پایانی بر ماه‌ها چشم انتظاری؛ هنر ماندگار ملایر ثبت جهانی شد

این روزها ملایر پس از ماه‌ها انتظار برای کسب عنوان «جهانی» تولید مبل و منبت در حالی به شادمانی نشسته که ۲۰ هزار نفر از اشتغال به این صنعت نان می‌خورند و می‌طلبد مسئولان زمینه عرضه هنر مردمان «سرزمین آتش» در بازارهای جهانی را فراهم سازند.

پایانی بر ماه‌ها چشم انتظاری؛ هنر ماندگار ملایر ثبت جهانی شد

منبت از هنرهای اصیل ایرانی است که قدمت آن به قرن‌ها و هزاره‌ها پیش می‌رسد؛ هنری که ذوق و استعداد را با سخت‌کوشی پیوند زده است.

هرچند هنر کنده‌کاری روی چوب در بسیاری از شهرهای ایران رایج است، اما تنها چند شهر به فراوانی آن شهره‌اند که نام تویسرکان و ملایر در بین آن ها می‌درخشد.

در این بین، ملایر با برخورداری از استعدادهای طبیعی و وجود 5 هزار کارگاه تولید مبل و منبت، شایستگی این را یافت تا در سال 96 نامش به عنوان «شهر ملی مبل و منبت» ثبت شده و گام‌های محکم‌تری را برای پیشرفت و توانمندی بردارد.

با این حال مسئولان این شهرستان به همین اندازه بسنده نکرده و افق‌های بلندتری را خواستار شدند؛ آرزوهایی که سرانجام پس از دو سال پیگیری رنگ واقعیت به خود گرفت.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان، منبت ملایر با تصمیم شورای جهانی صنایع دستی در فهرست صنایع‌دستی جهان به ثبت رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: «بنا بر اعلام وزیر میراث فرهنگی به تازگی 3 شهر و یک روستای ایران در فهرست شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی ثبت شده که ملایر یکی از آن ها به شمار می رود».

علی مالمیر افزود: ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی متشکل از رئیس و معاون منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی و مسئول ثبت شهرهای ملی و جهانی وزارت میراث فرهنگی، ماه گذشته برای پیگیری پرونده ثبت جهانی منبت به ملایر سفر کرده و از مکان فعال صنایع‌دستی بازدید کردند».

به گفته مدیر کل میراث فرهنگی همدان، «غاده هیجاوی» رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی از پرونده ارسالی مبل و منبت ملایر برای ثبت جهانی اظهار رضایت کرده و تاریخچه هنر، توانمندی و رقابت پذیری هنر منبت ملایر را در جهان کم نظیر خوانده است.

نزدیک به 5 هزار کارگاه کوچک و بزرگ منبت در شهرستان ملایر وجود دارد که 9 هزار استادکار در آن مشغول به کارند؛ هنری اصیل و زیبا که فرصت اشتغال 20 هزار نفر را فراهم کرده است.

بنابر اعلام مدیرکل میراث فرهنگی همدان، صنایع دستی نزدیک به 7 درصد از جمعیت شاغل استان را به خود اختصاص داده و 44 هزار نفر در این حوزه مشغول به کارند.

مالمیر بیان کرد: «از بین شاغلان صنایع دستی 25 درصد مربوط به ملایر بوده و مبل و منبت آن جایگاه ویژه‌ای دارد.

به گزارش تسنیم، صنایع‌دستی، گذشته از زیبایی، نقش مهمی در رونق اقتصادی داشته و عامل مهمی در پیشرفت و توانمندی هر جامعه دارد.

هنرهای دستی اگر مورد توجه قرارگیرد می‌تواند پایه‌های اقتصاد منهای نفت را محکم‌تر کرده و زمینه اشتغال‌زایی برای قشرهای مختلف جامعه حتی زنان و کودکان را فراهم سازد.

این روزها که ملایر پس از ماه‌ها انتظار و تلاش برای کسب عنوان «جهانی» در حوزه تولید مبل و منبت به شادمانی نشسته؛ می‌طلبد که مسئولان راهکارهای مناسبی را برای معرفی این هنر اصیل تدارک دیده و زمینه عرضه هنر مردمان «سرزمین آتش» در بازارهای جهانی را فراهم سازند.

فرصتی که در صورت غفلت از آن، خسارت جبران ناپذیری به اقتصاد وارد شده و دور از نظر نیست که برخی کشورها با برنامه‌ریزی بهتر آن را از ما بربایند.

منبع: تسنیم

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها