ثمر مانده است.

علاوه بر کمبود شدید سطل زباله، در برخی مواقع مشاهده می‌شود که سطل‌های زباله فرسوده دیر به دیر تعویض می‌شوند و آنچه از ظواهر امر مشخص است، شست‌وشوی آنها هم با تأخیر انجام می‌شود، این سطل‌ها علاوه بر ظاهر بد، بوی نامطبوعی را هم به اطراف ساطع می‌کنند و از برخی از آنها شیرابه هم خارج می‌شود و این در حالی است که توجه به شست و شوی مخازن زباله باید از اولویت‌های اصلی شهرداری باشد.

مشاهدات میدانی با شهروندان نشان می‌دهد که مشکل کمبود سطل زباله تقریباً در تمام مناطق شهر دزفول وجود دارد؛ همچنین هسته مرکزی شهر نیز با وجود تردد بالا با کمبود شدید سطل زباله مواجه است.

کمبود سطل زباله در دزفول/ درماندگی شهروندان و اعتراض های بی نتیجه

کمبود سطل زباله در دزفول به قدری است که در برخی مواقع که فرد با خودرو در حال تردد در خیابان‌هاست و کیلومترها را باید طی کنند تا سطل زباله‌ای را پیدا کند که بتواند زباله‌های خوراکی و سایر زباله‌های درون خودرو را در آن بیندازد.

شهروندان منطقه افشار، فرهنگ شهر، ۸۶ هکتار، کوی اندیشه، کوی انقلاب، کوی بهمن، کوی مقاومت، کوی ذوالفقار، کوی سعدی، کوی امام رضا، کوی نیایش و ساکنان خیابان‌های منتهی به خیابان ساحلی تا انتهای بلوار شهید کمیلی فر در گفت‌وگو با ، ضمن انتقاد از عملکرد نامطلوب شهرداری در زمینه خدمات شهری، ریختن زباله در جوی و خیابان و انباشت زباله‌ها را در این شرایط کرونایی یک تهدید جدی برای سلامت خود و سایر شهروندان عنوان کرده‌اند و خواستار رفع فوری کمبود سطل زباله در سطح شهر و جمع آوری به موقع زباله‌ها توسط کارگران شهرداری شدند.

شهرداری در راستای رفع مشکل اقدام جدی کند

یکی از شهروندان ساکن خیابان روستا اظهار می‌کند: مشکل کمبود سطل زباله پیامدهای منفی زیادی برای سلامت شهروندان و مبلمان شهری دارد؛ وجود سطل‌های زباله علاوه بر کمک به بازیافت مواد زائد، مزایای دیگری را همچون جلوگیری از تخریب زمین توسط انسان، آگاه‌سازی خانواده‌ها در ایجاد نظم و تفکیک زباله‌ها را به دنبال دارد ولی متأسفانه وضعیت سطل‌های زباله در سطح شهر مطلوب نیست.

آرش محمد زاده می‌افزاید: با وجود اینکه سامانه ۱۳۷ برای حل مشکل و معضلات شهری راه‌اندازی شده است اما این سامانه تلفنی در دزفول ناکارآمد است چرا که بارها به دلیل انباشت زباله‌ها در خیابان که ناشی از نبود سطل زباله است، تماس گرفته‌ایم اما شهرداری اقدام به نصب سطل زباله نکرده است.

این شهروند دزفولی عنوان می‌کند: امیدوار هستیم مدیران شهرداری معضل کمبود سطل زباله را جدی بگیرند و با توجه به اینکه این امر با سلامت شهروندان عجین شده است، با نظارت و در اقدام جدی آن را حل کنند.

پیگیری‌هایمان بی‌نتیجه بوده است

یکی از شهروندان ساکن خیابان فولادیان اظهار می‌کند: به دلیل نبود سطل زباله، ساکنان محل زباله‌های خود را در خیابان انباشت می‌کنند که این امر موجب هجوم حیوانات از جمله گربه و سگ و در نتیجه پاره شدن کیسه‌های زباله و ایجاد بوی تعفن در محل می‌شود.

کمبود سطل زباله در دزفول/ درماندگی شهروندان و اعتراض های بی نتیجه

مسعود سواری می‌افزاید: بارها از طریق مراجعه حضوری و یا تماس تلفنی با شهرداری منطقه خواستار رفع این مشکل شده‌ایم اما متأسفانه نتیجه‌ای نداشته است.

وی تصریح می‌کند: متأسفانه در این شرایط کرونایی هیچ توجهی به این امر ضروری نمی‌شود و این حالی است که توجه به پاکیزگی شهر ساده‌ترین وظیفه مجموعه شهرداری است.

یکی از شهروندان ساکن کوی مهر شهر نیز از کمبود شدید سطل زباله در این منطقه انتقاد می‌کند و می‌گوید: هر سایت مسکونی در این منطقه بین ۷۰۰ تا هزار نفر جمعیت دارد که تمام ساکنان مهر شهر نسبت به کمبود سطل زباله اعتراض دارند.

رضا نیکویی می‌افزاید: برای چهار سایت مسکونی که هر کدام دارای ۱۱ بلوک ساختمانی هستند صرفاً دو سطل زباله تعبیه شده است و در بسیاری از روزها شاهد دپو شدن زباله در کنار سطل‌ها هستیم که این امر باعث ایجاد بوی تعفن و زشت کردن فضا شده است؛ شهرداری نیز توجه چندانی به جمع آوری زباله‌ها در زمان مقرر ندارد.

یکی از شهروندان کوی بهمن می‌گوید: گویا شهرداری تصمیم ندارد در منطقه ما هیچ سطل زباله‌ای نصب کند؛ در برخی مواقع شاهد هستم که ساکنان، کیسه‌های زباله را دقیقاً در وسط خیابان قرار می‌دهند که این امر علاوه بر مخدوش کردن فضای شهری، موجب بروز تصادف نیز می‌شود.

چند تن از شهروندان ساکن خیابان فردوسی و مطهری شمالی نیز عنوان کردند که بر خلاف میل باطنی‌شان ناچار هستند که به دلیل نبود سطل زباله، کیسه‌های زباله را در خیابان و بر روی آسفالت قرار دهند.

افزایش سطل‌های زباله در دستور کار شهرداری است

شهردار دزفول، با تأیید کمبود سطل زباله در سطح شهر، اظهار می‌کند: افزایش سطل‌های زباله و جایگزینی سطل‌های جدید به جای سطل‌های فرسوده و آسیب‌دیده در دستور کار معاونت امور شهری و مناطق سه‌گانه شهرداری دزفول است.

کمبود سطل زباله در دزفول/ درماندگی شهروندان و اعتراض های بی نتیجه

محمدعلی دوایی فر به تعویض تعداد زیادی سطل زباله فرسوده در سطح شهر در روزهای اخیر اشاره می‌کند و می‌افزاید: در هفته گذشته تعداد ۱۰۰ سطل زباله جدید توسط شهرداری منطقه یک نصب شده است و شهرداری‌های مناطق دیگر نیز در پی افزایش سطل‌های زباله و تعویض سطل‌های آسیب‌دیده هستند.

وی با اشاره به میزان بالای آسیب‌پذیر بودن سطل‌های زباله، می‌گوید: سرقت سطل زباله در دزفول افزایش یافته است؛ به عنوان مثال در مدت اخیر، ۱۲۰ سطل زباله نصب شد اما پس از یک هفته به دلیل سرقت‌های متعدد، این تعداد به ۹۰ سطل کاهش یافت.

شهردار دزفول تأکید می‌کند: از شهروندان می‌خواهیم در صورت مشاهده سرقت سطل‌های زباله موضوع را به شهرداری‌های مناطق گزارش دهند و در صورت امکان از خودروی در حال سرقت عکس یا فیلم تهیه کنند.

دوایی فر با بیان اینکه افزایش تعداد سطل‌های زباله و جایگزین کردن سطل‌های فرسوده و آسیب‌دیده از وظایف ذاتی شهرداری است و در این زمینه شهرداری به صورت مداوم در حال فعالیت است، تصریح می‌کند: مقرر شده است تعداد سطل‌های زباله در معابر عمومی که جنبه تجاری دارند، افزایش یابد؛ در این معابر به دلیل تردد زیاد و از آنجایی که نمی‌شود زباله‌ها مانند زباله‌های خانگی تا ساعات زیادی در کیسه‌زباله نگهداری شوند و لاجرم باید در سطل ریخته شوند نیاز است، سطل‌های زباله بیشتری تعبیه شود.

وی عنوان می‌کند: به منظور رفع مشکل کمبود سطل زباله، هفته گذشته در گفت‌وگو با یکی از تولیدکنندگان سطل زباله در شهر دزفول، تعداد زیادی سطل سفارش داده شد که به محض ساخت و تحویل در سطح شهر نصب خواهند شد تا بتوانیم به میزان زیادی از کمبود سطل زباله را جبران کنیم؛ هر چند می‌توانیم سطل آماده نیز سفارش دهیم اما تلاش ما این است که در راستای حمایت از تولیدات بومی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها، از ظرفیت تولیدکنندگان داخل شهر استفاده کنیم.

شهردار دزفول در ادامه بیان می‌کند: در مناطقی که از نظر فرهنگی پیشرو هستند، بهتر است زباله‌های خانگی در سطل زباله ریخته نشوند و شب هنگام ورود ماشین حمل زباله در کنار درب منازل قرار داده شوند اما با این وجود در راستای افزایش سطل‌های زباله، نگاه ما به تمام مناطق یکسان خواهد بود.

کمبود سطل زباله در دزفول/ درماندگی شهروندان و اعتراض های بی نتیجه

دوایی فر در خصوص معضل زباله گردها نیز توضیح می‌دهد: مشکلات اقتصادی و گرانی باعث افزایش تعداد افراد زباله گرد شده است؛ زباله گردها با ریختن زباله‌ها از درون سطل زباله بر زمین و یا پاره کردن کیسه‌های زباله باعث ایجاد بوی تعفن، هجوم حشرات و جانوران موذی و آسیب به سطل‌های زباله می‌شوند اما به دلیل اینکه معیشت این افراد از این راه می‌گذرد بنا نداریم که با برخوردهای شدید باعث بروز مشکل در زندگی آنها شویم اما بنای ما این است که به صورت متعادل با این پدیده برخورد کنیم تا هم زندگی افراد زباله گرد و وضعیت فیزیکی سطل‌های زباله دچار آسیب نشود و هم شهروندان با مشکلات بهداشتی مواجه نشوند.

انباشت زباله‌ها در معابر و جوی‌های شهر، علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع و گسترش میکروب‌ها در سطح شهر، چهره شهر را نیز زشت و نازیبا می‌کند؛ بنابراین از آنجایی که توجه به حفظ و ارتقای سطح سلامت امری حیاتی به شمار می‌رود، لازم است شهرداری به منظور احقاق حقوق عامه مردم، رفع این معضل را به صورت جدی در دستور کار قرار دهد.

پیشنهاد می‌شود شهرداری دزفول به منظور جلوگیری از انتشار آلودگی ناشی از زباله‌ها، سطل‌های زباله درب دار در شهر تعبیه کند.

همچنین با وجود اینکه شهرداری با کم‌کاری و کوتاهی در زمینه تأمین سطل زباله برای معابر و خیابان‌ها نقش زیادی را در بی‌توجهی شهروندان نسبت به پاکیزگی کوچه و خیابان‌های شهر دارد اما به برخی شهروندان نیز در قبال مسئولیت‌پذیری در برابر بهداشت و پاکیزگی کوچه و خیابان‌ها ایراد وارد است چرا که انتظار می‌رود شهروندان زباله‌ها را صرفاً در زمان جمع آوری آنها از سوی شهرداری در محل پیش‌بینی شده بگذارند و ساکنان مناطق برخوردار نیز برای داشتن محل زندگی پاکیزه و حفظ سلامت خود صرفاً منتظر شهرداری نباشند و با مشارکت ساکنان اقدام به تهیه و جانمایی سطل زباله در محل زندگی خود کنند.

منبع: مهر

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها