10 نکته مهم درباره بیماری که کرونا را به حاشیه برده است/ آبله میمون چه گروه هایی را به کام مرگ می کشد؟

زنان باردار از گروه‌هایی محسوب می‌شوند که بیشتر در معرض پیامدهای ابتلا به ابله میمون قرار دارند؛ این بیماری ممکن است به جنین سرایت کند یا باعث اختلال در زایمان و سقط جنین شود.

10 نکته مهم درباره بیماری که کرونا را به حاشیه برده است/ آبله میمون چه گروه هایی را به کام مرگ می کشد؟

به گزارش خبر فوری، در حالیکه به تازگی کرونا دست از سر مردم دنیا برداشته و جهان دارد نفس راحتی می کشد، شایعات درباره یک بیماری جدید بسیاری را نگران کرده است. «آبله میمون» بیماری است که ابتدا در آفریقا پیدا شده و بعد هم در اروپا شیوع پیدا کرده است. اگرچه کشندگی این بیماری هنوز به اندازه ورژن اولیه کرونا هم نیست اما بسیاری از پزشکان نگران این هستند که این بیماری نیز با پیدا کردن یک جهش به کشندگی کرونا و بلکه بدتر از آن برسد. به هر حال، پاندمی کرونا بسیاری را نگران و شکننده کرده و این امر طبیعی است. اما چه میزان از این باورها و ترس ها جدی است؟

 در این گزارش سعی داریم مهم ترین یافته ها درباره آبله میمون را بیان کنیم تا مرز میان واقعیت و شایعات مشخص تر شده و ابعاد مختلف این بیماری معلوم گردد. این یافته ها بدین شرح هستند:

میمون 32

  1. آبله میمون توسط ویروس آبله میمون ایجاد می‌شود که یکی از اعضای خانواده ویروس‌های آبله است، اگرچه شدت آن بسیار کمتر است و کارشناسان می‌گویند احتمال سرایت آن کم است.
  2. آبله میمون، نخستین‌بار طی سال 1958 در بین میمون‌های آزمایشگاهی کشف شد. مدتی بعد شواهدی از عفونت ویروس ارتوپاکس در تعدادی از جوندگان آفریقایی نیز یافت شد. مطالعات آزمایشگاهی نشان داد که آبله میمونی می‌تواند موش و خرگوش را نیز آلوده کند. در سال 1970 برای نخستین‌بار این بیماری در انسان‌ها گزارش شد.
  3. این بیماری در دهه های نخست هزاره جدید در اطراف جهان مشاهده شده اما بروز آن در سال 2021 و همزمان با شیوع کرونا نگران کننده تر شد. در 27 می 2021 یک دام‌پزشک 53 ساله چینی در اثر ابتلاء به این بیماری درگذشت. طبق گزارش‌ها این دامپزشک چند ماه قبل از مرگ دو میمون مرده را کالبدشکافی کرده بود و بعد از چند ماه به این بیماری دچار شد. این بیماری از آن زمان تا کنون آرام آرام در حال بیشتر شدن است تا آنجا که چندی پیش و پس از شناسایی بیش از 100 مورد ابتلاء به بیماری آبله میمون در اروپا، سازمان جهانی بهداشت در این خصوص جلسه اضطراری تشکیل داد.
  4. از آنجایی که آبله میمون ارتباط نزدیکی با ویروسی دارد که باعث آبله می شود، تزریق  همان واکسنی که برای آبله کاربرد دارد، می‌تواند افراد را از ابتلا به آبله میمون نیز محافظت کند.  بررسی‌ها نشان داد که این واکسن حدود 85 درصد در پیشگیری از عفونت آبله میمون موثر است. برای درمان موارد شدید  نیز می‌توان از داروهای ضد ویروسی استفاده کرد.
  5. آبله میمون معمولاً با علائم شبیه علائم آنفلوانزا و تورم غدد لنفاوی شروع می‌شود. علائم آبله میمون معمولاً مشابه اما خفیف‌تر از علائم آبله است. علائم اولیه شامل تب، درد عضلانی، لرز و خستگی است. در موارد شدیدتر بثورات پوستی نیز اغلب روی صورت و اندام تناسلی دیده می‌شود که شبیه بثوراتی است که در آبله مرغان و آبله مشاهده می‌شود. ضایعات دردناک و خارش‌دار می‌توانند در سراسر بدن ظاهر شود و درنهایت دلمه ببندند و بیفتند. افراد مبتلا به آبله میمون معمولاً 7 تا 14 روز پس از عفونت علائم را نشان می‌دهند. این بیماری معمولاً چند هفته طول می‌کشد.
  6. فاز جدید ابتلا به آبله میمون بسیار غیرمعمول است ولی منجر به بروز یک اپیدمی مانند ویروس کرونا و بیماری کووید19 نخواهد شد. سازمان بهداشت جهانی با استناد به پژوهش‌هایی که تا کنون انجام شده احتمال انتقال ویروس آبله میمون از فرد به فرد را بسیار محدود برآورد می‌کند؛ طولانی‌ترین زنجیره ابتلای مستند شده از این طریق تا کنون مربوط به 6 نفر بوده است.
  7. بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی عوارض ابتلا به آبله میمون در اغلب موارد به شدت آبله واقعی نیست و کشندگی و قدرت سرایت آن نیز کمتر است. به گفته کارشناسان ابتلا به ویروس آبله میمون گرچه در اغلب موارد به خودی خود بر طرف می‌شود و آسیب جسمی دائمی برجا نمی‌گذارد، باید یک بیماری جدی تلقی شود. با وجود کشندگی و قدرت سرایت به مراتب کمتر آبله میمون در قیاس با ابله واقعی، ابتلا به این بیماری برای کودکان خطرناک‌تر است و اغلب موارد مرگ در میان کودکان گزارش شده است. زنان باردار نیز از گروه‌هایی محسوب می‌شوند که بیشتر در معرض پیامدهای ابتلا به ابله میمون قرار دارند؛ این بیماری ممکن است به جنین سرایت کند یا باعث اختلال در زایمان و سقط جنین شود. یکی از شایع‌ترین عوارض ابتلا به آبله میمون عفونت‌های همراه با آن است که ممکن است به ذالریه، مننژیت یا کوری ناشی از عفونت شبکه چشم منجر شود.
  8. یکی از راه‌های سرایت ویروس آبله میمون ترشحات دستگاه تنفسی است. خطر ابتلا از این طریق بیشتر متوجه بستگان و نزدیکان بیمار و کادر پزشکی معالج است. ویروس این بیماری از طریق زخم‌ها و تاول‌های فرد مبتلا نیز قابل انتقال است. کسانی که به طور مستقیم با پوست ملتهب افراد بیمار یا اشیای مورد استفاده او در تماس باشند در خطر ابتلا قرار دارند. به گزارش "تاگس‌شاو"، موسسه روبرت کخ انتقال ویروس آبله میمون از طریق رابطه جنسی را نیز یکی از راه‌های سرایت آن ارزیابی می‌کند. آبله میمون همچنین می‌تواند از طریق تماس با حیوانات آلوده مانند میمون‌ها، موش‌ها و سنجاب‌ها یا اشیاء آلوده به ویروس مانند رختخواب و لباس منتقل شود.
  9. تاکنون موردی از بیماری آبله میمون در ایران مشاهده نشده است.
  10. مسعود مردانی، متخصص بیماری های عفونی در مصاحبه ای در مورد درمان اختصاصی این بیماری  گفت: داروهای ضد ویروس متعدد مانند «سیدوفوویر» را برای درمان این بیماری به کار برده‌اند که متأسفانه درمان انتخابی محسوب نمی‌شوند و همچون اوایل بیماری کرونا درمان اختصاصی ندارد، اما بر عکس کرونا مرگ و میر این بیماری بسیار کم است، حتی بسیاری از موارد خفیف آن نیز نیاز به درمان نداشته و خود به خود بهبود می‌یابد.
منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 12
  • امیر
    0

    همه گیری بیماری کرونا و اومیکرون و آبله میمون طی سه سال اخیر نمی تواند شانسی یا اتفاقی باشد.

  • مسعود
    1

    باز یه ویروس دست ساز
    باز ایجاد خطر مرگ برای کسب سود جهانی
    باز تولید واکسن بهبود درامد یک کشور استعمارگر
    بدبخت بی نواهایی که فکرمیکنن ویروس از میمونه
    ولی مثل کرونا نمیفهمن از میمون صفتان عالمه

  • ناشناس
    2

    چرا همه این بیماری‌ها از چین شروع میشه؟؟

    نظرات شما -
    • عارف
      1

      ازچین شروع نمیشه
      چین داره اقتصاد اروپا و آمریکا رو به فنا میده موندن چیکارکنن با ترس جهانی ازچین میخوان اقتصاد فلج شون رو نجات بدن
      یه ویروس میسازن میگن تقصیر چینه

  • حمید
    3

    تف به ذات چین و روسیه

  • آميتيس
    3

    باز هم يك ويروس دست سار چينى اومد ايران :/

  • ناشناس
    1

    -- ميگم آقا رضا ، اين ابله ميمون ديگه چه صيغه ايه ؟ ابله ديگه خودش چيه كه ميموني هم باشه !! ، ... هنوز شرّ كروناي ملعون از سر
    خلق الله كم نشده سرو كله اين يكي پيدا شده ، به قول مرحومه والده
    كاكا سياه خيلي خوشگل بود كه ابله اش هم در اومد !! به هر حال آقا رضا دعا كن كه اين يكي ديگه مثل اون كروناي منحوس و منفور نباشه كه كنگر بخوره و بخواد لنگر بيندازه ! ..و هر چه زودتر شرّش كنده بشه و برود به اونجا كه عرب ني انداخت !
    -- خدا كريمه آقا مرتضي ! ... رحم خدا خيليه ! اما ميدوني آقا مرتضي اوني كه از آبله ميمون و ميمون آبله اي و كرونا و خنازير و سل و وبا و آتشك بدتره فقره ... فقر و نداري ! خدا رحمت كنه مرحوم ابوي ، يك شب ماه مبارك كه مشغول دعا خواندن بود ، به جايي از دعا رسيده بود كه آن مرحوم لازم ديد براي ما توضيحاتي بدهد و آن اين بود كه در آن دعا آمده بود كه : « خدايا به تو پناه مي برم از فقر » !! اين جمله از دعا مرحوم ابوي را خيلي تحت تاثير قرار داده بود و من خوب يادمه آن مرحوم مغفور سه بار گفت : امان از فقر ، امان از فقر ، امان از فقر ! به احتمال قوي مرحوم پدرم حتماً به ياد فقر و بيچارگي افتاده بود كه در سنين كودكي و جواني كشيده بود ! آخه پدر و عموها و عمه ها -- رحمت الله عليهم اجمعين -- همه با تنگدستي و فقر و فاقه بزرگ شده بودند !!به هر حال آقا مرتضي ما هم پناه ببريم به فقر كه دين و ايمان و دنيا و آخرت مان را بر باد ميده ... بر باد فنا ....و گرنه اين بيماري ها هم چند روزي جولان ميدن و بعد ميرن به جايي كه به قول شما عرب ني انداخت ! ... شما هم دعا كن آقا مرتضي ! از مردان خوب خدايي ، پدرت نان حلال به دهانتان گذاشت و مرحوم والده تان شير پاك !
    التماس دعا آقا مرتضي !!

  • علی
    0

    لطفا در مقابله با حیوانات فاصله اجتماعی رو رعایت کنین.تا اینقدر بیماری به انسانها سرایت نکنه-با تجهیزات برین

  • ناشناس
    0

    قرن ۲۱ جنگ و تخریب جهت فروش اسلحه بعد هم کرونا بعد هم ابله میمون اگر چشم گوش و هوش نداشتم می گفتن از جبر الهی هستش همه بیماریها اتفاقی نیست فقط اقتصاد و کشتن در قرن ۲۱ ایا وجدانی است نه

  • دخترایرونی
    0

    دیگ تواین قرن هرچی هم بلابود اومد سرمون

  • ناشناس
    1

    قابل توجه دوستاران جاهلانه حیوانات

  • محمود
    0

    از هییییچ طریقی نمیشه جلوی اینا رو گرفت؟!!!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها