تهران زیر صدای انفجار

تغییر وضعیت صوتی تهران در جنگ

پایش ایستگاه‌های سنجش صدا در تهران نشان می‌دهد همزمان با کاهش ترافیک و فعالیت‌های شهری در روزهای جنگ، صدای زمینه شهر کاهش یافته اما انفجارها و صداهای ضربه‌ای، قله‌های صوتی تازه‌ای در پایتخت ایجاد کرده‌اند؛ پدیده‌ای که اضطراب ناگهانی شهروندان را افزایش داده است.

تغییر وضعیت صوتی تهران در جنگ

نتایج پایش ایستگاه‌های صدا نشان می‌دهد وضعیت آلودگی صوتی پایتخت در بازه زمانی ۹ تا ۲۳ اسفند ۱۴۰۴ تغییرات قابل‌توجهی را تجربه کرده است.

 شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد: بررسی داده‌های ثبت‌شده در ایستگاه‌های سنجش صدا حاکی از آن است که کاهش ترافیک و افت فعالیت‌های شهری موجب کاهش صدای زمینه شهر (L90) شده است.

با این حال هم‌زمانی این کاهش با وقوع انفجارها باعث شده شاخص حداکثر صدا (Lmax) در برخی روزها و شب‌ها افزایش یابد؛ به‌طوری‌که در برخی ساعات روز حدود ۵ دسی‌بل و در ساعات شبانه تا حدود ۱۰ دسی‌بل افزایش ثبت شده است.

اگرچه تراز متوسط صدا در شهر کاهش نسبی داشته، اما نوسانات شدید و غیرقابل پیش‌بینی صداهای ضربه‌ای، تجربه صوتی شهر را به‌شدت تغییر داده و احساس ناامنی و اضطراب در میان شهروندان را افزایش داده است.

کارشناسان هشدار می‌دهند ادامه این وضعیت می‌تواند سلامت روان شهروندان را تحت تأثیر قرار دهد و خطر بروز اختلالاتی مانند استرس پس از سانحه (PTSD)، بی‌خوابی و تشدید مشکلات قلبی را به‌ویژه در میان گروه‌های آسیب‌پذیر از جمله کودکان و سالمندان افزایش دهد.

به این ترتیب، جنگ چهره صوتی تهران را از یک آلودگی مزمن و یکنواخت ناشی از ترافیک به وضعیتی حاد، پراکنده و استرس‌زا تغییر داده است؛ تغییری که بیش از آنکه یک بحران فیزیکی باشد، تهدیدی خاموش برای سلامت روان و زیست‌پذیری شهر محسوب می‌شود.

منبع: شرق
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • ناشناس

    همش تقصیر امریکا و اسرائیله مگه نه؟

  • رامین

    من تهرانم
    اگ حین جنگ من مردم
    ارزو دارم بعد من همتون روزای خوبی ببینید
    مثل همه مردم دنیا راحت زندگی کنید

    نظرات شما -
    • ناشناس

      روح اوناییی ک ب ناحق کشته شدن شاد و بقیه در عذاب

    • ناشناس

      گریه م گرفت. هیچوقت مثل بقیه دنیا زنذگی نکردیم. هیچوقتم نمیتونیم تجربه ش کنیم. حتی اگه روزای خوب بیان کو دل کو دماغ؟

    • دریا

      منم خیلی تنهام بمب بخوره تو سرم بمیرم