بروز رسانی دانشگاه جندی‌شاپور دزفول با برنامه دانشگاه تاریخی "جندی‌شاپور"

بروز رسانی دانشگاه جندی‌شاپور دزفول با برنامه دانشگاه تاریخی "جندی‌شاپور"

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه جندی‌شاپور باستان را الگویی برای آینده کار علمی و همچنین دانشگاه‌های کشور دانست و گفت: تأکید من بر مأموریت‌گرا شدن دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول است که رشته‌های تحصیلی دانشگاه، به‌روز رسانی و در دانشگاه فعلی جندی‌شاپور راه‌اندازی شود که این دانشگاه به برنامه دانشگاه باستانی جندی‌شاپور متصل شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر محمد فرهادی در حاشیه مراسم افتتاحیه اولین کنگره بین‌المللی جندی‌شاپور که امروز، سه‌شنبه سوم اسفند ماه در دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دانشگاه جندی‌شاپور که در قرن سوم میلادی یعنی در سال ۲۷۱ میلادی در جوار شهر تاریخی جندی‌شاپور احداث شد، را می‌توان مادر دانشگاه‌های جهان دانست؛ به‌طوری‌که از این دانشگاه با کتابخانه بزرگ خود که دارای ۴۰۰ هزار کتاب بود، الگوبرداری شد.

وی افرود: دانشگاه جندی‌شاپور در رشته‌های مختلف نجوم، طب، ریاضیات، فلسفه و علوم طبیعی فعالیت داشت. این دانشگاه یک دانشگاه جامع بود که علاوه بر دانشجویان ایرانی پذیرای دانشجویان و علاقه‌مندان از ‌سایر کشورها نیز بود و از این نظر میان تمدن‌های آن دوران تبادل علمی انجام می‌شد و با گوشه‌گوشه مختلف جهان مراوده و ارتباط علمی داشت.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاه جندی‌شاپور در شهر دزفول قرار دارد و برای شناساندن آن از امروز، همایش‌هایی برگزار می‌شود. کتاب‌هایی نیز در این زمینه به چاپ رسیده و مقرر شده است که در سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی یونسکو نیز ثبت جهانی این دانشگاه مطرح شود. امیدوارم دانشگاه فعلی جندی‌شاپور که دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول است، دنباله‌رو دانشگاه باستانی جندی‌شاپور باشد و بناست که همین نیز باشد.

فرهادی از تأسیس مرکز تحقیقات بین‌المللی جندی‌شاپور در آینده خبر داد و عنوان کرد: کاوش‌هایی که در 2 ماه اخیر در محوطه تاریخی دانشگاه جندی‌شاپور انجام شد، سبب هویدا شدن بخش‌هایی از شهر دانشگاهی جندی‌شاپور و آثار تمدنی نظیر کانال‌های آب و سالن‌های غذاخوری که در این محوطه وجود داشته است، شد.

وی ادامه داد: بیمارستانی که در محوطه دانشگاه تاریخی جندی‌شاپور وجود داشت، یک بیمارستان نمونه دارای بخش‌های مجزا از هم با تخصص‌های مختلف پزشکی بود که تمام این موارد الگویی برای آینده کار علمی و همچنین دانشگاه‌های کشور است. ان‌شاءلله دانشگاه کنونی جندی‌شاپور دنباله‌رو مسیر دانشگاه باستانی جندی‌شاپور باشد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اهتمام جدی این وزارت‌خانه نسبت به دانشگاه جندی‌شاپور، بیان کرد: تأکید من این است که این دانشگاه مأموریت‌گرا شود و رشته‌های تحصیلی که در دانشگاه تاریخی جندی‌شاپور وجود داشت، به‌روز رسانی شده و در دانشگاه فعلی جندی‌شاپور نیز راه‌اندازی شود؛ به عبارتی دانشگاه فعلی جندی‌شاپور به برنامه دانشگاه باستانی جندی‌شاپور متصل شود.

منبع: ایسنا

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها