بازار فروش سوال امتحان نهایی در دست تتربازها

در این بازار زیرزمینی، سوالات تک درس پایه‌های نهم، یازدهم و دوازدهم، ۴ تا ۵ میلیون تومان تعیین شده و پکیج کامل دروس این پایه‌ها، به ترتیب ۱۰، ۱۵ و ۳۶ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

بازار فروش سوال امتحان نهایی در دست تتربازها

در حالیکه پلیس فتا با قاطعیت اعلام کرده «هیچ موردی از فروش سوالات نهایی کشف نشده» اما همچون سال‌های گذشته کانال‌هایی با بیش صد هزار عضو، در حوزه فروش سوالات امتحانات نهایی پایه‌های نهم، یازدهم و دوازدهم فعال هستند.

 بازار فروش سوال امتحان نهایی در دست تتربازها بازار فروش سوال امتحان نهایی در دست تتربازها

کلیدزنی با تیمی از نخبگان تقلب!

این کانال‌های کلاهبرداری مدعی‌اند از طریق رابط‌هایی با نفوذ بسیار زیاد به سؤالات دسترسی دارند و طی یک پروسه امنیتی ۵ تا ۷ساعته پیش از برگزاری امتحان، سوالات را به همراه پاسخنامه، در اختیار خریداران قرار می‌دهند.

بر اساس ادعای یکی از این کانال‌های پرمخاطب و با ۶ سال سابقه فعالیت، سوالات برای یک تیم مجرب کلیدزنی که متشکل از برترین اساتید ایران هستند ارسال شده و حدودا نیم ساعت بعد از پخش سوالات، پاسخنامه ۲۰ نمره‌ای هم در اختیار دانش‌آموزان متقاضی قرار می‌گیرد.

اما پشت مبالغ نجومی و چند ده میلیونی با چاشنی شعارهای دلسوزانه برای آینده دانش‌آموزان، یک سازوکار فساد سازمان‌یافته پنهان شده است.

در این بازار زیرزمینی، سوالات تک درس پایه‌های نهم، یازدهم و دوازدهم، ۴ تا ۵ میلیون تومان تعیین شده و پکیج کامل دروس این پایه‌ها، به ترتیب ۱۰، ۱۵ و ۳۶ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

فروش فقط با تتر!

البته ماجرا تنها به اینجا ختم نمی‌شود و در یکی از کانال‌ها، برای متقاضیانی که با ارز دیجیتال پرداخت کنند، ۲۰ درصد تخفیف در نظر گرفته‌ شده است. همچنین بعضی از این کانال‌ها زیرساخت مالی‌شان را مثل یک باند حرفه‌ای طراحی کرده‌اند و صرفا با «تتر» فروش دارند؛ ارزی که تراکنش‌ها را غیر قابل ردگیری می‌کند و عملاً مسیر ردیابی هویت خریدار و فروشنده را می‌بندد؛ حتی در صورت لو رفتن شبکه، اثبات تبادل پول بسیار دشوار می‌شود.

از سوی دیگر ترفند تبلیغاتی این دسته از کانال‌ها به جای لحن خشک تجاری، پر است از ابراز همدردی با شرایط سخت اقتصادی خانواده‌ها و البته تاکید بر تاثیر ۶۰ درصدی تاثیر سوالات امتحانات نهایی در کنکور. همچنین در واکنش به قیمت‌های نجومی تعیین شده برای سوالات، مدعی می‌شوند: «هزینه های وارده بر تیم ما جهت پخش امتحانات نهایی قبل جلسه بسیار سنگین است و هر امتحان ۲.۵ الی ۳ میلیارد تومان هزینه دارد اما تا جایی که امکان داشت قیمت‌هاها را به گونه ای تنظیم کرده‌ایم که با هر شرایطی و در هر کجای ایران بتوانید از خدمات عالی تیم ما بهره مند شوید.»

یکی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس در راستای کاسبی دلالان از این تاثیر ۶۰ درصدی امتحانات نهایی در کنکور نوشت: «وقتی آموزش و پرورش نمی‌تواند امنیت سوالات را تامین کند چرا ۶۰ درصد امتیاز کنکور را به امتحانات نهایی اختصاص داده است؟»

یکی دیگر از کاربران هم پیش از شروع فصل امتحانات نهایی نوشته بود: «آقای آموزش و پرورش! امتحان شبه نهایی با اون همه هزینه تحمیلی به کشور با توجیه آمادگی بچه های دوازدهم برگزار میکنی بعد سوالات قبل باز شدن مدرسه ها تو کانال‌ها در حال بارگزاریه؟ چه تضمینی در مورد امنیت خود نهایی وجود داره؟»

با این اوصاف، اگرچه حفظ امنیت امتحانات نهایی، یک ضرورت انکارناپذیر است و رعایت عدالت آموزشی باید خط قرمز نظام تعلیم و تربیت باشد اما فرضا هم اگر مطابق آنچه پلیس فتا می‌گوید، سوالات لو نرفته باشد و تمام ادعاهای این کانال‌ها یک فریب حرفه‌ای برای کاسبی از جیب خانواده‌ها باشد، باز هم با پدیده‌ای نگران‌کننده مواجه‌ایم: بازاری سیاه که از اضطراب دانش‌آموزان و دامن زدن به آن تغذیه می‌کند.

بنابراین برای چنین اضطرابی که دانش‌آموزان را به دام کلاهبرداران می‌کشاند، باید فکری کرد و مسیر رقابت را از گرداب تقلب و دغل به سمت میدان واقعی و عادلانه سوق داد تا عدالت آموزشی به حقیقتی ملموس تبدیل شود.

منبع: تبیان
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید