گفتگوی خبرفوری با نماینده اصولگرای تبریز درباره آنچه در پارلمان دهم گذشت

مجلس یازدهم بدون حضور لاریجانی مجلس بهتری است /عارف و لاریجانی از سهامداران عمده دولت روحانی بودند/ نقش لاریجانی در به وجود آمدن شرایط موجود کشور کمتر از روحانی نیست/ روحانی محصول یک انتخاب بد بود/ دلسرد کردن مردم از انتخابات از دلایل افزایش قیمت بنزین بو

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس دهم معتقد است که عدم حضور علی لاریجانی در مجلس یازدهم نه تنها به جایگاه ریاست پارلمان ضربه نمی‌زند که بلکه این جایگاه را تقویت می‌کند.

مجلس یازدهم بدون حضور لاریجانی مجلس بهتری است /عارف و لاریجانی از سهامداران عمده دولت روحانی بودند/ نقش لاریجانی در به وجود آمدن شرایط موجود کشور کمتر از روحانی نیست/ روحانی محصول یک انتخاب بد بود/ دلسرد کردن مردم از انتخابات از دلایل افزایش قیمت بنزین بو

احمد علیرضا بیگی، نماینده اصولگرای مردم تبریز در مجلس دهم و عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور است که در انتخابات مجلس یازدهم در 2 اسفند 98 نیز پس از مسعود پزشکیان، نائب رئیس فعلی به عنوان نفر دوم این شهر با 109 هزار و 970 رای انتخاب و وارد پارلمان شده است.

او که متولد 1342 در اورمیه است، دارای مدرک دکتری امنیت ملی از دانشگاه دفاع ملی است و سابقه فرماندهی نیروی انتظامی استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، اصفهان و فارس، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور و مشاور فرمانده نیروی انتظامی را در کارنامه دارد.

وی همچنین در سال 87 و در دولت اول محمود احمدی نژاد پس بعد از استعفای محمدکاظم معمارزاده به عنوان استاندار آذربایجان شرقی منصوب شد و در 13 آبان 92 و پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی ، سکان استانداری آذربایجان شرقی را به اسماعیل جبارزاده تحویل داد.

همچنین فرماندهی عملیات‌های غرب کشور در جنگ تحمیلی و مسئول آموزش کمیته انقلاب اسلامی نیز در کارنامه وی دیده می‌شود. بیگی در دهمین دوره انتخابات مجلس از حوزه انتخابی تبریز، اسکو و آذرشهر، از ائتلاف بزرگ اصولگرایان و دور اول با کسب ۲۳۵ هزار رأی به خانه ملت راه یافت.

او به دلیل جذب سرمایه خارجی در دوران تصدی استانداری و پیشرفت صنعت آذربایجان شرقی و همچنین مدیریت بحران زلزله ارسباران از محبوبیت خاصی در میان مردم برخوردار است.عقیده مردم تبریز به جهت اینکه احیای تیم فوتبال تراکتورسازی و تسریع در ساخت استادیوم یادگار امام (ره) از اقدامات علیرضابیگی است، او را به یک چهره محبوب در بین هواداران این تیم نیز تبدیل کرده‌است.

علیرضا بیگی در گفت و گو با خبر فوری در روزهای پایانی سال 98 درباره مجلس دهم و اتفاقاتی که طی این 4 سال در این مجلس افتاد، مناسبات پاستور و بهارستان و نقش علی لاریجانی در کمک به دولت حسن روحانی می‌گوید.

وی معتقد است که اجرای یک شبه افزایش قیمت بنزین که منجر به اعتراضات آبان ماه شد، مورد توافق روحانی و لاریجانی قرار گرفته بود و نقش لاریجانی در به وجود آمدن شرایط موجود کشور اگر از روحانی بیشتر نباشد، کمتر نیست.

مشروح این گفت و گو را در زیر بخوانید:

☆☆☆


یک هفته مانده تا آغاز به کار مجلس جدید، تحلیل تان از راز موفقیت اصولگرایان در رقابت با اصلاح طلبان در انتخابات مجلس یازدهم چیست و آرایش سیاسی دو جناح اصلی کشور را در این انتخابات چگونه ارزیابی می کنید؟

اصلاح طلبان به واسطه اینکه در دولت آقای روحانی کامروا نبودند و تمام اعتبار سیاسی خود را پای این دولت گذاشتند، در انتخابات اخیر موفق نبودند. هر چند که آنها تلاش دارند به نحوی حساب خود را از دولت جدا کنند اما هرجا بنا بود دولت روحانی توفیقی بدست بیارود سینه سپر می‌کردند و اظهار می داشتند که دیدید دولت ما چه شق القمری کرد! از این رو به تبع این حمایت، وقتی دولت به واسطه سوء مدیریت، فسادهای عدیده و فقدان استراتژی دچار ناکامی شده و به ویژه بدفرجامی برجام که مزید همه علت هاست و وضعیت اسفناکی را برای کشور به‌وجود آورده است، طبیعی است که اصلاح طلبان و حامیان دولت اقبالی نزد مردم پیدا نمی‌کنند.

اصلاح طلبان از یک سو نمی‌توانستند انتخابات را تحریم کنند و از سوی دیگر چهره های برجسته آنها نیز به خودشان اجازه ندادند که از ترس شکست در صحنه انتخابات حضور پیداکنند و لزوما بیشتر تمرکز آنها روی چهره های کمتر شناخته شده و اصطلاحا سفید و بدون سابقه بود تا بتوانند از آن ها در مجلس یازدهم به نفع جناح خود استفاده کنند.

اصلاح طلبان از 6 ماه گذشته پیش بینی می کردند که در مجلس آینده نمی‌توانند سهم قابل توجهی را به خود اختصاص دهند و به همین دلیل و در غیبت اصلاح طلبان آنچه اتفاق افتاد ابتدا رقابت بین گروه‌های مختلف اصولگرایی بود که خوشبختانه آنها نیز در روزهای باقیمانده به انتخابات تا حدود زیادی به وحدت دست یافتند.

البته در این سالها فاصله گروه‌های اصولگرایی با یکدیگر در موضوعات مختلف بسیار زیاد بوده است به طوری که همین امروز اصولگرایان طرفدار برجام و اصولگرایان مخالف صد در درصد برجام داریم؛ هر چند که در خط درشت شان بایکدیگر اتفاق نظر دارند ولی در موضوعات مختلف باهم دارای اختلاف نظرهایی نیز هستند.

در این میان افرادی وجود دارند که زمانی به خود اجازه دادند در سناریویی که اصلاح طلبان طراحی کرده بودند بازی کنند، از این رو، پذیرفتن آن ها در میان اصولگرایان و دلبستگان به انقلاب کمی دشوار شده است.

افرادی که در انتخابات گذشته در لیست اصولگرایی نبودند و بعضی از آنها حتی در لیست امید قرار گرفتند اما در این دوره چون احساس می کردند اقبال به سمت اصولگرایان است، بناداشتندآن گذشته را به نحوی توجیه کنند و در صف اصولگرایان قرار گیرند چراکه تصور می کردند این بار سکه به نام اصولگرایان زده خواهد شد اما دیدیم که مردم این وسط بهترین قاضی و داور بودند و انتخابات مجلس یازدهم به نفع جریان اصولگرا رقم خورد.

به عنوان نماینده ای که 4 سال در مجلس دهم حضور داشتید و همواره جزء منتقدان دولت به شمار می روید، عملکرد مجلس و دولت را چگونه ارزیابی می کنید؟

به برکت انقلاب اسلامی مردم امکان تعیین آینده سیاسی خود را پیدا کردند اما کارکردهاو عملکردی که در دولت روحانی مشاهده شد، نشان داد که آقای روحانی محصول یک انتخاب بد بود.

متاسفانه رئیس جمهور از تجربه گذشته استفاده نکرد و نه تنها برای وحدت و یکپارچگی زمینه سازی نکرد بلکه به جای وحدت سخنان وحدت شکن مطرح کرد.

بعضی از نمایندگان اصولگرا اعتقاد دارند که نبودن آقای لاریجانی در مجلس آینده نه تنها نمی تواند نقطه منفی باشد که نقطه مثبت است تحلیل شما در این باره چیست؟

قضاوتی که نسبت به مجلس دهم نزد مردم و افکار عمومی شکل گرفته است محصول نوع مدیریتی است که آقای لاریجانی بر مجلس دهم اعمال کرد که قجیع ترین شکل آن ماجرای بنزین بود. یعنی آقای لاریجانی احساس می کرد به واسطه این که اکثریتی را در اختیار دارد که به واسطه آن اکثریت می تواند بر مجلس اعمال اراده کند،خودش مجلس را نادیده گرفت و در ماجرای بنزین با وجودی که از اراده مجلس خبر داشت و سه مرتبه به صورت استمزاجی در مورد بنزین نظر نمایندگان را گرفته بود ولی نظر مجلس را در شورای عالی هماهنگی سران قوا اعمال نکرد.

عملکرد آقای لاریجانی به گونه ای بود که حتی بزرگان اصلاح طلب وقتی در اجلاس اول و دوم صحبت انتخاب رئیس مجلس بود، ترجیح دادند که آقای لاریجانی را انتخاب کنند و با وجود اینکه آقای عارف در آن انتخابات حضور داشت اما لاریجانی را برعارف ترجیح دادند و در توجیه این انتخاب گفتند کاری که لاریجانی می تواند انجام دهد عارف نخواهد توانست اما در اجلاس سوم و چهارم که دیگر تاریخ مصرف آقای لاریجانی برای گروه‌های اصلاح طلب به پایان رسیده بود، اصولگرایان ترجیح دادند از آقای لاریجانی حمایت و او را رئیس مجلس کنند که البته این نقطه‌ای تاریک در کارنامه اصولگرایان نزد مردم محسوب می شود چراکه نقش آقای لاریجانی در به وجود آمدن شرایط موجود کشور از آقای روحانی اگر بیشتر نباشد کمتر نیست.

معتقدم که آقای لاریجانی نقش بسزایی در وضعیتی که بوجود آمده است دارد به ویژه در ناکارآمدی مجلس و اینکه نتواند به عنوان اراده ملت در مقابل خطاکاری‌ها، بی‌تدبیری‌ها و روش‌های ناصواب دولت نقش نظارتی خودش را قدرتمندانه ایفاکند، چراکه آقای لاریجانی همچون آقای عارف از سهامداران عمده دولت آقای روحانی محسوب می شدند و خودشان را در قبال کامروا شدن دولت آقای روحانی مسئول دانسته و نسبت به آن احساس تعهد می کردند و همین امر سبب شده بود که از بسیاری از موضوعات مختلف صرف نظر کنند و بهترین مصداقی که می شود برای این موضوع برشمرد تشکیل وزارت بازرگانی بود به طوری که چندین بار مجلس با تشکیل وزارت بازرگانی مخالفت کرد و نهایتا با لابی‌ها و فشار آقای لاریجانی که معتقد بود باید خواسته آقای روحانی تحقق پیدا کند، تشکیل این وزارتخانه با 136 رای موافق تصویب شد که البته این هم بدعت در مجلس و خلاف قانون و آئین نامه داخلی بود چراکه تشکیل وزارتخانه و توسعه دولت با اهداف برنامه ششم در تعارض است و باید لزوما با رای دو سوم نمایندگان این اتفاق می افتاد کما اینکه درمورد وزارت میراث فرهنگی این مهم مورد توجه قرار گرفت ولی آقای لاریجانی اهمیتی به این موضوع نمی داد و وجهه همتش این بود که حتما خواست دولت محقق شود.

به هر حال وقتی که دولت ناکام شده و دست هایش بالا رفته است که بهترین نمونه اش این است که رئیس جمهور در نشست بانک مرکزی می گوید من بلد نیستم و دو سه هفته قبل از آن گفت وعده های داده شده برای شرایط صلح بوده و نه برای شرایط مخاطره آمیز! غیر از بالارفتن دست دولت چیزی را تداعی ‌نمی‌کند و همه این ها که کنار هم قرار می گیرد می توان نتیجه گرفت که سقوط آقای روحانی، سقوط لاریجانی و سقوط اصلاح طلبان است.

وضعیت به گونه ای بود که می‌طلبید شرایط جدیدی در کشور ایجاد و مجلسی پر قدرت تشکیل شود هر چند که دولت از شکل گیری مجلس پرقدرت واهمه داشت چراکه احساس می کرد آنچه در مجلس دهم از آن بهره مند بود و نمایندگان حامی دولت همواره شرایط امنی را برای آن مهیا می کردند تا اراده خود را پیش ببرد، در مجلس آینده حضور نخواهند داشت و همیشه نگران این بود که اگر مجلس یازدهم تشکیل شود و برآیند اراده ملی باشد حتما این تهدید وجود دارد که دولت آقای روحانی دومین دولت در تاریخ انقلاب اسلامی باشد که با رای مجلس دچار فقدان کفایت سیاسی خواهد شد.

تحلیل من این است یکی از اهدافی که دولت برای افزایش قیمت بنزین تعقیب می کرد این بود که مردم را از انتخابات دلسرد کند تا نتیجه اش مجلسی شود که مستظهر به آرای غاطبه مردم نیست و نتواند جلوی دولت عرض اندام و قدرت نظارتی خودش را اعمال کند.

منبع: خبرفوری

17

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 29
  • کاربر ناشناس
    0

    لطفا به کارگران شهرداری رسیدگی کنید

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      نمیکنم

    • ام
      0

      خوب نکن

  • علی
    0

    مجلس جدید لطفا به داد کارگر و بازنشسته تامین اجتماعی برسین

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      خیلی خوش خیالی .از قدیم گفتن سواره از پیاده خبر نداره .

    • آریا
      0

      دوست عزیزی که میگی خیلی خوش خیالی‌ ما خوش خیال نیستیم ما مردم باید مطالبه کنیم‌ از نماینده هامون وقتی ما کاری نمیکنیم میشه مجلس دهم که هیج‌کاری نکرد

  • بازنشسته
    0

    50سال بعد عوارض وجود برادران دالتون مشخص میشه

  • علی
    0

    از مجلس فقط اسمش مونده هیچکی به فکر مردم نیست

  • دوست
    0

    شما چرا این وسط قیمت طلا سر سام آور میره بالا کنترل نکردید!! اگه بخوایید میتونید چرا فیمت خودرو آوردید پایین و کنترل کردید پس میتونید اما انجام نمی‌دید چرایک دانه سکه بشه 7 مییلیون تومن!! چرا مسئولی رسیدگی نمیکنه بخوایید میتونید اما نخوایید کنترل کنید!!!! خواهشن کنترل کنید قیمت طلا رو آخه سکه هفت میلیون تومنی!!!!

  • هادی
    0

    مملکتی که بیش از 50 درصد خانوارها طبق آمار مستاجر هستند؛ ثروتمندتر شدن یه عده ای خاص که در دولت هستند و عده ای که زیر مجموعه این افراد هستند؛ مگه با دولت اینده مردم زندگیشون بهتر میشه یا تورم میاد پایین و رکود از بین خواهد رفت ؟؛آیا مسکن میاد پایین یا اصلا مردم صاحبخانه میشوند؟خودرو میاد پایین یا مردم توانایی خرید خودرو خواهند داشت؟ اشتغال زایی ایجاد خواهد شد که همه جوانان سرکار برن؟ هیچ سیاست و دولتی دلش برا مردمش نمیسوزه و نخواهد سوخت؟ جوانان و متاهلهان بیکار و بی خانه و بی ماشین و بی پول محصول سیاست و کارامدی دولت امروزی ماست

  • سید محمد ابن رسول
    0

    تو هم که حالا داری این حرفها رو میزنی چرا همون روز یعنی بعد از آبان 98 اینها را نگفتی ، حالا که میدونید آقای لاریجانی برکنار شده و اطمینان داری برگشتی ندارد بلبل شدی!

  • رجبعلی روستایی
    0

    نمیدونم چرا بعضیها فقط خود و همراهان خودرا انقلابی وبقیه خودفروش ضدانقلاب میدونند

  • سعید عبدالخانی
    0

    میخواستم بگم جناب عالی چرا این حرفها رو علنی به مردم نگفتی که از دل سرد شدن مردم نسبت به انتخابات و نظام جلوگیری کنی ولی شما تا کسی سر کار هست و مثل قناری و بلبل با هم چه چه نیزنید هیچ عیبی ندارید ولی هر وقت یکی از شما بر کنار شد شما میشید آدم خوب اون میشه آدم بده ما هم مردم ساکت بشیم بهتره چون دستمون به جایی بند نیست

  • حمید
    0

    کدوم مجلس همون مجلسی که تو گرونی بنزین از دیوار صدا بلند شد از مجلس صدا در نیومد مردم ایران در طول این مجلس و دولت نه تنها ارادتی برای معیشت مردم ندید بلکه این دو قوه خودشون سد محکمی بودن در برابر مردم و راست گفتن ازموده را آزمودن خطاست

  • مرتضی بیاتی
    0

    نه اصلاح طلب و اصولگرا هیچ کدام ب فکر ملت و پیشرفت مملکت نیستن همه ب فکر دارودسته ی خودشونن تجربه نشون داده ۸ سال اصلاح طلب سرکاره و ۸ سال اصولگرا، اینها مثل مستاجر میمونن و بعد ۸ سال تحویل بعدی میدن و مستاجر هم دلش برای خونه نمیسوزد

  • mohsen
    0

    یه مشت دزد دور هم جمع شدن هر روز دارن پروار تر میشن یارو زمان انقلاب داشت گاو گوسفند میچروند الان ادم شده تو فرشته تو کاخ میشینه به جرات میگم فاسد ترین مسولین دنیا مسولین ایران هستن

  • شیراز
    0

    چرا اقای روحانی خودرو ساز ارزان نمی کند شما چرا ماشین خاجی حتا دست دوم تا خود روساز پراید گران نکند نمی خاهید خودتان

  • معصومه
    0

    خدا همشونو لعنت کنه ایشالا.این دزدان غارتگرجاطلب،ایران مارو نابود کردن.خدا ازشون نگذره.

  • بینام
    0

    من خودم اگر کوچکترین بدی در حق کسی انجام بدم بلافاصله نتیجه ش رو میبینم چه طور یه سری بیان ایران و نابود کنن و هیچ اتفاقی براشون نیافته و به سزای اعمالشون نرسن اینو گذشت زمان ثابت میکنه

  • بینام
    0

    آیا پس از تمام شدن ریاست لاریجانی وروانی. عارف. جهانگیری. واتمام مصونیت سیاسی شاهد محاکمه آنان خواهیم بود یا مثل صادق لاریجانی پس از معلوم شدن فساد در دوران ریاستش بهش پست میدن میدونی فرق حکومت ما با آمریکا چیه اونا اون سناتوری که قبل از افت سهام بعلت اطلاعاتی که داشت سهامش را فروخته بود ریختن تو دفتر وخونش وتحت تعقیب ولی سیاست مداران ما با آن همه دزدی اختلاس و رانت گند کاری بی مسولیتی بهشون پست مقام میدن اونوقت آنها شیطان بزرگند ولی ما کشور اسلام ناب وامام زمان هستیم این تفاوت آمریکا با ماست چون اونا صادق هستند ولی ما دروغگو دغل کار وفاسد هستیم

  • ارش
    0

    این دولتها فقط مثل بچه ها دارن از هم تلافی در میارن اصلا مردم براشون مهم نیستن راستی میاد چپ را خراب کنه وچپی هم راستی را... در آخر هم تقصیر را بندازن گردن هم ... همون سیاست پوسیده که آدمهای عقده ای بلد هستن من نبودم دستم بود ₩₩₩₩ تقصیر آستین بود به خدا اینا مریض هستن که این همه صداقت مردم را خراب کردن باور ملتی اگه خراب شد دیگه هرکسی هرجور که تونست میدزده.. متاسفانه کارهایی که امروز دارن میکنند

  • L
    0

    عدم اقبال انتخابات بخاطر اینه که ازاد نیست.شورای نگهبان میگه باید به,اینایی که به سلیقه خودم انتخاب کردم رای بدین.خب دادن و ندادنش چ فرقی میکنه

  • امیر
    0

    اقایان چرا کار دولت و نمی بینید ، تمام کاغذ پاره ها است که الان کشور ما به اینجا رسیده وقتی سیب زمینی گرفتید رای دادید حالا چرا عطش افتادید ، دادراس الان حدود ۱۱ سال در حبس هستن تا اونا ازاد نشن همین هست وبس به این واون فحش ندید.

  • امیر
    0

    این‌وضعیتی که الان داریم‌ نتیجه انتخابای اشتباه ماست وقتی که مناظره سال ۹۶ برگزار میشد اقای روحانی هیچ عملکرد قابل دفاعی نداشت و فقط میگفت برجام و غرب و ما فقط با دروِغی ک بین مردم دیوار میکشند بهش رای دادیم نمایندم همینطور به نماینده ای که شام و نهار بیشتری بده یا دروغ بیشتری بگه رای میدیم دورشم میگردیم و افراد دلسوز واقعی و حاشیه قرار میدیم واقعا اونایی که باز از روحانی دفاع میکنند دیگ خیلی آدمای بی عقلی هستند همین ارز ۴۲۰۰ چه بلایی سر مردم اورد با ارز دولتی چه کار هایی که نکردند خواهشم اینه برای یبارم شده درست رای بدیم و اینقدرم نگیم درست نمیشه همه چی درست میشه ولی وقتی مدیر نالایقو سر کار بزاریم میلیارد ها سرمایم تو این‌کشور باشه همش ازبین میره

  • حامد
    0

    افزایش قیمت بنزین حاصل تصمیم بزرگان حکومت بود و رهبر انقلاب هم از این تصمیم حمایت کردن . و هیچ وقت نمیشود به دلیل سرد کردن مردم نسبت به انتخابات تعمیم داد . آقای بیگی حرف نامربوطی زدن

  • علی
    0

    اگه راست می گی در صحن مجلس علیه گرانی بنزین حرف میزدی

  • حاج اقا
    0

    اصول گرا یا اصلاح طلب همه خوک های این قلعه حیواناتید.

  • چی بکم والاه
    0

    خودمون روگول نزنیم ارزش پول ملی بیش ازحدتصور پایین اومده البته به لطف حاکمان ***والا قیمت بنزین رواگه به نرخ دلار 72ریال اون زمان و8ریال اون زمان دقیقا بقرابری میکنه بادلار 17هزارتومانی ونرخ ازاد3هزارتومانی ***خوب فکر کنیم پول ملی ما بی ارزشترین پول دنیاست

  • اکبر ناظمی
    0

    اقای محترم اصولگرا و اصلاح طلب سر ته یک کرباسند دولت دست اصول گرایان هم بود دکل گم شد کاغذ پارها کشور را به زانو دراوردند وخودروسازان چه خیانتهایی که در همان موقع و همه مواقع به ملت ایران منهای خودروساز نکردندو بابک زنجانیهایی بوجود امدند وهزاران جنایت دیگر اقای محترم اگر مجلس ضعیف باشد به طبع دولت و قوه قضاییه هم خیلی کاری نمیکنند همه از صعف مجلس است مخصوصا این اواخر که دلار و وضعیت ارز کشور منهدم شد به پاس درایت هم مجلس و هم دولت در قبل از دولت فعلی ریس جمهور ما میگفتند دولت ارز گران نکرده من فرستادم تحقیق کنند احتمال از خیابان ناصر خسرو باعث این وضع شده یا در دولت جدید حال فرق نمیکند دولت قدیم یاجدید اینقدر درایت و زکاوت مسولین بالاست که هرروز ارزهای کشورهای دیگر یک قیمتی پیدا میکنند یعنی بی ارزش بودن پول ایران روز بروز بیشتر میشود همه اجناس سر به فلک کشیده هیچ کس هم کاری نمیتواند بکند اگر بگوید دروغ میگوید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها