وزیر علوم: تبعیض اینترنتی از قطع اینترنت خطرناک‌تر است/ شخص رئیس‌جمهور نیز قانع نشده که چرا این وضعیت باید ادامه پیدا کند

وزیر علوم با بیان اینکه دولت موافق قطع اینترنت نیست و شخص رئیس‌جمهور نیز قانع نشده که چرا این وضعیت باید ادامه پیدا کند، گفت: تبعیض در دسترسی به اینترنت از خودِ قطع اینترنت خطرناک‌تر است. ایجاد انواع اینترنت‌های طبقاتی و محدود، احساس نابرابری و نارضایتی اجتماعی را تشدید می‌کند.

وزیر علوم: تبعیض اینترنتی از قطع اینترنت خطرناک‌تر است/ شخص رئیس‌جمهور نیز قانع نشده که چرا این وضعیت باید ادامه پیدا کند

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، نشست «دانشگاه، هنر و جامعه ایرانی پساجنگ» با حضور وزیر علوم و جمعی از اساتید هنر دانشگاه‌های کشور برگزار شد. 

حسین سیمایی، با تسلیت شهادت رهبر معظم انقلاب، استادان و دانشگاهیان شهید در جنگ ۱۲ روزه و جنگ رمضان، روز استاد و مقام معلم را گرامی داشت و اظهار کرد: ما امروز در متن یک جنگ تحمیلی دیگر قرار داریم، اما آنچه مردم ایران را پای کار ایران نگه داشت، فقط تجهیزات نظامی نبود؛ هنر، شعر، موسیقی و روایت‌های فرهنگی نیز در کنار مردم ایستادند. 

وی با اشاره به سابقه جنگ‌افروزی آمریکا در جهان افزود: آمریکا در بیش از ۴۰۰ جنگ و مداخله مستقیم نقش داشته و در کنار آن ده‌ها کودتا را هدایت کرده است. کشوری که خود صاحب بمب هسته‌ای است، امروز به بهانه نگرانی از دستیابی دیگران به این سلاح، تجاوز و حمله را توجیه می‌کند؛ این نقض آشکار ابتدایی‌ترین اصول حقوق بشر و حقوق بین‌الملل است. 

وزیر علوم با مقایسه ریشه‌های تمدنی ایران و آمریکا گفت: ایران با شعر، موسیقی، معماری، خوشنویسی، نقاشی و ادبیات در حافظه جهانی ثبت شده است؛ اما آمریکا کشوری است که گویی از ابتدا بر جنگ و خشونت بنا شده است. تفاوت ما در ریشه‌های چند هزارساله تمدنی ماست. 

سیمایی با تأکید بر مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها و هنرمندان در دوران پساجنگ اظهار کرد: دانشگاهیان، به‌ویژه استادان و هنرمندان، بیش از دیگران مسئولیت دارند به تاب‌آوری اجتماعی مردم کمک کنند. اگر مردم ایران در سخت‌ترین روزها همچنان در صحنه ماندند، بخش مهمی از این مقاومت از دل هنر جوشید. این قدرتِ هنر بود که باعث شد مردم ۶۹ روز در همراهیِ با لانچرها در خیابان باشند. این حماسه‌ای که از هنر جوشیده این مردم مقام را پای کار ایران حفظ کرد و انسجام بخشید. 

وی از برنامه وزارت علوم برای مستندسازی آثار و جنایات جنگ علیه دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: حفظ و ثبت آثار جنگ فقط برای پیگیری حقوقی نیست؛ برای آن است که نسل آینده قهرمانان خود را فراموش نکند و زشتی جنگ و خشونت برای جهان ثبت شود. هنر باید بتواند هم زیبایی مقاومت و هم قبح جنایت را روایت کند. 

وزیر علوم با اشاره به برنامه ایجاد «موزه جنگ علیه دانشگاه» افزود: جمع‌آوری آثار و بقایای جنایت علیه دانشگاه‌ها آغاز شده و حتی موضوع ایجاد نمایشگاهی دائمی در محل یونسکو در پاریس را دنبال می‌کنیم تا ایران بتواند روایت هنرمندانه خود از مقاومت و تمدن را به جهان ارائه کند. 

سیمایی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از وضعیت معماری دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی تصریح کرد: بسیاری از بناهای دانشگاهی امروز فاقد هویت ایرانی، اسلامی یا حتی مدرن هستند. از استادان هنر می‌خواهم در طراحی فضاهای دانشگاهی مشارکت کنند تا دانشگاه فقط محل خوابیدن و عبور روزمره نباشد، بلکه حامل هویت و معنا باشد. 

وی از بازنگری در آیین‌نامه ارتقای استادان خبر داد و گفت: در آیین‌نامه جدید سعی می‌شود مسیرهای ارتقا متنوع باشد و دیگر ارتقای رشته‌های هنر و علوم انسانی مانند علوم پایه یا پزشکی دیده نشود. آثار هنری و تأثیرگذاری اجتماعی باید سهم جدی‌تری در ارزیابی استادان داشته باشند. 

وزیر علوم در ادامه از برنامه‌ریزی برای احیای جشنواره تئاتر دانشگاهی و نیز بازدید استادان هنر از کاخ گلستان برای بررسی آثار تخریب ناشی از حملات اخیر خبر داد و تأکید کرد: با وزیر محترم میراث فرهنگی صحبت می‌کنم تا از ظرفیت استادان هنر برای مرمت میراث فرهنگی آسیب‌دیده استفاده کنیم. 

سیمایی با اشاره به وضعیت آموزش دانشگاه‌ها در شرایط فعلی اظهار کرد: من مخالف مجازی شدن کامل دانشگاه‌ها هستم و معتقدم باید راهی میانه میان آموزش حضوری و مجازی پیدا شود، اما در شرایط کنونی حفظ جان دانشجویان اولویت نخست است. 

وی در پایان با انتقاد از تداوم محدودیت اینترنت بین‌الملل گفت: دولت موافق قطع اینترنت نیست و شخص رئیس‌جمهور نیز قانع نشده که چرا این وضعیت باید ادامه پیدا کند. کاهش دسترسی به اینترنت، ارتباطات علمی و پژوهشی کشور را مختل کرده و تداومِ اختلال اینترنت برای عموم مردم، ضد امنیت ملی است. 

وزیر علوم افزود: تبعیض در دسترسی به اینترنت از خودِ قطع اینترنت خطرناک‌تر است. ایجاد انواع اینترنت‌های طبقاتی و محدود، احساس نابرابری و نارضایتی اجتماعی را تشدید می‌کند. امیدواریم هرچه سریع‌تر شرایط به وضعیت عادی بازگردد و دسترسی آزاد و پایدار به اینترنت برای دانشگاهیان ومردم فراهم شود.

منبع: ایلنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 36
  • ناشناس

    ایران میتونه اینترنت داخلی رو قطع کنه و بعد برای دسترسی به اینترنت داخلی هر گیگ رو ۱۰ میلیون تومن به مردم بفروشه.
    این باعث میشه هم مردم دیگه به اینترنت خارجی فکر نکنن و هم ارج و قرب اینترنت داخلی زیاد بشه و هم درآمدزایی بشه.

    نظرات شما -
    • ناشناس

      کو نخور

    • ایرانی

      اینی که گفتی دقیقا مصداق بارز این جمله هست که میگن به مرگش بگیر که به درد راضی بشه

    • ناشناس

      مرگ بر اینترنت مسدود شده

    • Haj ali

      کسی از شما پیشنهادی خواست تظرتو ارائه دادی؟ اوسکول. درشو بذار بابا

  • ناشناس

    ایران میتونه اینترنت داخلی رو با عنوان اینترنت توربو پلاس سوپر مکس پرو به مردم بفروشه.

    نظرات شما -
    • ناشناس

      🤣

  • ناشناس

    باسلام.به نظرم،عجب وضعی شده،چی شده ما که موندیم والله،به نظر میرسد،همه چیز بینهایت سخت و همه چیز به هم گره خورده است،مدیران ارشد و مسئولین ارشد کشوری و لشگری،تمام حقوق و مزایا و تمام دریافتی هایشان از بیت المال و از مالیات های امثال من،مردم عادی،حلال است و نوش جونتون باشد،انشالله تمام نیروهای مسلح و امنیتی و اطلاعاتی و بسیجی و دیگر نیروهای جان برکف کشور،همیشه خدا سلامت باشند.با تشکر

  • ناشناس

    عذرخواهی میکنم از طرف مردم. همش تقصیر ما بوده. از رئیس جمهور هم عذرخواهی بفرمایید. قول میدهیم دیگه قطع نکنیم اینترنتتون رو

  • ناشناس

    اینترنت رو اینطوری که مسئولان فیلم بازی میکنند خدمت هموطنان عرض میکنم که نه دولت قطع نکرده که هیچکی قطع نکرده اینترنت خودش قطع شده.... خاک تو سرش کنند اینترنت رو میگم،، ذلیل مرده وسط جنگ بعد جنگ قبل جنگ همش خودش رو قطع میکنه...🤣😆🤣😆🤫 مسئولان رو تو زحمت میندازه الهی رو تخته بشورندت اینترنت،،ما بدون تو هم متحدیم با مسئولان،، نه مسئولان شما حرص نخورین کباب خوردین رد نمیشه...

  • ناشناس

    نت مردم رو وصل کنید

  • ناشناس

    عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره اینکه سخنگوی دولت اعلام کرد « اینترنت «پرو» با مصوبه‌ شورای عالی امنیت ملی است» و دولت با بی‌عدالتی در این زمینه مخالف است، بیان کرد: رئیس این شورا آقای رئیس‌جمهور است و باید در این زمینه پاسخ دهد اینکه می‌گوید ما مخالف هستیم یعنی با تصمیم خودش مخالفت کرده است!
    حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره مطرح شدن واگذاری «اینترنت پرو» و اعلام دولت که باید عدالت در زمینه وجود داشته باشد، گفت: قبلا هم گفته‌ام؛ آقای رئیس‌جمهور و وزیر ارتباطات مطرح کردند که ما مخالف این قضیه هستیم؛ سوال اینجاست چه کسی این تصمیم را گرفته است؟ رئیس‌جمهور بورکینافاسو و وزیر ارتباطات افغانستان این تصمیم را گرفته‌اند؟

  • ناشناس

    خیلی به مغزت فشار نیار...‌تا حالا کجا بودی ؟
    و حرف نمی زدی ؟؟
    پس حالا هم ساکت شو و حرف نزن .....

  • ناشناس

    رئیس جمهور چیکاره است ؟ مملکت دست نظامی هاست

    نظرات شما -
    • ناشناس

      دست نظامی ها نیست.. نظامی ها هم فقط یه شغل هستند مثل اتش نشان ، پرستارو.. . مثل بقیه حقوق بازنشستگی کم و ..
      سیاستمدار ها اتش بس و جنگ و .. رو تعیین میکنن.

  • ناشناس

    رییس جمهور نه ریسه نه انتخاب مردم مشخص نیست دقیقا چیکاره س ولی اخرش معلوم میشه همه کاره همین فرد بوده

  • ناشناس

    ما مردم بابت تمام مشکلات از مسعولین محترم عذرخواهی میکنیم.

  • ناشناس

    از خدا بی خبرا. اینترنتو وصل کنیددددددددد

  • ناشناس

    دیگه نمیخواد وصل کنید خیلی دیر شده
    حتما میخواید وصل کردن اینترنتو بعنوان دستاورد و اصلاحات به مردم بفروشید

  • ناشناس

    بزن باران که دین را دام کردند

    شکار خلق و صید خام کردند

    بزن باران خدا بازیچه ای شد

    که با آن کسب ننگ و نام کردند

    بزن باران به نام هرچه خوبیست

    به زیر آ وار گاه پایکوبیست

    مزار تشنه جوباران پراز سنگ

    بزن باران که وقت لایروبیست

    نظرات شما -
    • ناشناس

      بزن باران کا این دین را بشوری
      بزن باران که این کوه را بشوری

  • مهدی

    هر روز یه مسئول میاد مصاحبه میکنه به عنوان خبر درمانی و ظاهرا اعلام مخالفت میکنه !! نکنه عمه من اینترنتو قطع کرده ما خبر نداریم ؟!!! یکماهه آتش بس شده الان بهانتون چیه ؟ وصل کنیییییییییید 😡

  • دانیال

    فردا میشه ۷۰روز بعبارتی ۱۶۸۰ساعت

  • ناشناس

    من موندم همه اتون میگید که ناراضی هستین اینترنت قطعه فک کنم فقط مردم راضین که قطعه

  • ناشناس

    این خودش ابرسلطان تبعیضه

    کارمند اداری وزارت علوم 20 تومن حقوق میگیره
    علمی پیام نور هم 200 تومن

  • ناشناس

    وقتی مینویسی رییس جمهور هم قانع نشده اما وضعیت تغییری نمیکنه یعنی رییس جمهور مثلا منتخب در این مملکت هیچکاره است. ممنون آقای وزیر از این اعتراف دیرهنگام

  • فیض

    گور به گور برین

  • شهربانومس

    خوشتون میاد مارو اذیت میکنید

  • محمد

    راست میگه رییس جمهور از همه چی ناراحت هست ولی خوب مگر مسئول چیزی هم هست مگر تصمیم گیرنده است ایشون فقط رییس قوه مجریه است و بس پس هرچی گفتن باید بگه چشم

  • ناشناس

    دولت در این کشور فقط گردن گیر بدبختی هاست عوامل اصلی که مادام‌العمر سر کار هستند رو باید دار زد

  • یوم التغابن...

    من که احساس میکنم گوشهام دراز شده...

  • ناشناس

    رئیس جمهور : من نبودم دستم بود تقصیر آستینم بود 😂 ولی کن عمو

  • ناشناس

    جالبه تازه مخالف قطع اینترنت هستین و وضعیت اینه ؟

  • ص

    اینایی که میگن رییس جمهور چیکاره هست واقعا مشکل شعور دارند... عامو بفهم هنوز نمی‌فهمی چرا

  • امیرحسین

    در هیچ جای دنیا دروازه های اینترنت کشور در دست دشمن نیست و از آن محافظت می شود، تشریف ببرید آلمان اتریش ایتالیا کانادا انگلستان ترکیه امارات یا همان رژیم صهیونیستی، در همه اینها دسترسی به تلگرام توییتر و اینستاگرام کاملا ممنوع و اشد مجازات دارد، شما در ترکیه نمیتوانید به محتوای اجنبی دسترسی داشته باشید.

  • ناشناس

    حالا يه كارى كن اون بنده خداها هم كه خيلى ضروري لازم دارن نداشته باشن بد