عضو کمیسیون امنیت ملی:

برجام از اولویت اول نظام خارج شده است

عضو کمیسیون امنیت ملی می گوید مدیریت تیم مذاکرات وین احتمالا برعهده دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی خواهد بود، اما یکی از معاونان امیرعبداللهیان در راس هیات مذاکره کننده خواهد بود.

برجام از اولویت اول نظام خارج شده است

مالکی در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره اظهارات اولیانوف، نماینده روسیه در وین، مبنی بر این که مذاکرات باید از همان نقطه قبل یعنی جایی که به گفته ی او ۹۰ درصد اختلافات حل شده، آغاز شود، چیست؟ گفت: ابتدا باید گفت جمهوری اسلامی ایران با استراتژی جدیدی که دولت سیزدهم در پیش گرفته، عمل می کند.

او افزود: اینکه دوستان روس چنین اظهارنظری کردند نظر خودشان است اما نظر جمهوری اسلامی ایران، از آنجایی که توافق شده اگر بخواهد آغاز شود، یقینا آن مذاکراتِ فرسایشی نیست یعنی ما مذاکره را برای مذاکره، به مصلحت نمی دانیم بلکه مذاکره را برای نتیجه، به مصلحت می دانیم که خروجی داشته باشد. خروجی آن هم با توجه به سیاست ایران مشخص است.

مالکی خاطرنشان کرد: بحث ما لغو همه تحریم ها است البته این موضوع را در دولت گذشته بیان می کردیم اما دوستانمان در تیم مذاکره کننده، کش و قوس های سیاسی می دادند اما دوستان فعلی دولت به این قائل نیستند یعنی قائل به این موضوع هستند که اگر قرار است مذاکره آغاز شود، هدف، مشخص است.

اگر آمریکایی ها، لغو همه تحریم ها را پذیرفتند، ایران هم این کار را می پذیرد و ادامه می دهد اما اگر قرار باشد ماجرای همان آش و همان کاسه برقرار باشد دشوار است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: تفاوتی که در این دولت و دولت قبل در ارتباط با پرونده برجام وجود دارد این است که در دولت سیزدهم؛ برجام از اولویت اول نظام خارج شده است یعنی به عنوان یک پروژه مهم مطرح می شود و گروهی برای پیگیری این پرونده مشخص خواهند شد و کار را ادامه می دهند تا چندان فرسایشی نباشد.

پس از آن، وقت و اولویت نظام روی ظرفیت ها داخلی برای رفع مشکلات مردم که عمدتا اقتصادی است، متمرکز خواهد شد.

مالکی در پاسخ به این سوال که پرونده برجام به وزارت خارجه سپرده می شود یا شورای عالی امنیت ملی؟ اشاره کرد: صرفا ماموریت وزارت خارجه، برجام نیست بلکه ماموریت های بسیار مهمتر از برجام دارد. مهمترین ماموریت آن هم توجه به دیپلماسی کشورهای همسایه و منطقه و کشورهای آسیایی است.

ما در این ارتباط ضعف داریم و باید حوزه ها را ترمیم کنیم و حضور پررنگ جمهوری اسلامی از منظر سیاسی، اقتصادی و ... را شاهد باشیم بنابراین باید از این ظرفیت ها استفاده کرد.

او ادامه داد: این گونه هم نیست که اگر پرونده، به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی برود وزارت خارجه در حاشیه قرار بگیرد؛ یقینا وزارت خارجه حضور خواهد داشت و احتمال اینکه یکی از معاونین وزارت خارجه در رأس این پرونده قرار بگیرد وجود دارد اما ممکن است مدیریتش در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی قرار بگیرد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی اشاره کرد: وزیر خارجه یقینا با توجه به مسوولیت هایی که دارد می تواند ورود پیدا کند. چون شورای عالی امنیت ملی با توجه به وظایف کلان نظام که برعهده دارد ممکن است پرونده را در آن قالب مورد ارزیابی قرار دهد بنابراین فرقی نمی کند در رأس این پرونده، یکی از مدیران ارشد وزارت خارجه قرار بگیرد یا یکی از مدیران ارشد دبیرخانه.

در واقع مهم این است که این پرونده با آن استراتژی که اشاره شد در جای خاصی مورد ارزیابی قرار گیرد.

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که از نگاه شما صلاح است کدام نهاد، مسوول پرونده هسته ای باشد؟ بیان کرد: از نظر من وقت وزارت خارجه بسیار مهمتر از این مسائل است از این رو باید تمرکزش را روی موضوعات دیگر اختصاص دهد و قطعا اگر در دبیرخانه قرار بگیرد و حضور پررنگ وزارت خارجه هم در این مسئله وجود داشته باشد بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و وزارت خارجه بیشتر به سمت ماموریت های کلانی که برعهده دارد، برود.

البته این به معنای آن نیست که ما وزارت خارجه را در برجام در حاشیه قرار بدهیم. یقینا وزارت خارجه نباید در حاشیه قرار بگیرد.

نماینده مردم زاهدان در پاسخ به این سوال که ترکیب تیم مذاکره کننده چه کسانی است و آیا آقای باقری کنی در رأس تیم مذاکره کننده است یا خیر؟ ابراز کرد: ترکیب تیم مذاکره کننده، به طور قطعی هنوز مشخص نشده است و در دبیرخانه مشخص می شود. این احتمال وجود دارد که آقای باقری کنی در رأس تیم مذاکره کننده باشد.

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که آیا تیم مذاکره کننده دولت جدید، چارچوب های گفتگوهای وین را خواهند پذیرفت؟ تصریح کرد: چارچوب هایی که منطبق با لغو همه تحریم ها باشد می پذیریم.

منبع: آخرین خبر

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 13
  • نیری
    0

    به به گل بود به چمن آراسته شد

  • ناشناس
    0

    شما که ملت را دارید میبلعید، ذخایر نفت و گازو معادن و جزایر را به بیگانگان دادید خودتون هم دستی به جیب این ملت دارید واقعا معنی خجالت را می فهمید؟! .

    نظرات شما -
    • محسن ازغدی
      0

      ملت چرا اجازه می دهد . آیا آنها مرده اند ؟

    • شبنم
      0

      حتما مرده اند

  • یاغچی ابادی
    0

    این یعنی مذاکرات زمان جلیلی وباقری کنی بدون هیچگونه پیشرفتی

  • ش
    0

    فکر می کنید اگر تحریم باشد همسایه ها هم بهتون روخوش نشون ی دهند مگر از عراق رفیق تر نداشتیم چکار کردین واقعا فکر می کنید مشکل از روحانی بوده ؟؟؟شب درازو قلندر بیدار ببینیم و تعریف کنیم آقایون فکرمی گنند اگر بعد از احمدی نژا د بودن کشور حالا گل و بلبل بود

  • اا
    0

    از اول هم مشخص بود صحبت از مذاکره دروغ است. منافع مسوولین به منافع مردم (به غیر از خودی ها) ارجعیت دارد

  • دکتر سید
    0

    بلوک شرق بالاخص چین با جمعیتی یک میلیارد و چند صد میلیونی نیاز شدید به منابع طبیعی نفت و گاز و .... دارد . ملت ایران چین ایران خواهد خشکاند . با دادن اندکی پول و مقداری اسباب بازی به مسئولان ایران منابع طبیعی ایران را غارت خواهد کرد. خواهید دید .کمی صبر کنید . درد من تنهایی نیست ،بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت بی عرضگی را صبر و لبخندی بر لب، این حماقت را حکمت خداوند می دانند.

  • مش جمعه
    0

    آقای مالکی می گوید دوستان روس،عالی جناب دوستی که یک طرفه قرار داد خرید شصت میلیون دوز واکسن و تولید واکسن را فسخ کرد چه دوستی هست؟ تقلا میکنید که خودتان را به بلوک شرق بچسبانید.اما عاقبتی بدتر از کره شمالی نخواهید داشت.

  • سید محسن
    0

    الویت نظام خواهد بود،،اگر پرونده به شورای امنیت برود و قرار باشد با ناتو روبرو شوید خواهید دید که الویت نظام خواهد بود بد جور، با دست پس میزنید و با پا پیش می کشید ،اگر راست میگید چرا وزیر خارجه چرا اینقدر موس ،موس آژانس و سایر کشورها را میکند.

    نظرات شما -
    • تقی
      0

      بلوف میزنند ،دلشان مثل سیر و سرکه میجوشد برای احیای برجام

  • محمد رضا
    0

    حرف مفت اینروزها خریدار نداره ،بقول اون چلغوز ،این حرف دروغ سیزده است.

  • تقی
    0

    پس عاقبت صدام را خواهید داشت

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها