یک فعال سیاسی اصلاح طلب:

جریان اصلاحات کار انتخاباتی را تعطیل نخواهد کرد / عزم جدی عارف برای کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰

یک فعال سیاسی اصلاح طلب می‌گوید: تنها راه به عقب راندن جریان تندرو در کشور، حضور در پای صندوق‌های رأی است.

جریان اصلاحات کار انتخاباتی را تعطیل نخواهد کرد / عزم جدی عارف برای کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰

حضور اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ با اما و اگرهایی روبروست، این جریان همچنان نگران تایید صلاحیت نشدن کاندیداهایش است و از سوی دیگر تصمیم خود برای نرفتن به سمت کاندیدای نیابتی را هم جزم کرده است.

علی صوفی، وزیر دولت اصلاحات و از اعضای شورایعالی سیاستگذاری تاکید دارد اصلاح طلبان به صندوق رأی پشت نمی کنند اما حضورشان در انتخابات پیش رو نیز بی قید و شرط نخواهد بود. او که رابطه خوبی نیز با عارف دارد می گوید عارف عزم خود برای کاندیداتوری در ۱۴۰۰ را جزم کرده است، هرچند از نگاه صوفی کاندیدای حداکثری این جریان سیدمحمد خاتمی است.

این چهره اصلاح طلب درباره نقدها به شورایعالی سیاستگذاری نیز صحبت کرد و این را هم گفت که تشکیل پارلمان اصلاحات همچنان در دستور کار است.

آنچه در ادامه می خوانید، مشروح گفتگو با علی صوفی است؛

**********

*آقای صوفی! در فاصله ای که تا انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ باقیمانده، اصولگرایان تحرکات نصفه و نیمه خود برای این انتخابات را کلید زده اند، برخی کاندیداها حتی ستادهایشان را چراغ خاموش فعال کرده اند، برنامه اصلاح طلبان چیست؟ قرار نیست از این سکوت و انفعال خارج شوند؟ یا استراتژی همین سکوت و عقب نشستن است؟

اصلاح طلبان در انتخابات مجلس یازدهم مجال مشارکت پیدا نکردند و به تبع همین موضوع نتوانستند به صورت منسجم با یکدیگر ارتباط داشته باشند. بعد از انتخابات مجلس نیز پدیده کرونا عاملی شد تا اصلاح طلبان نتوانند ذیل «شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان» به بحث و بررسی در خصوص وضع موجود، و حتی انتخابات سال آینده بپردازند.

اصلاح طلبان مجال حضور در انتخابات ۱۴۰۰ را نخواهند یافت

*اما به نظر می رسد جدا از بحث کرونا، هنوز در شوک انتخابات اسفند هستند.

واقعیت این است که اتفاقات انتخابات اسفندماه بر جریان انتخاب رییس جمهور در سال ۱۴۰۰ سایه می‌اندازد. اصلاح طلبان همانند آنچه در اسفندماه رخ داد، مجال شرکت در عرصه را همانند «اصولگرایان» نخواهند داشت؛ و همین امر تصمیم گیری برای اصلاح طلبان را سخت خواهد کرد.

برخی از سیاسیون و فعالان جریان اصلاحات نقدهایی را بر «شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان» وارد می‌کنند و معتقدند که این شورا در زمینه نظارت بر عملکرد کاندیداهای خود در مجلس دهم یا شورای شهر تهران، عملکرد خوبی نداشته است. نتیجه این نقدها قرار است به کجا برسد؟ انحلال شورا یا ...؟

باید عملکرد شواری عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان را در چند انتخابات گذشته، و به صورت تحلیلی مورد ارزیابی قرار داد تا بتوان از دل همین تحلیل‌ها، در خصوص ادامه کار و حتی ترکیب این شورا تصمیم گیری کرد. شرایط در ماه‌های اخیر به گونه‌ای رقم خورده که هنوز مجالی برای بررسی این مباحث شکل نگرفته است.

نظارت شورایعالی سیاستگذاری بر نمایندگانش در مجلس به شکل توصیه اخلاقی بود چون...

موضوعی که باید در خصوص شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان مدنظر داشت این است که احزاب اصلاح طلب تشکیل دهنده این شورا، سازوکار قانونی برای پیگیری فعالیت کاندیداهای خود ندارند و اکثر فعالیت‌های نظارتی بیشتر معطوف به «توصیه‌های اخلاقی» و یا «میثاق نامه» می‌شود.

البته تاکنون شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان موضع مشخصی درخصوص فعالیت کاندیداهای خود درمجلس دهم و شورای شهر ارائه نکرده است،اما ازطریق آقای«محمود صادقی»با تشکیل یک کارگروه،شروع به ارزیابی عملکرد«فراکسیون امید» کرد و حتی با توزیع فرم‌هایی در بین «اعضاء شورا» و «نمایندگان خود در پارلمان» به اخذ نظر ایشان پرداخت که به دلیل رکود ایجاد شده در فضای سیاسی در ماه‌های اخیر؛ نتیجه این ارزیابی به اطلاع اعضای شواری سیاست‌گذاری اصلاح طلبان نرسید.

*انتقادات به شورایعالی تا حدی به نوع عملکرد آقای عارف هم برمی گردد، اینکه او براساس یک تعارفات بعد از سال ۹۲ یا منزوی بودن چهره های شاخص در رأس شورا قرار گرفت. فکر نمی کنید شرایط فعلی اصلاح طلبان نیازمند کنار گذاشتن تعارف حتی تغییر مدیریت شورایعالی است؟

تصمیمات در خصوص ساختار هیأت رئیسه شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان به صورت جمعی اتخاذ می‌شود و نمی‌توان بر اساس نظرات فردی درباره تغییر رئیس اعمال نظر کرد. بنده نیز نمی‌توانم بر خلاف نظر جمعی نظری درباره جایگاه هیأت رئیسه اعلام کنم.

تا کنون آقای عارف نیز بر اساس یک نظر اجماعی بر مسند ریاست باقی مانده‌اند. بنده دوبار شاهد روند انتخاب ایشان به عنوان رئیس بوده‌ام و هر دوبار نیز ایشان با اجماع کلی در جایگاه کنونی قرار گرفتند. اعضای کارگروه‌ها و ترکیب هیأت رئیسه نیز در این شورا با رأی‌ گیری مشخص شده‌اند و هر تغییری نیز باید در ذیل این فرایند شکل بگیرد.

عارف تصمیم و عزم جدی برای کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰ دارد

* خود آقای عارف هم گویا دیگر تمایلی برای ریاست این شورا ندارد و ...

آقای عارف تصمیم جدی برای حضور در عرصه انتخابات سال ۱۴۰۰ دارند و شواهد نشان می‌دهد که برای این کار عزم جدی نیز دارند. بنده قائل به این موضوع نیستم که عملکرد کاندیداهای احتمالی برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده را به صورت فردی مورد ارزیابی قرار دهیم و باید اجازه داد که یک جمع درباره عملکرد افراد در شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان، و یا کل جریان جریان اصلاحات نظر بدهند.

فردی مانند آقای خاتمی تا کنون در جریان اصلاحات داعیه رهبری نداشته‌اند و دست به یک کار تشکیلاتی نیز نزده‌اند. ایشان فراتر از یک جایگاه تشکیلاتی هستند و بر اساس شخصیت کاریزماتیکی که دارند باعث شده‌اند تا همواره از نظرات و رهنمودهایی که داشته‌اند، بهره گرفته شود

خاتمی داعیه رهبری جریان اصلاحات را ندارد

در شرایطی که آقای خاتمی به عنوان رهبر جریان اصلاحات چندان امکان تحرک و فعالیت سیاسی را ندارند، فکر نمی کنید نیاز به فعال شدن چهره های دیگری چون «عبدالله نوری»، ، «موسوی خوئینی‌ها» و حتی تشکلی چون «مجمع روحانیون مبارز» است تا تحرکات در این جریان شکل و وضعی منسجم تر بگیرد؟

فردی مانند آقای خاتمی تا کنون در جریان اصلاحات داعیه رهبری نداشته‌اند و دست به یک کار تشکیلاتی نیز نزده‌اند. ایشان فراتر از یک جایگاه تشکیلاتی هستند و بر اساس شخصیت کاریزماتیکی که دارند باعث شده‌اند تا همواره از نظرات و رهنمودهایی که داشته‌اند، بهره گرفته شود.

تشکیل پارلمان اصلاحات در دستور کار است

*آقای صوفی! تشکیل پارلمان اصلاحات به کجا رسید؟

موضوع تشکیل این پارلمان رفت و برگشت‌هایی به «کمیته سیاسی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» داشت و در نهایت در بخش بررسی اساسنامه آن متوقف ماند. هرچند که در ماه‌های اخیر به دلیل همزمانی با ایام انتخابات این موضوع مورد بررسی قرار نگرفته، اما همچنان بحث تشکیل پارلمان اصلاحات در دستورکار شورای عال سیاست‌گذاری اصلاح طلبان قرار دارد.

*فکر می‌کنید اصلاح طلبان در سال ۱۴۰۰ شانسی دارند یا بهتر است به سمت بازسازی بدنه رأی و احیای گفتمان این جریان بروند؟

من مخالف تحلیل‌هایی هستم که یک جریان سیاسی را در زمان از بین می‌برد و دوباره در اذهان زنده می‌کند. جریان اصلاحات همانند مسیر زندگی است و موجودیت آن نشان از زنده بودن آن دارد.

جریان اصلاحات کار انتخاباتی را تعطیل نخواهد کرد

در انتخابات اسفندماه گذشته شاهد بودیم که علیرغم کاهش انگیزه برای شرکت در انتخابات، همچنان این جریان در عرصه ماند و کار انتخاباتی را تعطیل نکرد. جریان اصلاحات تنها راه تغییر در برابر جریان تندرو را، حضور در پای صندوق‌های رأی می‌داند؛ ولی مفهوم این حرف به معنای حضور بدون برنامه و به هر قیمت در عرصه انتخابات نیست.اصلاح طلبان در سال ۹۸ به دلیل مشکلاتی که به وجود آمد نتوانستند یک لیست واحد تشکیل و آن را به عرصه انتخابات بفرستند، اما این عدم ارائه لیست هرگز منجر به عدم تحرک در عرصه انتخابات نشد.

اصلاحات حتی در دوره‌هایی برای مقابله با جریان تندرو از ظرفیت چهره‌هایی در خارج از جریان خود بهره برد و همچنان مردم را به شرکت در انتخابات ترغیب کرد. هرچند که این استراتژی با مشکلات و آسیب‌هایی نیز همراه بود.

در ۱۴۰۰ باید با کاندیدای اصلاح طلب وارد میدان شویم

یعنی جریان اصلاحات دیگر به سمت استراتژی بهره گرفتن از نیروهای خارج از جریان اصلاحات نخواهد رفت؟

واقعیت امر این است که مردم دیگر نمی‌پذیرند که جریان اصلاحات با حمایت از برخی چهره‌ها که درون جریان اصلاح طلبی حضور ندارد، پا به عرصه بگذارد؛ بلکه انتظار دارند افراد در ذیل پرچم اصلاحات وارد گود انتخابات شوند.

*براین اساس پیش بینی شما درباره استراتژی اصلاح طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ چیست؟

اگر اصلاح طلبان بتوانند در انتخابات سال ۱۴۰۰ کاندیدا داشته باشند، قطعا به صورت جدی به آوردگاه انتخابات ورود می‌کنند. اما اگر این اتفاق رخ ندهد، قطعا مجالی برای مشارکت در سطح کاندیدا وجود نخواهد داشت؛ هرچند که بسیار زود است درباره خالی کردن صحنه از سوی این جریان صحبتی شود.

خاتمی گزینه حداکثری است اما شاید بخاطر شرایط سنی ردصلاحیت شود

*اگر فرض را بر این بگیریم که شورای نگهبان زمینه ورود کاندیداهای اصلاح طلبان را فراهم می‌کند، فکر می‌کنید کدامیک از افراد شاخص جریان شما می‌تواند زمینه مشارکت بیشتر مردم و بدنه رأی تان را فراهم کند؟

گزینه حداکثری اصلاح طلبان برای انتخابات سال ۱۴۰۰ آقای سید محمد خاتمی است و اگر ایشان به دلیل شرایط سنی از سوی شورای نگهبان رد نشوند، قطعا می‌توانند جمعیت زیادی از مردم را به پای صندوق‌های رأی بکشانند. در خصوص سایر چهره‌های شاخص بنده بنا ندارم به صورت فردی اعلام نظر کنم و باید منتظر بمانیم تا شاکله اصلاح طلبان بر اساس یک سازوکار مشخص و اخذ نظر از تمامی گروه‌های سیاسی و افراد شاخص، به نتیجه نهایی برسد.

اصلاح طلبان برای انتخابات شورای شهر برنامه جدی دارند

*اصلاح طلبان برنامه‌ای برای انتخابات شورای شهر در سال ۱۴۰۰ دارند؟

بنده پیش بینی می‌کنم جریان اصلاحات برنامه جدی برای هر دو انتخابات دارد و شورای شهر تهران را نیز نمی‌خواهد از دست بدهد.اساسا اصلاح طلبان بنایی بر پشت کردن به صندوق‌های رأی ندارند؛ ولی بدون قید و شرط نیز وارد عرصه نمی‌شوند.

نمایندگان شورای شهر موفق تر از مجلس دهم بودند

*فکر می‌کنید نیروهای اصلاح طلبان در «شورای شهر» موفق‌تر بودند یا «مجلس شورای اسلامی»؟

به نظر بنده اصلاح طلبان حاضر در شوراهای شهر در سراسر کشور، نسبت به نمایندگان اصلاح طلب حاضر در پارلمان منسجم‌تر عمل کردند و توانستند تصمیماتی را که اتخاذ کردند را با مشی اصلاح طلبی به پیش ببرند.

منبع: خبرآنلاین

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • محمد
    0

    به هر حال اصلاح طلب ها باید نماینده ای تو انتخابات داشته باشن حالا عارف نه یکی دیگه ولی کیه که دیگه به اینا اعتماد کنه.. تو هشت سال به اندازه هشتاد سال کشور عقب انداختن بس نیس...افزایش قیمتها در واقع کاهش ارزش پول ملی روزانه اتفاق میوفته و دولتمردهای حرف از عرضه ماسک ارزان قیمت میکنن خوب شد این کرونا هست وگرنه روحانی چه حرفی داشت بزنه حداقل اینطوری سر مردم گرمه

    نظرات شما -
    • سلامي
      0

      سلام محمد آقاي گل / گويا ظاهر قضيه اين هست كه اصلاح طب ها ممكلت را به ان وضع انداختن و گويا نظر مشترك بين مردم مملكت رها شده و ديگر قادر به مهار كشور در امر معيشت و كار و اقتصاد نيستند اين نظر اكثريت مردم هست و چون در راند و اختلاس موش خونگي داريم گرفتن موش خونگي كه به تمام سوراخ ها و درزوها و پنهان شدن اگاه هست لذا خردن پول بيت المال توسط موش خونگي صورت مي گيرد . نگاهي اصولي به اين بحث نشان مي دهد اگر برجام از بين نمي رفت حال دولت روحاني در بهترين وضعيت 40 سال انقلاب بود . چه كساني اين برجام از بين بردن طبق يك قانون از زمان آدم تا حالا هر دو طرف دعوا مقصر هستند و هرگز در دعوا حتي زن و شوهر ديده نشده يك طرف فقط تقصيركار باشه . خوب نگاه كنيم زدن و پرتاب موشك و نوشت شعار روي آن بعد از يك هفته كه برجام امضاء شده بود كار اصولگرا بود نه اصلاح طلب و تمام كارها از افتادن هواپيماي اكرايني و غير صددرصد كار توسط اصولگرا ها شده همين خاوري و يا منصوري و غيره تماماً اصولگرا بودن كه بردن و خوردن ... حال بيچاره روحاني آش نخورده و دهان سوخته و شما مطمئن باشيد رئيس جمهور 1400 صددرصد يك اصولگراست اين قانون پاسكاري بين قدرت هست و ملت هم طبق همين قاعده باز با يك اشتباه روحي به يك اصولگرا راي مي دهند و ما شاهد دلار 50هزار توماني در سال 1402-1404 خواهيم بود اين رد خور نداره بخصوص اگر ترامپ مجدداً رئيس امريكا بشه پس تنها را اعتدال هست كه راهي است كه با دوستان مروت با دشمنان مدارا . تنها مداراست كه مي تواند مشكلات را حل كند كه البته فعلاً برنامه هسته اتمي جاشو به مدارا داده تا با فشار اتمي بتوان مثل قبل امتياز فراوان گرفت ممكنه جواب بده ممكنه نده اونم بدليل عربستان ثروتمند و قوي هست كه ايران نبايد تضعيف بشه اين شعار قدرتهاي بزرگ دنياست . حال ما راهي رفتيم شروعش كره شمالي است ولي چرخش داره بابت امتياز يكي اين هست ما دوست داريم پول نفت در لبنان و يمن و عراق سرمايه گذاري كنيم . حال آيا دنياي كرونا اجازه مي دهد جنگ بشه نه به بركت كرونا ويرانگر ما از يك جنگ بزرگ در امانيم و 5 ماه ديگه بود و نبود ترامپ بسيار مهم هست چون تمام كشورها از تحريم ترامپ اطاعت كردن و حاضر نشدن يه گالون نفت از ما بخرن و ديديم مديريت ترامپ نفت ارزان تر كرد و با آمدن كرونا خان نفت قيمتش مفت شد يعني نفت ايران سوريه ليبي ووو حتي يك دلار نفت را گران نكرد چون ترامپ زيرساخت انرژي جهان را بسيار محكم ديد ديگر اول انقلاب نيست كه يه كشور نفت نفروشه وضع دنيا دگرگون بشه. بايد سياست را بازنگري كرد . فغلا مردم بسيار ناراضي هستند و قبول كردن هيچ پولي دولت نداره تا بتونه بازار را كنترل كنه در سال 1399 بايد گفت تمام مزاياي كاركنان دولت قطع شده اكثر ادارات پول آب و برق ندارن و كاركنان فقط پايه حقوق و 200هزار تومان حق زن و بچه مي گيرن فقط همين اين يعني تحريم بالاتر از بالاتر جواب داده

    • در پاسخ سلامی
      0

      مشکل اصلاح طلبا این بود ک اب خوردن مردمم ب برجام گره زدن...برجامی ک هیچ حاصلی واسه مردم نداشت ولی جیب اقایان اصلاحطلبو پر کرد ....اگر برجام توافق محکمی بود از بین نمیرفت.اتفاقا ب نظر من نظام اشتباه کرد ک اون موشکو فرستاد چون بی عرضگی حضرات مذاکره کننده رو لاپوشونی کرد.ما با تحریم داشتیم زندگیمونو میکردیم و انقدر مشکل نداشتیم ک با دیپلماسی ذلت اقایان واسمون ایجاد شد.شماهم خودتو گول نزن.

  • .
    0

    به همین خیال باش. تا تو هم پست و مقام بگیری مگر رییست که سر کار بود چه چیزی را اصلاح کرد. حتی جرات استعفا هم نداشت

  • ح
    0

    خدا دعوتتون کند که کشور را با اصلاحات شخم زداید و ملت را به خاک سیاه نشاندید..

  • لزز
    0

    از چپاول عقب می افتین

  • کاربر ناشناس
    0

    فقط حاج محسن رضایی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها