رئیس پلیس راهور فراجا: طرح زوج و فرد از درب منزل تنها بخشی از آلودگی هوا را رفع می‌کند

رئیس پلیس راهور کشور با بیان اینکه طرح زوج و فرد از درب منزل از سوی کمیته اضطرار تصویب و به پلیس ابلاغ شده است گفت: این طرح تنها راه حل مشکل آلودگی هوا نیست و تنها بخشی از آن را حل می‌کند.

رئیس پلیس راهور فراجا: طرح زوج و فرد از درب منزل تنها بخشی از آلودگی هوا را رفع می‌کند

سردار سید تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا، صبح امروز دوشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۴ در حاشیه جلسه کمیته هماهنگی زمستانی در جمع خبرنگاران اعلام کرد که جلسه کمیته مشترک طرح‌های ترافیکی با حضور تمامی دستگاه‌های امدادرسان برگزار شد تا آمادگی لازم برای اجرای طرح زمستانی به دست آید.

 وی افزود:  این طرح از ۲۵ آذر همزمان با رزمایش طرح زمستانی در سراسر کشور، به ویژه در ۳۱ استان و ۱۲۳ گردنه برفی، اجرا خواهد شد و تا ۲۰ اسفندماه ادامه خواهد داشت.

سردار حسینی درباره حادثه تلخ چند روز پیش که منجر به فوت خانواده معاون رئیس جمهور شد، توضیح داد: کارشناسان پلیس راه علت وقوع این حادثه را خستگی و خواب‌آلودگی راننده اعلام کردند.

وی افزود: برخی شایعات در فضای مجازی مطرح شده مبنی بر دخالت خودروی دیگری در انحراف خودرو حادثه دیده، اما بررسی دقیق آثار، علائم و شواهد در محل حادثه توسط کارشناسان اولیه و تیم‌های بعدی نشان می‌دهد هیچ اثری از انحراف ناشی از خودرو دیگر وجود ندارد و علت اصلی عدم کنترل وسیله نقلیه خستگی و خواب آلودگی راننده بوده است. ترکیدگی لاستیک نیز پس از برخورد با کامیون رخ داده و پیش از آن وجود نداشته است. 

رئیس پلیس راهور درباره سهم بالای خودروهای فرسوده در آلودگی هوا و هشدار رئیس جمهور درباره توقف تولید خودرو در صورت اصلاح نشدن موتورها گفت: آمار دقیق خودروهای فرسوده در گروه‌های مختلف از سواری، موتورسیکلت، کامیون، اتوبوس‌های بین شهری و شهری بسیار بالاست. پلیس مجری قوانین و مصوبات است و مرجع تصمیم‌گیرنده جای دیگریست.

وی افزود: نوسازی ناوگان سبک و سنگین، عمومی و خصوصی، از نان شب هم برای کشور واجب‌تر است، زیرا بخش عمده‌ای از اتلاف انرژی، مصرف سوخت بالا، آلودگی هوا و تصادفات ناشی از فرسودگی خودروهاست. 

سردار حسینی از ورود جدی و لازم  رئیس جمهور به این موضوع تشکر کرد و اطمینان داد که پلیس با تمام توان نسبت به اجرای مصوبات در جهت صیانت از حقوق جامعه اقدام خواهد کرد.

وی درباره کنترل خودروهای دیزلی که بیشترین سهم را در آلودگی متحرک دارند، بیان کرد: همه گروه‌های وسایل نقلیه تحت کنترل پلیس هستند، اما ناوگان خدمات شهری مانند پسماند، توزیع آرد، سوخت و مصالح ساختمانی بخش مهمی از خدمات را انجام می‌دهند و باید تبعات تصمیمات را در نظر گرفت. پلیس نمی‌تواند تنها با ابزارهای انتظامی پاسخگوی نیازهای امروز در این حوزه باشد و همکاری سازمان محیط زیست و سایر نهادها ضروری است.

سردار حسینی در پاسخ به پرسش خبرنگار  درباره طرح زوج و فرد خودروها و سهم این طرح در کاهش آلودگی هوا، گفت: این طرح از سوی کمیته اضطرار تصویب شده و به پلیس ابلاغ شده است، اما این طرح تنها راه حل مشکل آلودگی هوا نیست و تنها بخشی از آن را حل می‌کند. 

وی تاکید کرد: مهم‌تر از محدودیت‌های تردد، استانداردسازی سوخت و موتور خودروها، تقویت ناوگان عمومی پاکیزه و جایگزینی آن به جای خودروهای شخصی و تعیین تکلیف موتورسیکلت‌هایی است که بالای ۹۰ درصد آنها سه نفر را سوار می‌کنند. بسته‌ای از اقدامات باید اجرا شود تا وضعیت بهبود یابد.

سردار حسینی درباره ایمنی خودروها توضیح داد: پلیس مطالبه‌گری مستمر دارد و افتتاح مرکز تست تصادف می‌تواند تحولی در ارتقاء کیفیت ایمنی خودروها باشد. این مرکز تنها در خصوص بررسی ایمنی خودرو در برخوردهای مختلف فعالیت می‌کند و به مسائل آلایندگی یا فنی موتور نمی‌پردازد. 

وی ابراز امیدواری کرد با همکاری وزارت صمت، سازمان ملی استاندارد و سایر نهادها، رویکرد بسیار مثبت و تغییرات اساسی در این زمینه صورت گیرد.

رئیس پلیس راهور در پایان به قانون و بازدارندگی مجازات‌ها اشاره کرد و گفت: وضعیت فعلی بازدارنده نیست و درخواست پلیس افزایش مدت توقیف خودروهای رانندگان مصرف‌کننده الکل به یک ماه و تعیین حداقل جریمه ۲۰ میلیون تومانی است. همچنین پلیس خواستار این است که در طول مدت توقیف، هرگونه رانندگی بدون گواهینامه با همکاری مراجع قضایی جرم محسوب شود تا بازدارندگی لازم ایجاد شود. وی تاکید کرد که این موضوع را با جدیت پیگیری خواهند کرد.

منبع: میزان
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید