ثبت ملی نقشه فرش لُری/ فعالیت ۱۳ هزار بافنده در لرستان

رئیس سازمان صمت لرستان با اشاره به ثبت ملی نقشه فرش لُری، گفت: در استان ظرفیت بالقوه ۲۳ هزار نفری از فرش بافان داریم که تنها ۱۳ هزار نفر از آن‌ها فعال هستند.

ثبت ملی نقشه فرش لُری/ فعالیت ۱۳ هزار بافنده در لرستان

محمدرضا صفی‌خانی، در جلسه شورای فرش استان که امروز نهم تیرماه برگزار شد، اظهار کرد: پنج سال پیش استارت تحول بنیادین در فرش استان مطرح شد که در آن زمان با حضور مسئولان استانی جامعه هدف دعوت شده و یک سری تکالیف برای هرکدام مشخص شد.

وی، ادامه داد: فرش لرستان ریشه در تاریخ و فرهنگ این مردم دارد و بافندگان آن نیز مادران و زنان ما هستند که این هنر را نسل به نسل حفظ کرده‌اند و ما در شرایطی قرار داشتیمکه فرشی به نام فرش لُری داشتیم اما نقشه آن تنها در ذهن مادران ما بود.

صفی‌خانی، با اشاره به این‌که تمام سعی و تلاش ما این بود که فرش لرستان براساس مبانی علمی و فنی جایگاه خود را حفظ کند، عنوان کرد: در این راستا فرش لرستان ثبت جهانی شده‌است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با اشاره به ثبت ملی نقشه فرش لُری با زحمات طراحان و بافندگان، افزود: تاکنون بافندگان، طراحان و فعالان بخش خصوصی به تعهدات خود عمل کرده اند اما باتوجه به مشکلاتی که وجود دارد دولت به تعهدات خود در این زمینه عمل نکرده است.

وی، با بیان این‌که در حال حاضر فرش لُرستان جایگاه قابل توجهی دارد، افزود: ۱۳ هزار نفر اشتغال فعال در حوزه فرش در استان داریم که این آمار قابل ارتقاء است.

صفی‌خانی، با اشاره به این‌که اولین تعهد ما تکمیل بازارچه دائمی فرش در استان است، ادامه داد: زمانی خرم‌آباد بارانداز فرش کشور بود اما اکنون در کل شهر دو فروشنده فرش دستباف نداریم این درحالی است که باید بتوانیم جشنواره فرش دستباف برگزار کرده و محصولات را در بازار ملی و جهانی عرضه کنیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با اشاره به صادرات فرش دستباف لرستان برای اولین بار طی سال گذشته، افزود: جا دارد اعتباری برای تکمیل بازارچه دائمی فرش در نظر گرفته شود.

وی، با اشاره به این‌که بافندگان ما در نظر بیمه تأمین اجتماعی امنیت ندارند، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۵۰۰۰ نفر از بافندگان ما بیمه هستند که دائماً ریزش دارند این درحالی است که ۳۰ درصد افزایش تولید داشته‌ایم.

صفی‌خانی با اشاره به این‌که تسهیلات بانکی در حوزه فرش می‌تواند خیلی کمک کننده باشد، طرحی در نظر داریم که هر خانه یک فرش دستباف که در قالب آن و با کمک بانک قرض‌الحسنه مهر کارت خرید فرش دستباف به متقاضیان داده می‌شود و آن‌ها با حضور در فروشگاه های فرش دستباف طرف قرارداد می‌توانند از فرش‌های دستباف لُری خرید کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان افزود: ما در استان حدود ۵۰۰ هزار خانوار داریم که با اجرای آن حدود ۵۰۰ هزار تخته فرش دستباف به فروش می‌رسد که در این طرح از فرش لُری تا تمام ابریشم را می‌توانیم داشته باشیم.

وی با اشاره به اجرای طرح خوشه فرش در استان، عنوان کرد: این طرح آغاز شده و باید تا پایان ادامه پیدا کند چراکه ما در استان ظرفیت بالقوه ۲۳ هزار نفری از فرش بافان داریم که تنها ۱۳ هزار نفر از آن ها فعال هستند و ما می‌توانیم با اجرای این طرح ظرفیت بافندگان فعال را بالاتر برده و بافندگان غیرفعال را نیز وارد بازار کار کنیم.

صفی‌خانی، تأکید کرد: یکی‌از محورهای توسعه استان به ویژه که فرهنگ ما را نیز صادر می‌کند، حوزه فرش است که در بحث گردشگری نیز می‌تواند کمک کننده باشد.

منبع: ایسنا

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها