آموزش قطره چکانی دانش‌آموزان در شرایط جنگی؛ کلاس‌های تعاملی «شاد» رایگان نیستند

با تداوم جنگ آموزش دانش‌آموزان به دسترسی مجازی در شبکه شاد هدایت شد، با این وجود محدودیت‌های این پلتفرم همچنان ادامه دارد و دسترسی به اموزش تعاملی در این بستر همچنان رایگان نیست.

آموزش قطره چکانی دانش‌آموزان در شرایط جنگی؛ کلاس‌های تعاملی «شاد» رایگان نیستند

با پایان تعطیلات نوروز آموزش دانش‌آموزان دوباره از سر گرفته شد اما به‌واسطه تداوم جنگ باری دیگر از آموزش حضوری خبری نیست، حالا یک‌بار دیگر پلتفرم شاد عهده‌دار آموزش دانش‌آموزان شده است، پلتفرمی که یادگار دوره شیوع کرونا است اما هرباری که مدرسه‌ها به‌دلیل آلودگی هوا، سرما و کاهش مصرف انرژی یا حوادثی مانند دی ماه سال گذشته تعطیل می‌شوند میدان‌دار آموزش می‌شود.

آموزش قطره چکانی دانش‌آموزان در شرایط جنگی؛ کلاس‌های تعاملی «شاد» رایگان نیستند

آموزش قطره چکانی در بستر مجازی

جنگی که از اسفند ۱۴۰۴ شروع شد هنوز هم ادامه دارد، حالا ماه‌های پایانی سال تحصیلی به تداوم این جنگ گره خورده، همین دو سه ماهی که قرار است دانش‌اموزان را برای امتحانات و البته برخی را برای کنکور آماده کند؛ در این وضعیت حال و هوای آموزش چندان مناسب نیست، به تعبیر علی بهشتی‌نیا، معلم و کارشناش آموز: «آموزش قطره چکانی ادامه دارد.» بار این آموزش قطره چکانی هم به دوش پلتفرم شاد است، آن هم با تمام محدودهایی که دارد؛ به‌گفته بهشتی‌نیا: «شاد از ساعت ۸ صبح تا ساعت ۵ بعد از ظهر فعال است اما محدودیت دارد. این محدودیت‌ها شامل تقسیم‌بندی زمانی برای پایه‌های مختلف است، دوره اول  و دوم ابتدایی و همچنین متوسطه اول و دوم هرکدام بازه زمانی مشخص خود را دارند. با این حال، محدودیت تعداد پیام برای دانش‌آموزان و کندی سرعت اینترنت باعث شده شبکه شاد عملاً کارایی لازم را نداشته باشد.»

به دنبال همین اختلال‌ها در شاد، مشاور مرکز فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش هفدهم فروردین اعلام کرد: «به دلیل پیک شدید ارسال پیام [در شاد] با کندی مواجه است که مخاطبان با کمی صبوری می‌توانند پیام خود را ارسال کنند.»

توصیه به استفاده از کلاس‌های مجازی که رایگان نیستند!

البته چاره‌ای هم نیست، در شرایط جنگ نه می‌شود آموزش را تعطیل کرد و نه می‌شود آن را با کیفیت مطلوب ارائه داد، بنابراین باید از حداقل امکانات موجود حداکثر بهره را برد، یکی از این امکانات که می‌تواند قدری کیفیت آموزش را بهتر کند استفاده از فضای تعاملی موجود در پلتفرم شاد است، فضایی که به‌نظر می‌رسد دسترسی‌های بهتری دارد، این امکان از قبل هم وجود داشت اما مدارس باید برای دسترسی به آن هزینه پرداخت می‌کردند، بهشتی‌نیا قبل‌تر به خبرآنلاین گفته بود: «امکانات رایگان شاد محدود است اما برای استفاده از کلاس‌های تعاملی مدارس زیر ۲۰۰ دانش‌آموز باید هزینه‌های سنگین میلیونی پرداخت کنند که قابل قبول نیست.»

با این وجود در شرایط کنونی برای برقراری کیفیت بهتر آموزش راهی جز پیوستن به کلاس‌های مجازی یا همان تعاملی در پلتفرم شاد نیست، همین چند روز قبل علیرضا عبدالله نژاد، مشاور مرکز فناوری اطلاعات آموزش و پرورش به مدارس توصیه کرد: «توصیه می‌کنم کلاس‌هایی که نمی‌توانند از پیام رسان استفاده کنند از کلاس مجازی شاد استفاده کنند که ظرفیت حدود یک تا یک و نیم میلیون نفر را می توانیم پوشش دهیم. اگر درست زمان بندی شود از ۷ صبح تا ۵ بعد از ظهر، ۲ میلیون نفر می توانند از بخش کلاس مجازی شاد استفاده کنند، در کلاس مجازی نه اختلال داریم و نه کندی، همه می‌توانند استفاده کنند و کاملا رایگان است.»

اما آن‌طورکه از ارائه این خدمات در پلتفرم شاد به‌نظر می‌رسد دسترسی رایگان به امکانات کلاس‌های مجازی و تعاملی محدود است و چنین امکان رایگانی برای تعداد کاربران زیاد و در بازه زمانی طولانی‌تر ممکن نیست. همان‌طورکه در تصویر یک مشخص است دسترسی رایگان و دائمی فقط برای کاربران محدود است و اگر مدرسه‌ای بخواهد مثلاً برای ۲۰۰ کاربر دسترسی یک هفته‌ای داشته باشد حداقل باید یک میلیون و ۲۵۶ هزار تومان پرداخت کند و این مبلغ برای اشتراک یک ماهه به حدود ۳ میلیون تومان می‌رسد. (تصویر دو)

آموزش قطره چکانی دانش‌آموزان در شرایط جنگی؛ کلاس‌های تعاملی «شاد» رایگان نیستند تصویر یک آموزش قطره چکانی دانش‌آموزان در شرایط جنگی؛ کلاس‌های تعاملی «شاد» رایگان نیستند تصویر دو

انتظار می‌رفت در شرایط جنگی کلاس تعاملی رایگان باشد

درهمین‌باره علی بهشتی‌نیا، ضمن بیان وجود برخی محدودیت‌های دسترسی در پلتفرم شاد به خبرآنلاین می‌گوید: «برای عبور از این محدودیت‌ها، استفاده از کلاس‌های آنلاین تعاملی پیشنهاد می‌شود. در این کلاس‌ها محدودیت زمانی وجود ندارد و امکان تعامل مستقیم بین معلم و دانش‌آموز فراهم است، اما استفاده از این فضا مستلزم پرداخت هزینه است و خیلی از مدارس توان پرداخت آن را ندارند.»

او توضیح می‌دهد: «حدود پنج یا شش سال از شروع استفاده از شبکه شاد و پلتفرم‌های بومی و داخلی می‌گذرد، اما هنوز زیرساخت‌های لازم به طور کامل فراهم نشده است. در سال جاری آموزش و پرورش کمک‌های خوبی به پلتفرم شاد پرداخت کرده است، مسئولان آموزش و پرورش اعلام کرده‌اند که این هزینه‌ها صرف ایجاد زیرساخت شبکه شاد می‌شود. پیش‌تر هم اعلام شده بود که نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزش و پرورش اختصاص داده خواهد شد و این مبالغ از سوی آموزش و پرورش به نام شبکه شاد پرداخت می‌شود. بنابراین با توجه به کمک‌هایی که یه پلتفرم شاد می‌شود انتظار این است که در شرایط فعلی که گرفتار جنگ هستیم دسترسی مدارس و دانش‌آموزان به آموزش تعاملی و مجازی پلتفرم شاد رایگان باشد تا حداقل کیفیت آموزش در شرایط اموزش مجازی مقداری بهتر شود.»

منبع: خبر آنلاین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید