کاهش مهارت‌های اجتماعی و افزایش افسردگی

چرا این همه جوان مجرد هستند؟

تعداد فزاینده‌ای از جوانان مجرد هستند. بسیاری از این افراد نمی‌خواهند مجرد باشند. آنان می‌خواهند در یک رابطه باشند. با این وجود، به دلایلی در این باره شانسی ندارند. علت آن چیست؟ چه چیزی آنان را عقب نگه داشته است؟

چرا این همه جوان مجرد هستند؟

نتیجه مطالعه‌ای تازه به عواملی اشاره می‌کند که به تجرد غیر ارادی دامن زده است. محققانی که این بررسی را انجام داده اند دو روانشناس در قبرس بودند که تاثیر عملکرد جنسی، وزن بدن و این که آیا فرد از زندگی قبلی دارای فرزند می‌باشد یا خیر و این که چگونه هر سه عامل بر وضعیت روابط یک فرد تاثیر می‌گذارند را مورد بررسی قرار داده اند. یافته‌های آنان در نشریه "علم روانشناسی تکاملی" (Evolutionary Psychological Science) منتشر شده است.

در حدود سال ۲۰۱۳ میلادی گوشی‌های تلفن همراه هوشمند در همه جا حاضر شدند و از آن زمان به این سو ما صرف زمان بیش‌تر در رسانه‌های اجتماعی را آغاز کردیم. نکته جالب آنجاست که این دو محقق دریافتند رابطه فیزیکی ضعیف‌تر با احتمال تجرد غیر ارادی بیشتر، مرتبط بوده است.

تعدادی از عوامل در ایجاد این اختلال نقش دارند از جمله افسردگی و اضطراب. در سرتاسر بریتانیا جوانان بیش تری احساس افسردگی و اضطراب می‌کنند این وضعیت سالیان متمادی در بریتانیا در جریان بوده است. برای مثال، در سال ۲۰۱۸ میلادی تقریبا یک سوم از جوانان ۱۶ تا ۲۴ ساله در بریتانیا احساس افسردگی یا اضطراب داشتند. قرنطینه‌های شدیدی که با پاندمی کووید همراه بود این مشکلات را چندین برابر بدتر ساخت. همان گونه که واضح به نظر می‌رسد رنج بردن از یک مشکل جدی سلامت روان می‌تواند پیدا کردن یک شریک عاشقانه به خصوص شریکی برای یک رابطه طولانی مدت را دشوار سازد. هم چنین نتایج تحقیقاتی وجود دارند که نشان می‌دهند هر چه فرد مدت زمان طولانی‌تری مجرد باقی بماند احتمال افسردگی او بیش‌تر می‌شود و هر چه افسرده‌تر می‌شود یافتن همسر سخت‌تر می‌شود.

نه تنها تعداد فزاینده‌ای از جوانان بریتانیا مجرد هستند بلکه بخش عمده‌ای از آنان به ندرت رابطه دارند و برخی از آنان اصلا رابطه ندارند. نوعی اختلال سلامت روان که شامل وسواس در مورد نقص‌های ظاهر فرد است در حال افزایش می‌باشد. این پدیده به طور خاص در جوانانی که در دهه دوم عمرشان به سر می‌برند در حال افزایش است. نتایج تحقیقات نشان می‌دهند که بدشکلی بدن و افسردگی دست به دست هم می‌دهند.

پس از آن البته عامل فناوری نیز تاثیرگذار است. برای پیدا کردن یک شریک بالقوه درازمدت باید در واقع به قرار ملاقات بروید قرار ملاقات‌های بسیار زیاد. قرار ملاقات‌ها آن گونه که "جری ساینفلد" کمدین امریکایی در شوخی معروفی گفته مانند مصاحبه‌های شغلی هستند و بسیاری از این مصاحبه‌های شغلی پایان بدی دارند.

ایجاد یک رابطه مانند ساختن یک خانه است. نیاز به صرف زمان، صبر، فداکاری و انرژی فراوان جسمی و روحی دارد. در نتیجه کار زیادی را می‌طلبد. این کار به توجه نیاز دارد. متاسفانه تعداد فزاینده‌ای از جوانان در سراسر جهان ارتباط و تعاملات فیزیکی را فدای روابط در دنیای مجازی می‌کنند و روابط افلاطونی و عاشقانه در این فرآیند را رد می‌کنند. از هر ده بریتانیایی یک بریتانیایی دوستی ندارد. پیش‌تر وضعیت این گونه نبود. مطمئنا همیشه افرادی تنها بودند، اما هرگز افراد تنها در این تعداد وجود نداشتند.

"جین توئنج" روانشناس که بخش عمده عمر حرفه‌ای‌اش را صرف بحث در مورد مشکلات سلامت روان جوانان در دو سوی اقیانوس اطلس کرده اشاره می‌کند که تقریبا یک دهه پیش زمانی که گوشی‌های تلفن همراه هوشمند وارد بازار شدند روند‌های شومی ظهور پیدا کردند. او اشاره می‌کند که از آن زمان به این سو نرخ افسردگی در امریکا و بریتانیا به شکلی سرسام آور افزایش یافت. از آن زمان به این سو تعداد جوانان بیش تری شروع به خودآزاری کردند و موارد اقدام به خودکشی افزایش یافت.

گوشی‌های تلفن همراه هوشمند در حدود سال ۲۰۱۳ میلادی در همه جا حاضر شدند و از آن زمان به سو ما وقت بیش تری را در رسانه‌های اجتماعی صرف کردیم. امروزه یک نوجوان به طور میانگین تا شش ساعت در روز را در رسانه‌های اجتماعی سپری می‌کند. تصور کند اگر بخواهید یک نوجوان ۱۳ ساله اولین گوشی تلفن همراه هوشمند خود را دریافت کند تا زمانی که ۲۳ ساله می‌شود ۷۴۰ روز یا تقریبا دو سال و نیم از زندگی اش را در فضای مجازی سپری کرده است.

تمام آن ساعات تلف شده در اینستاگرام و تیک تاک ساعاتی هستند که در سالیان پیش جوانان از آن برای شروع و حفظ روابط استفاده می‌کردند. همان طور که توئنج اشاره می‌کند یک دهه پیش زمانی که گوشی‌های تلفن همراه هوشمند بریتانیا را تسخیر کردند نوجوانان زمان کمتری را با دوستان شان به صورت حضوری گذراندند و زمان بیش تری را با آنان در فضای مجازی صرف کردند. به طور خلاصه آنان ملاقات رو در رو و حضوری را با فیس تایم تعویض کردند.

آیا جای تعجب است که تعداد زیادی از جوانان در حال حاضر مجرد هستند؟ آنان فاقد مهارت‌های لازم برای گفتگو و عشق‌ورزی هستند. مطالعات به وضوح نشان می‌دهند که افزایش زمان گذراندن وقت در مقابل صفحه نمایشگر با مهارت اجتماعی پایین‌تر مرتبط است. با ظهور هوش مصنوعی و فناوری همه جانبه‌تر انتظار می‌رود تعداد فزاینده‌ای از جوانان مجرد و در زندان‌های خودخواسته گرفتار باقی بمانند.

منبع: فرارو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 16
  • ناشناس
    11

    اگه پولهاییکه به غزه و عراق و سوریه میدین اونارو برا اشتغال جوانها هزینه میکردین هیچ جوانی مجرد و بیکار نمیموند

    نظرات شما -
    • حسن
      1

      آخه این پولها قرار نیست تو ایران خرج بشه

  • ناشناس
    0

    برای حمایت از تولید داخل بازار در انحصار تولید کننده نامرد داخلیست و اینهم نتیجه اش

  • ناشناس
    10

    چون پلنگ نیستیم کسی نگرفتمون الان می رن دخترایی ک از هرجهت کوبیدن و از نو ساختن و اصلن اخلاق هم ندارن با مهریه بالا میگیرن تا اخر عمرم حق اعتراض ندارن

  • ناشناس
    10

    لعنت به غربی ها که فرهنگ پوسیده و فاسد خودشون در گذشته رو با رنگ و لعاب جدید و فریب دهنده به خورد جوامع اسلامی و شدیداً ایرانی ها دادند و بنیان و نظام خانواده هارو از اساس سست و نابود کردند وجوانان و دختران و زنان ما رو به اسم آزادی و رنسانس و.... از پایبندی به اخلاق و راه درست زندگی و خوشبختی به دور کردند و جالب اینکه خودشون خیلی به ازدواج و فرزوند آوری و تشکیل خانواده خیلی اعتقاد دارند و اهمیت میدهند ولی برای زنان و دختران ما به جای ازدواج و فرزند آوری سگ وگربه پروری و دوست پسر داشتن برای زن متأهل و.... رو به اسم تمدن و تجدد و زن زندگی آزادی تبلغ و ترویج می کنند!
    با این وضعیت اخلاقی و فرهنگی جامعه ما مطمئن باشید تا حداکثر 30 تا40 سال آینده هیچ نسل ایرانی خالص در ایران وجود نخواهد داشت و ایران و ایرانی جماعت به یادها و خاطره ها خواهد پیوست.

    نظرات شما -
    • 2

      تا حداکثر 30 تا40 سال آینده هیچ نسل ایرانی خالص در ایران وجود نخواهد داشت و ایران و ایرانی جماعت به یادها و خاطره ها خواهد پیوست. واقعا چه مصیبت بزرگی!! خیلی حیفه که چنین ملت باغیرتی به یادها و خاطره ها بپیوندند!! آخه دنیا چطور میتونه با چنین مصیبتی کنار بیاد؟!

  • ناشناس
    1

    .. تمام آن ساعات تلف شده در اینستاگرام و تیک‌تاک ساعاتی هستند که در سالیان پیش جوانان از آن برای شروع و حفظ روابط استفاده می‌کردند ..

    نتیجه استفاده جوانان سابق از ساعاتشان برای شروع و حفظ اون روابط را هم دیدیم

  • قمصری
    5

    ازدواجی که بعد از چند ماه بخاطر فقر و اجاره خونه بالا و فشار اقتصادی منجر به طلاق بشه همون بهتر که از اول نشه ودختر خونه پدرش بمونه
    جواب این همه بدبختی ملت ایران رو هم باشدتا خدا به مسببینش بدهد

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      اصلا غمت نباشه. خودم بهش می‌سپرم جیزشون کنه

  • فردین
    0

    خوشم میاد خوب بلدین ببپیچونین نداشتن کار امنیت شغلی

  • ناشناس
    0

    پول هایی که عراق و لبنان خرج شد و جوون ها نا امید بی پول شدن

  • ناشناس
    0

    علت مجرد ماندن اکثر جوانان در ایران بیکاری و اوضاع بد اقتصادی است حالا اگه وضعیت تورمی خوب بود می‌شد با بیکاری کنار آمد ولی با این وضع گرانی‌ها چطور میشه بدون درآمد ازدواج کرد.

  • شهروند گرفتار ازدواج فرزند
    0

    کدام عقل سالم ازهمسر بدش می آد یک پرنده قبل از همبستر شدن با جنس مخالف خود لانه سازی می کنه قیمت یک واحد خانه سر به فلک زده بعد حقوق ناجیز کدام عقل سالم تن به ازدواج میده گناه تمام این جوانان به گردن مسول قلدر وشالاتان است

  • چولمنگ
    1

    llg;j nhy,k gfi \vj'hii h,k,rj [,hkhk fvk nhlhn an h'i hdk \,ghdd ;i ld nhndk fi plhs ov[ llg;j ld ;vndjk hghk hfhn ,ili ohk,hni ja;dg ld nhnkn cid odhg fhxg

  • رضا
    2

    با این وضع بیکاری و گرانی فعلا مجردها آه میکشند.

  • آریو
    2

    دلیل اصلیش بدون شک فلاکت اقتصادیه
    اما نکته مهم تر اینه ک بانوان جامعه بشدت تغییر کردن وتوقعاتشان وحشتناک افزایش پیدا کرده و مردان این مملکت باتوجه ب درامدشون ک تغییرچندانی نکرده نمتونن جوابگوی نیازهای مالی وحشتناک خانماباشن و بهمین دلیل همه دنبال رفع نیاز در سطح جامعن ک هم ارزونه و هم بدون عوافب ومسولیت

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها