عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

مخالفان FATF در مجمع تشخیص تا حدودی دچار تردید شده اند/ بررسی مجدد FATF در مجلس توهین به نظر رهبری است

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تایید درخواست مجلسی‌ها مبنی بر بازگشت لوایح به مجلس و مخالفت مجمع، می‌گوید: اینکه مجلس بیاید درباره این لوایح به بررسی بپردازد خودش غیرعادی بوده و به نوعی توهین به نظر رهبری است.

مخالفان FATF در مجمع تشخیص تا حدودی دچار تردید شده اند/ بررسی مجدد FATF در مجلس توهین به نظر رهبری است

«فضای مجمع را منفی ندیدم» این جمله‌ای بود که عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی پس از جلسه دولتی‌ها و مجمعی‌ها درباره لوایح FATF مطرح کرد. به گفته همتی، فضا مجمع منفی نیست و با استدلال‌هایی که ارائه شده هنوز جای امید هست. این جملات گرچه امیدواری هایی را ایجاد کرد اما اظهارات محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص، علامت سوال بزرگ دیگری را مطرح کرد؛ او طی اظهاراتی خبر از ارسال پیشنهادات مجلس یازدهمی‌ها در خصوص لوایح FATF به مجمع داده و گفته است «فعلا ۳، ۴ پیشنهاد در رابطه با FATF توسط مجلس به مجمع تشخیص ارسال شده که پس از بررسی در نهایت مشخص خواهد شد کدام پیشنهاد را خواهد آورد.»

بنا به روایت های مطرح شده یکی از درخواست های مجلس بازگرداندن این لوایح به مجلس برای بررسی مجدد بوده است که با مخالفت اعضای مجمع روبرو شده است.

سیدمحمد صدر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و از موافقان تصویب لوایح FATF، در گفت و گویی ضمن تایید درخواست مجلسی‌ها مبنی بر بازگشت لوایح به مجلس و مخالفت مجمع با آن به دلیل غیرقانونی بودن این اقدام، می‌گوید:« اینکه مجلس بیاید درباره این لوایح به بررسی بپردازد خودش غیرعادی بوده و به نوعی توهین به نظر رهبری است بنابراین مجمع باید در این باره تصمیم بگیرد. مجلس هم در این مورد خاص به لحاظ حقوقی نقشی ندارد.»

به گفته صدر، فضای مجمع در رابطه با این لوایح، نسبتا مثبت است. او عنوان می‌کند: «در جلسه آخری که در مجمع برگزار شد با مطرح شدن اظهارات و دلایل قانع‌کننده دولتی‌ها برای مخالفان، نه به صورت صد در صد، بلکه احساس می شود تا حدودی تردیدی در برخی از مخالفان ایجاد شده است.»

مشروح مصاحبه با سید محمد صدر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام را می‌خوانید؛

********

*آقای صدر! وضعیت بررسی اف ای تی اف در مجمع تشخیص به کجا رسیده است؟

در جلسه آخری که در مجمع برگزار شد وزرای دولت دکتر دژپسند وزیر اقتصاد، دکتر ظریف وزیر امور خارجه،آقای زنگنه وزیر نفت، دکتر همتی رئیس بانک مرکزی و خانم دکتر جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور حضور داشتند همه آنها گزارش بسیار مفید و جالبی در این باره ارائه داده‌اند که در واقع از نظر بنده قانع کننده بود مبنی بر اینکه بالاخره ما باید به لوایح اف ای تی اف بپیوندیم و اگر نه پیوندیم چه عوارضی برای کشور به دنبال دارد که مهمترین آن حداقل افزایش ۲۰ درصد از هزینه های کل کشور است. از این رو برای اینکه این هزینه به کشور وارد نشود حتماً ما باید عضو کنوانسیون سی اف تی و پالرمو بشویم.

البته برخی از آقایان سوالاتی داشتند که پاسخ هایی به این سوالات داده شد در نتیجه جلسات کمیسیون مربوطه که تلفیقی از کمیسیون سیاسی امنیتی،کمیسیون اقتصادی و زیربنایی و کمیسیون قضایی بود به پایان رسید. بنابراین جلسات کمیسیون ها به پایان رسید و بحث در صحن مجمع مطرح می شود تا تصمیم گیری نهایی درباره لوایح صورت گیرد.

*اظهارات و دلایل دولتی ها را برای مخالفان تا چه حد قانع کننده می دانید؟ آیا فضا رو به مثبت شدن است؟

نه به صورت صد در صد، بلکه احساس می شود تا حدودی تردیدی در برخی از مخالفان ایجاد شده است اما در واقع به همه دلایل مخالفت های آنها و آن چیزهایی که مطرح می کنند پاسخ داده شد و مسئولان دولتی هم گفتند.

صدر: مخالفان FATF در مجمع تشخیص تا حدودی دچار تردید شده اند

یکی از سوالاتی که از سوی یکی از آقایان در جلسه مجمع مطرح شد این بود که آیا در زمان تحریم ها پیوستن به این دو کنوانسیون، مشکلی را حل می کند؟ و آیا پیوستن به این دو کنوانسیون لازم است؟ این سوال برای من بسیار جدی بود که رسماً از سوی دکتر همتی، رییس بانک مرکزی پاسخ داده شد. دکتر همتی گفت: بله، لازم است علی رغم اینکه تحریم ها برقرار است اگر ما به عضویت این دو کنوانسیون دربیاییم بخشی از مشکلاتمان حل خواهد شد و مقدار زیادی از هزینه هایی که به کشور تحمیل می شود برطرف می شود.

*آقای صدر! محسن رضایی اخیرا از یک سری پیشنهادات مجلسی ها به مجمع خبر داده است و گفته می شود یکی از این درخواست بازگرداندن لوایح به مجلس است. آیا به لحاظ قانونی، لوایح FATF می‌تواند به مجلس برگشت داده شده و مجددا مورد بررسی قرار گرفته یا مجلس پیشنهاداتی درباره آن ارائه کند؟

خیر،اصلا این حرف حقوقی و قانونی نیست در حال حاضر مجلس هیچ گونه نظری ندارد به ویژه اینکه این قضیه از سوی رهبری به مجمع ارجاع شده است. حال اینکه مجلس بیاید درباره این لوایح به بررسی بپردازد خودش غیرعادی بوده و به نوعی توهین به نظر رهبری است بنابراین مجمع باید در این باره تصمیم بگیرد. مجلس هم در این مورد خاص به لحاظ حقوقی نقشی ندارد.

درباره این پیشنهاداتی هم که گفته شد باید گفت که حداقل در مجمع و آن هم در جلسات کمیسیون، چنین چیزی اصلا مطرح نشد. فقط یک پیشنهاد بود که این لوایح به مجلس بازگردد که همه آن را رد کردند و در نهایت انجام نشد.

*منظورتان این است که این درخواست مجلس برای بازگشت لوایح اف ای تی اف از نظر مجمع غیرقانونی تلقی شد؟

بله همینطور است.

*احتمال دارد در جلسه چهارشنبه مجمع به بحث لوایح پرداخته شود؟

هنوز دعوت نامه این جلسه به دست ما نرسیده است احتمالش زیاد است اما چون باید دعوت نامه بیاید تا ما ببینیم دستور جلسه چیست. اما به هر حال احتمال مطرح شدن دارد.

*به باور بسیاری کاهش فشارهای حداکثری و تحریم ها از جمله آزادسازی بخش‌هایی از منابع مالی ایران در تغییر نگاه مخالفان این لوایح می تواند تاثیرگذار باشد، از نگاه شما چطور؟

این مسئله در جایگاه خود قابل بررسی است اما بحث تعهد در برابر تعهد مطرح است یعنی وقتی تحریم ها کاهش پیدا کند و از بین برود طبیعتاً مسئله هسته ای هم حل می شود و ایران نیز به تعهدات برجامی خود باز می گردد در واقع اوضاع به سمتی می رود که قبل از پایان توافق برجام حکمفرما بود.

بنابراین این مسئله به عملکرد آقای بایدن و آمریکا بستگی دارد که طبق قول هایی که داده به برجام باز می‌گردد و تحریم های غیرقانونی که ترامپ به صورت یکجانبه علیه ایران تحمیل کرد را بر می‌دارد در مقابل ایران نیز تعهداتش را که تا حدودی کاهش داده، به حالت و شرایط اولیه خود باز می گردد.

منبع: خبرآنلاین

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • کاربر ناشناس
    0

    امورات ماها دست افرادی سست تصمیمه خدایا به ما رحم کن

  • کاربر ناشناس
    0

    چقدر ضعف وترس در تصمیم گیری

    نظرات شما -
    • زهرا
      0

      گور بابای مردم

  • داریوش
    0

    جالب بود بعضیا میگفتن دلار و واکسن به fatfربط داره که دیدیم ربط نداشت! اینا فقط دنبال فروختن کشور هستند!

  • امیر
    0

    اگر مجلس نمایندگان انتخابی مردم هستند پس باید این توان و اراده رو داشته باشن که چیزی به مصلحت رفاه مردم و به معیشت بهتر در جامع ختم می‌شود نظر دهند و شما ها لطفا داستان رو سیاسی و ضد نظام جلوه ندهید

  • فرشادآزاد
    0

    باسلام ازاطلاع رسانی خبرفوری وصداقت درنشرخبروامانت داری عوامل آن مجدداسپاسگزاری میکنم امیدوارم عزیزان بزرگواردرانعکاس خواست اکثریت مردم باحفظ امانت داری هم ساعی باشندمدیران ارشدنظام ازصدر تاذیل سوای مقام معظم رهبری هیچکدام دغدغه شان اولویت اولشان مرتفع کردن مشکلات کمرشکن اقتصادی مردم نیست 8سال است که عرصه اداره کشور راتبدیل به رینگ بوکس کرده اندسالهابودجناب آملی لاریجانی یک طرف رینگ ودولت ودولت طرف دیگر رینگ بودبعدهم کسان دیگروحالادودشمن دیرین جناب قالیباف وروحانی به مصاف هم رفته اندfatf,.همه بهانه است مردم زیرشدیدترین فشارها هستندواینهاجنگ احزاب براه انداخته اندوبرای کسب وجاهت نام مقدس مقام معظم رهبری راهم فراخورمنافعشان مطرح میکنندمجلس که اولین ضربه راخودش به این لوایح زدیک لایحه که ازابتدامعلوم بودبرای عدم تصویبش نقشه ها داشتندمامگرپولشویی داریم که لایحه راتصویب نمی کنیم مگر درترانزیت موادمخدرنقش داریم مگربامافیاسروکارداریم؟اگرقضیه حزب الله وحماس وانصارالله هم هست ملت واقعاواجب تراست هنوزمدیران ارشدنظام ماعمق فاجعه واردبه مردم رادرک نکرده اندبرای گروههای مقاومت یک راه دیگرپیداکنیدقفل تحریم جهای راخودتان صدقفله کردیدیک طرح عادی که کل جهان آن رابدون حاشیه تصویب کردندرابقدری هیولا کردیدکه ازیک تصویب ساده درمجلس به هفت خوان رستم کشاندیدواقعاشکم سیری شمابیش ازحداست سواربودن شماخیلی برایتان لذت بخش است که گرسنگی وپیاده بودن 80میلیون انسان دردتان نمیگیردقضیه بلوچستان صرف نظرازدرست یانادرست بودنش نشان ازنارضایتی مردم سواستفاده بدخواهان ومشکل بسیارحاد داردتاکی مرتب میخواهیدبگویید تفرقه ومنافق واخلال گردولت باناکارآمدی مفرطش نارضایتی رابه میان خانواده معظم شهداهم برده فرداهم روحانی دادوبیدادراه می اندازدکه عده ای گرامیدهندوسنگ اندازی میکنندسنگ اندازی مال زمانی است که دولت بخواهد دردمردم فقرمردم وزجرمردم راباتدبیردواکندوقتی دولت 8سال است بار مضاعف بردوش مردم شده دستش راتا اخردرجیب مردم کرده برای چه سنگ بیندازن خود دولت 8سال است صخره می اندازد

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها