گالری کلاهدوزان میزبان آثار اصیل هنرمندان معاصر کشور شد/ 13 هنرمند و 1 اشتراک

«کلاهدوزان» نام یک گالری هنری جدید است که مراسم افتتاحیه آن شانزدهم آذرماه ۱۳۹۷ برگزار شد. در این مراسم که بعضی صاحبان آثار، اهالی ادبیات و هنر و خبرنگاران رسانه‌های مختلف حضور داشتند.

گالری کلاهدوزان میزبان آثار اصیل هنرمندان معاصر کشور شد/ 13 هنرمند و 1 اشتراک

مجید محمدی- جمعه شانزدهم آذرماه، جشن گشایش و رونمایی گالری «کلاهدوزان» روز پر رفت و آمدی را برای خیابان مصدق (نفت شمالی) رقم زد. طبق دعوت قبلی مهمانان و بازدیدکنندگان از ساعت ۴ عصر کم کم در محل گالری جمع شدند و این رفت و آمدها پس از ۲ ساعت به اوج خود رسید و گشایش گالری فرصتی را برای دیدار هنرمندان فراهم ساخت.

«کلاهدوزان» در اولین دوره نمایشگاهی تعداد ۳۳قاب از آثار نقاشی ۱۳ هنرمند پیشکسوت را زیر عنوان «در جستجوی خود» به نمایش گذاشت. محمد احصایی، نصرالله افجه‌ای، حجت امانی، يعقوب امداديان، فرامرز پيلارام، مهدی حسينی، صادق تبريزی، مريم سالور، داوود قنبری، رضا مافی، حسين محجوبی، منوچهر نيازی و گيزلا وارگاسينایی نقاشانی هستند که نام و آثار برجسته‌شان برای اهالی هنر ایران آشناست و تعدادی از این آثار در آیین گشایش گالری «کلاهدوزان» به تماشای عموم گذاشته شد.

آثار تعدادی از اين هنرمندان -که بعضی از آن‌ها در قید حیات نیستند- در حراج‌های بین‌المللی مانند «کریستی»، «بونامز» و «ساتبیز» چکش خورده و در سطح جهانی، تحسین نشریات معتبری همچون «آرت رادار»، «لوموند» و «ایریش تایمز» را برانگیخته است. تابلوهای به‌نمایش درآمده به همت «سيدحمزه كلاهدوزان»، موسس و مدير «گالری كلاهدوزان» گردآوری شده‌اند.

از بین هنرمندانی که آثارشان در گالری به نمایش درآمده است، نصرالله افجه‌ای، حجت امانی، مهدی حسينی، داوود قنبری، حسين محجوبی و گيزلا وارگاسينایی در برنامه افتتاحیه حاضر شدند.

حمزه کلاهدوزان در رشته معماری تحصیل کرده و در خانواده‌ای با علایق و فعالیت در زمینه هنرهای مختلف سنتی ایرانی بزرگ شده است. این خانواده از سال‌ها پیش با طراحی، تولید و عرضه فرش و گبه‌های سنتی و دستباف ایرانی، جواهرات دست‌ساز و آثار قلمزنی و مینیاتور در عرصه هنر و اقتصاد حضور فعال دارد و خود را صاحب هلدینگ هنری «کلاهدوزان» معرفی می‌کند.

حمزه کلاهدوزان درباره دلیل گشایش گالری و فعالیت جدیدش در شرایط فعلی کشور گفت: «ایرانی‌ها به فرهنگ و هنر افتخار می‌کنند و در دنیا هم با این دو المان شناخته می‌شوند. من فعالیت هنری خودم را پیش از این در «هلدینگ کلاهدوزان» آغاز کرده‌م و سال‌ها در زمینه هنرهای تجسمی فعال بوده‌ام. هدف و تلاش ما حمایت دوجانبه هنر و اقتصاد از یکدیگر است و هر کدام از فعالیت‌های هنری این هلدینگ کارشناسان اقتصادی و مشاوران هنری خود را دارد.»

کلاهدوزان در ادامه با تاکید بر رابطه حمایت‌گر اقتصاد و هنر افزود: «حمایت از فرهنگ و هنر به کمک‌های اقتصادی نیاز دارد ولی از آن طرف خود هنر هم می‌تواند نتایج اقتصادی قابل قبولی داشته باشد. اثر هنری یک ساخته ماشینی و صنعتی نیست و منحصر به فرد بودن به آن ارزش می‌دهد. با حمایت از هنر هم می‌توانیم درآمد ارزی و هم توریست و بازدیدکننده داشته باشیم. اما رسیدن به این نتیجه مستلزم هزینه و سرمایه‌گذاری اولیه است. گاهی سرمایه گذاری ما فقط خرید یک تابلو در حد توان مالی و داشتن آن در خانه است.»

مدیر گالری دلیل انتخاب و نمایش آثار فعلی را علاقه شخصی عنوان کرد و توضیح داد:«این آثار را خودم براساس علاقه شخصی جمع‌اوری کرده‌ام که المان‌های ایرانی و اسلامی نقطه اشتراک این تابلوها بود. ولی از آن‌جا که رویکرد و شعار ما حمایت از فرهنگ و هنر است، در حال حاضر تعدادی هنرمند جوان در این مجموعه مشغول به کار هستند و به‌احتمال زیاد تا پیش از پایان سال نمایشگاهی گروهی از آثار هنرمندان جوان خواهیم داشت.»

کلاهدوزان در پایان بر حمایت این هلدینگ از هنرمندان جوان تاکید کرد و گفت:« برای حمایت از جوانان می‌توانم فضا، امکانات و مهمان‌ها را مهیا کنم. هنرمندان و دانشجویان می‌توانند آثار خود را از طریق وبسایت و صفحات اجتماعی برای ما بفرستند، کارها با حضور من و کارشناسان و مشاوران مجموعه بررسی می‌شود. بعد از آن کارها به‌صورت حضوری در مجموعه مرکزی ما که در خیابان یوسف‌آباد قرار دارد، بررسی می‌شود تا درباره نمایش آثار تصمیم گرفته شود.»

محمود دولت‌آبادی، محمد حسین حلیمی، نادر داوودی و محمد فرنود (عکاس)، بعضی از مدعوین بودند که در کنار دیگر مهمانان فرهنگی، هنری و ادبی در مراسم گشایش «گالری کلاهدوزان» حضور داشتند. میثم یوسفی، مونا برزویی، حسین غیاثی (ترانه‌سرا)، مهرانه مهین‌ترابی، فاطمه گودرزی، سپنداميرسليمانی، بهزاد خداويسی، سپيده خداوردی، محمدهادی قميشی، شهاب مهربان، معصومه كريمی (بازیگر)، نادر مشايخی (اهنگساز)، شاهين شرافتی، مسعود فروتن و پیمان یوسفی (مجری)، شرمين نادری (قصه‌نویس)، هونیا عباسی (نقاش)، مازیار رضاخانی (تهه کننده) حسين متوليان و حميدرضا شعبانی بعضی از همراهان و بازدیدکنندگان روز اول و افتتاحیه نمایشگاه «در جستجوی خود» بودند.

«گالری کلاهدوزان» به نشانی خیابان دستگردی(ظفر)، خیابان دکتر مصدق(نفت شمالی)، نبش کوی دهم، مجتمع سایا قرار دارد. این گالری تمام روزهای هفته دایر است و ساعت بازدید از آثار نفیس نمایشگاه «در جستجوی خود» ۱۱ تا ٢١ خواهد بود.

33

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها