چند توصیه برای مقابله با اضطراب یا افسردگی پس از زایمان

«اضطراب مادر» یا «افسردگی مادر» از جمله شایع‌ترین عوارض زایمان است که از هر پنج زن یک نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

چند توصیه برای مقابله با اضطراب یا افسردگی پس از زایمان

به نقل از هندوستان تایمز، این دو اختلال خُلقی که با بهداشت روان مادر مرتبط هستند به طور کلی غربالگری نشده و درمان نمی‌شوند و در صورت عدم درمان می‌توانند منجر به پیامدهای نامطلوب جدی برای مادر و حتی فرزند او شوند.

در ادامه به برخی از توصیه‌های درمانی رایج برای این اختلالات می‌پردازیم.

یک متخصص در این باره می‌گوید: افسردگی و اضطراب به خودی خود از بین نمی‌روند اما با انجام بعضی از روش‌ها، امید برای درمان آن‌ها وجود دارد از جمله اینکه:

- بحث در مورد مسائل و مشکلات با یک روانشناس یا مشاور می‌تواند راه‌حل‌هایی را برای کمک به کاهش و مدیریت افسردگی یا اضطراب در مادران به همراه داشته باشد.

- به مادرانی که دچار این اختلال هستند توصیه می‌شود با دیگر زنانی که به تازگی مادر شده‌اند، ارتباط برقرار کنند.

- مشاور، معمولا از مادران می‌خواهد که برای خودشان وقت بگذارند.

- در زمان‌های فراغت فعالیت‌هایی را که از انجام آن‌ها لذت می‌برند مانند گوش دادن به موسیقی، خواندن کتاب یا تماشای یک فیلم مورد علاقه را انجام دهند.

- به زنانی که تازه مادر شده‌اند توصیه می‌شود که واقع‌بین باشند. لازم نیست همه کارها را دقیق و کامل انجام دهند بلکه فقط کاری را که می‌توانند و فشار زیاد از حد بر آنها تحمیل نمی‌کند، انجام دهند و بقیه را رها کنند.

- متخصصان همچنین به مادران می‌گویند که برای مراقبت از نوزاد یا در انجام کارهای خانه از دیگران درخواست کمک کنند.

- به مادر توصیه می‌شود زمانی که کودک استراحت می کند، او نیز استراحت کند. خواب کافی به همان اندازه که برای کودک مهم است برای مادر نیز حیاتی است.

- همچنین به مادران گفته می‌شود که با خانواده و دوستان خود وقت بگذرانند.

- به علاوه چندین دارو می توانند افسردگی و اضطراب را به طور موثر درمان کنند و برای زنان باردار، مادران شیرده و نوزادانشان بی خطر هستند. مشورت با یک پزشک می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد.

خانواده، جامعه و ارائه‌دهنده های مراقبت‌های بهداشتی اولیه، نقشی حیاتی در کمک به مادران برای عبور از این مرحله از اضطراب و افسردگی دارند و با ارائه کمک‌های مورد نیاز و جلوگیری از بدترین پیامدهای آن، این روند را متوقف می‌کنند.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • ناشناس
    0


    زایمان هم سخته هم عذاب آور هم مشکل ساز
    امکان نداره زنی بعد از زایمان مخصوصا طبیعی افسردگی نگیره
    مگه اینکه اطرافش شلوغ باشه و دوستان و خانواده اش کنارش باشند و به او کمک کنند و محبت کنند و به هیچ عنوان زنی که تازه زایمان کرده رو تنها نگذارید بعد از یک ماه رفته رفته زن به حالت قبل برمی‌گرده

  • 😐
    0

    دلیلش به نظر منه مـَرد چیز دیگریست:
    بعضی از مردها ناراحت میشن از بچه دار شدن و دیگه به زنشون توجه نمیکنن،شاید ظاهرشون نشون نده ولی خانومها سریعا متوجه میشن و افسردگی بخاطر همینه،یه مقداریش هم ممکنه واسه هورمونهای ترشحی باشه ولی مـَرد اگر مــَرد باشه نبتید اجازه بده همسرش تنها بمونه بعد ازدواج،خصوصا زنی که این علائم به سراغش میاد
    یا زن نگیرید،یا اگر گرفتید از جون مایه بذارید و مـَرد باشید

  • ناشناس
    0

    افسرده‌گی تا آخر عمر با مادر هست ،به خاطر نفهمی بچه تمامی ندارد

    نظرات شما -
    • 😐
      0

      پس چرا بچه دار شدید؟
      من همیشه سالهای ساله گفتم و تا اخر عمر میگم که بچه دار شدن جنایته،هم در حق بچه هم درحق خودتون،همیشه مزاحمه بچه،خرجش،خورذش،خوراکش،مدرسه رفتنش،تربیت،گندکاریهاش،بزرگ شدنش،دوست پسر و دوست دختر گرفتنش،معتاد شدنش،ازدواجش خرج ازدواجش،دانشگاه و خرجش،مریض شدن و خرج بیمارستانش،تو خونه یه مزاحم و سر خره بچه و رابطه پدر مادرو خراب میکنه چون همیشه مزاحمه خصوصا شبها،بچه باشه یه جور،بزرگ شد یه جور،نمیذاره پدر مادر دودقیقه باهم خلوت کنن
      خوب چرا؟؟؟؟
      عصای دست میخواید پولاتونو جمع کنید پیر شدید بدید یه عصا بخرید یا یه خدمتکار،بچه بدردتون نمیخوره
      از ما گفتن،من شرط اولم با همسر آیندم بچه نیاوردنه،من این جنایت رو به سهم خودم قطع میکنم،چون خودم بچه سر راهی ام و پدر مادرم منو انداختن دور وقتی بدنیا اومدم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها