چرا کودکان باید شکست خوردن را تجربه کنند؟

شاید تا به حال با کودکانی روبرو شده‌اید که با گریه و زاری برای ناکامی‌های خود عزاداری می‌کنند، اما اگر در آن حوالی والدین کودک، مانند قهرمانانی بی‌بدیل، شکست‌های کودک را جبران کنند،‌ آن وقت تکلیف چیست؟ آیا کودک می‌آموزد که در برابر ناکامی‌های خود به‌‌درستی عمل کند یا وابستگی به والدین را یاد می‌گیرد؟

چرا کودکان باید شکست خوردن را تجربه کنند؟

اگر می‌خواهید درباره برخورد با کودکی که شکست را تجربه می‌کند،‌ بیشتر بدانید، این مطلب را از دست ندهید.

برای اینکه به کودک خود فرصت دهید، تا از شکست‌‌های خود، بیاموزد، این ده مرحله به والدین کمک شایانی می‌کند.
 

اگر شکست نخوریم،‌ پیشرفت نمی‌کنیم : برای کودک روشن کنید که شکست خوردن، طبیعی است و شما هم بارها شکست خورده‌اید زیرا اگر شکست نخوریم، پیشرفت نمی‌کنیم.

 
حل‌مساله: به کودک بیاموزید که شکست خوردن به ما کمک می‌کند تا به دنبال راه‌حل‌های جدید بگردیم و مشکلات خود را به راحتی حل کنیم.
 
یادگیری :  به کودک بیاموزید که شکست خوردن موجب یادگیری چیزهای مختلف می‌شود. اگر شکست نخوریم، چیزی هم یاد نمی‌گیریم.
 
شخصیت :  به کودک بیاموزید که با شکست خوردن،‌ شخصیت ما شکل می‌گیرد. بچه‌های پنج تا شش ساله معنای شخصیت را درک می‌کنند. می‌توانید با چند مثال، مساله را برای او روشن‌تر کنید.
 
شجاعت :  به کودک یاداوری کنیم که شکست خوردن موجب شجاعت ما می‌شود. کودکی که بارها با دوچرخه زمین خورده است، دیگر از زمین خوردن نمی‌ترسد، بنابراین شجاع‌تر شده و کمتر زمین می‌خورد.
 
قدرت تفکر : به کودک بیاموزیم که وقتی شکست می‌خوریم، تلاش می‌کنیم بیشتر فکر کنیم. با تفکر کردن است که می‌توانیم راه‌های جدیدتر را پیدا کرده و امتحان کنیم.
 
سازگاری بیشتر: به کودک بیاموزیم که شکست خوردن موجب سازگاری ما می‌شود. افراد انعطاف‌پذیر، کمتر شکست می‌خورند. مانند یک شاخه درخت نرم که به سختی می‌شکند.
 
تلاش و پشتکار بیشتر :  کودکانی که از شکست خوردن نمی‌ترسند، بیشتر تلاش می‌کنند. اما آنها که به سرعت ناامید شده و با احساس شکست خود کنار نمی‌آیند،‌ تلاش زیادی به خرج نمی‌دهند.
 
تجربه‌های بیشتر:  به کودکان بیاموزیم که اگر در کارهای مختلف شکست بخوریم، تجربیات بیشتری برای ما به ارمغان می‌آورند.
 
جلوگیری از اشتباهات: به کودک بیاموزیم با اینکه شکست خورده‌ایم، اما در مراحل بعدی اشتباهات قبلی خود را کمتر تکرار می‌کنیم.
منبع: عصر ایران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس
    2

    متاسفانه با کنار گذاشتن تجربه قدیمی ها و جست پیشرفت و نو تمدن در آوردن زدیم بچه نابود کردیم عزیزان قدیمی ها استاد تربیت بودن نه ما ببخشید مادر ؛ مادری نمی کند / پدر ؛ پدری نمی کند انتظار داریم اولاد سالم و صالح داسته باشیم زهی خیال باطل تنها راه برگشت به تجربیات و ایرانی اسلامی است باید دبیرستان شش سال نوعی نظامی شود سپاه دانش برای دختتران باشد دانشجو باید از خوابگاه استفاده کند رفت آمد صفر شود دانشجو با ماشین خفن می رود دانشگاه آخه این چه تربیتی است باید نه گفتن یاد داد نه به دشمن / باید عاشقانه از وطن کشور و مسئولین نظام دفاع کرد باید اسلام شاد زیستن را یاد بدهیم باید فن و حرفه و علم با هم یاد داد مدارس دیگر مجالس درس و تجربه نیست گویا مجالسن = مدارسن ؛ کنار گذاشتیم باید فرزندان دائم شکست بخورند تا گلیم از آب بیرون بکشند باید یاد بگیرند مرگ هست زندگی هست عشق هست نامردی هست مردانگی هست استقلال هست پول همه چیز نیست وای بر ما

  • ناشناس
    0

    تا عادت کنن هه

  • 😢😢😢
    0

    بچه بودم بابام هر جا گِل بود با لقد میزد پرتم میکرد وسط گل و شل و میخندید،میگفتم چرا میگفت مرد میشی😑
    یه بار همچین همچین پس گردنی زد بهم دوساعت بیهوش شدم،مغزم تکون خورده بود😑
    یه بارم از طبقه دوم پرتم کرد روی ماسه های جلوی در،گفتم چرا هلم دادی میخندید میگفت نهایتش میمردی دیگه😐😢😢😢😐
    ما نخوایم شکست بخوریم و مرد بشیم کیو باید ببینیم😐

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها