واکنش کیهان به ماجرای ازدواج دختر ۱۱ ساله با پسر ۲۲ ساله:

پایدارترین ازدواج‌ها در بین کسانی است که در سنین پایین‌تر ازدواج کرده‌اند / طرح اصلاح طلبان برای مقابله با «کودک همسری» مشکوک است

به نوشته کیهان، انتشار فیلم فرصت خوبی برای موج‌سواری برخی رسانه‌ها و مدعیان اصلاحات با هدف تلاش برای تحمیل یک طرح بایگانی شده ایجاد کرد.

پایدارترین ازدواج‌ها در بین کسانی است که در سنین پایین‌تر ازدواج کرده‌اند / طرح اصلاح طلبان برای مقابله با «کودک همسری» مشکوک است

انتشار فیلم خطبه عقد موقت یک دختر 11ساله با پسری 22 ساله در یکی از شهرستان‌های استان کهگیلویه و بویراحمد که با برخورد دستگاه قضا و ابطال عقد روبه‌رو شد، فرصت خوبی برای موج‌سواری برخی رسانه‌ها و مدعیان اصلاحات با هدف تلاش برای تحمیل یک طرح بایگانی شده ایجاد کرد.

پس از انتشار فیلم مذکور، ایجاد دوباره یک جریان رسانه‌ای و تبلیغی برای تحت تأثیر قرار دادن عواطف عمومی بود که با هدف تحمیل یک طرح مشکوک و پر حاشیه که پیش از این با بی‌توجهی مجلس روبه‌رو شده بود به راه افتاد.

طرح افزایش سن ازدواج که از سوی فراکسیون زنان مجلس و با محوریت نمایندگان اصلاح‌طلب در مجلس مطرح و پیگیری می‌شد مدت‌ها با موج رسانه‌ای و فضاسازی‌های گسترده از سوی نمایندگان و معاونت‌های مربوطه در دولت تبدیل به یک موضوع پردامنه شده بود. این طرح که بر اساس شواهد و قرائن، دیکته ابلاغی از سوی سازمان‌های غربی و در راستای اجرای سند خفت‌بار 2030 بود پس از کش و قوس‌های فراوان با رای مخالف و قاطع نمایندگان در کمیسیون مربوطه روبه‌رو شد و مجال طرح پیدا نکرد.

طراحان و مروجان اصلاح‌طلب طرح مذکور با پرداختن پر آب و تاب به موضوع به اصطلاح «کودک‌همسری» با کمک رسانه‌های همسو به دنبال افزایش سن ازدواج دختران به 16 تا 18 سال بودند. استدلال اصلی آنها ازدواج برخی دختران در سنین پائین در برخی مناطق کشور بود که بر اساس آداب و رسوم و فرهنگ‌های خاص حاکم بر آنجا شکل می‌گیرد. موضوعی که البته برخلاف فضاسازی‌های رسانه‌ای از فراوانی بسیار کمی ‌برخوردار است. همین موضوع بهانه‌ای شده بود تا مدعیان اصلاح‌طلب با خط گرفتن از سازمان‌های غربی بدون توجیهات لازم تمام همت خود را صرف افزایش سن ازدواج نمایند.

طرفداران طرح مذکور با اشاره به ادعاهایی درباره خطرات جسمی، روحی، خانوادگی و... برای ازدواج در سنین پایین و همچنین ادعای ناپایدار بودن این ازدواج‌ها راه‌حل افزایش تحمیلی سن ازدواج را پیشنهاد می‌دهند بدون اینکه به شرایط فرهنگی و قومیتی حاکم بر مناطق و مردم ساکن در مناطقی که این ازدواج‌ها بیشتر در آنها دیده می‌شود اشاره‌ای کنند.

اما در مقابل کارشناسان حوزه ازدواج معتقد بوده و هستند که اولا در قوانین کشور موضوع ازدواج در سنین پایین دیده شده و ضمن ممنوعیت ازدواج دختران در سن زیر 13 سال و در نظر گرفتن برخی شرایط برای موارد خاص از جمله تشخیص مسئول قضایی و لحاظ شدن مصلحت، راه دفاع از حقوق دختران وجود دارد از جمله همین مورد اخیر که با دخالت مسئولان قضایی عقد جاری شده باطل و با طرفین ماجرا برخورد شد یا در مشهد و...

از سوی دیگر کارشناسان با در نظر گرفتن تفاوت‌های فیزیولوژیک افراد در مناطق و در سنین مختلف معتقدند تعیین سن مثلا 16 یا 18 سال برای ازدواج دختران منطقی نیست و اساساً نمی‌توان چنین سقفی را تعیین کرد.

همچنین بررسی‌های آماری نشان‌دهنده وجود پایدارترین ازدواج‌ها در بین کسانی است که در سنین مناسب و پایین‌تر ازدواج کرده‌اند و بسیاری از طلاق‌ها اتفاقا مربوط به کسانی است که ازدواج با تاخیری داشته‌اند.

موضوع مهم دیگر اینکه به عقیده بسیاری از کارشناسان، با گسترش فضای مجازی، ماهواره و... و تحریکات و تأثیرات روحی و روانی آنها و سن بلوغ جنسی در دختران و پسران بطور محسوسی کاهش پیدا کرده است و این یعنی نیاز به تشکیل خانواده زودتر در بین دختران و پسران احساس می‌شود. حال طراحان افزایش سن ازدواج باید پاسخ دهند چطور می‌توان پاسخ این معادله را داد که از یک سو همه قبول دارند که سن بلوغ جنسی کاهش پیدا کرده است اما از سوی دیگر باید سن ازدواج را افزایش دهیم؟!

از سوی دیگر برخی از طراحان طرح افزایش سن ازدواج تلاش زیادی برای القای خطر جسمی‌ازدواج و رابطه جنسی یا بارداری حتی در سن زیر 20 سال برای دختران داشته و دارند، موضوعی که توسط بسیاری از متخصصان و پزشکان رد شده است.

موضوع دیگر که منتقدان مطرح می‌کنند این است که با توجه به اینکه ازدواج‌های در سن پایین بیشتر در برخی مناطق و فرهنگ‌های خاص کشورمان دیده می‌شود، ایجاد محدودیت آمرانه نه تنها باعث نمی‌شود که مردم این مناطق به یک‌ باره دست از آداب و رسوم خود بردارند بلکه باعث مخفی کردن و غیررسمی‌شدن این ازدواج‌ها و در نتیجه آسیب دیدن بیشتر دختران و غیرقابل دفاع شدن حقوق آنها می‌شود.

اما مروجان و مبلغان دیکته‌های غربی برای به کرسی نشاندن طرح خود بدون پاسخ به انتقادات مطرح شده از هر راهی برای رسیدن به هدفشان استفاده کرده و می‌کنند، از جمله بر روی تحریک عواطف انسانی مردم نیز حساب ویژه‌ای باز کرده‌اند. یک روز با بازنشر فیلم عقد یک دختر، روز دیگر با طرح موضوعاتی از این دست که آیا منتقدان حاضرند دخترشان در سن پایین ازدواج کند، غافل از اینکه لزومی‌ ندارد که دختر هر منتقد طرح افزایش سن ازدواج در سن پایین ازدواج کند، بلکه مدافعان طرح این سؤال را باید پاسخ دهند که اگر یک دختر در فلان منطقه از کشور یا حتی در شهری بزرگ به رشد جسمی، بلوغ فکری و جنسی و توانایی همسرداری رسیده و تمایل به ازدواج داشته باشد چرا باید بر اساس یک طرح معلوم‌الحال از ازدواج محروم باشد؟

منبع: کیهان

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • omid
    0

    بررسی‌های آماری نشان‌دهنده وجود پایدارترین ازدواج‌ها در بین کسانی است که در سنین مناسب و پایین‌تر ازدواج کرده‌اند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ یعنی با این آمارهای دروغ پدر مردم رو در آوردین

  • ایرانی
    0

    واقعاً باید به این منطق کیهانی که برای جامعه نسخه می پیچند گریست . بی شرف ها حتی ازدواج را نیز سیاسی کردند. باید از نویسنده مدعی روشنفکری این مقاله سوال کرد شما حاضرید دختر یا خواهر و خواهرزاده برادر زاده 9ساله ات به عقد یک جوان 22 سال در بیاوری؟!

  • دلبازجلاله یاسوج
    0

    آقای شریعتمداری بیاد دختر و نوه های خودش را در ۹ سالگی شوهر بده تا ما نیز پیروی کنیم. صرف حرف زدن و عمل نکردن مشکلی را حل نمیکنه بلکه مشکلی نیز بوجود میاد. حیف روزنامه که مدیریت آن را به عده ای مغز خشک میدهند.

  • Mani
    0

    اگه میخواستم کیهان بخوانم که کیلویی هزارتومانه! چرامطالب کیهان رو اینجا میزارین بدون ابراز نظر! بعد ازاین میرم کیهان بخرم!!@

  • ناشناس
    0

    باسلام این دوره پول وامکانات ازدواج پایدار هس کاری به سن نداره ادم ۵۰ سالش باشه امکانات باشه زندگی میکنه

  • یه خانم
    0

    خجالت بکشید زندگی دختر بچه ها بازیچه دست شما نیست که دارید ازش سوء استفاده می کنید

  • ذوالقرنین
    0

    طرح اسراییل برا ی نابود کردن نسل جوان از مهاجرت پسران مجرد گرفته تا مشاوران ازدواجی که سن فرزند آوری دختر و پسر را وارونه القا میکنند از رواج ازدواج سفید وظیفه تا دوستی یک شبه همه برای کور کردن موتور محرکه جوان کشوره زن تا سی سالگی زایمان بی خطر و فرزند سالم داره وبالاتر یعنی ریسک ویا مشتری دائم کمپانیهای دارویی عرب به امید یک فرزند سالم آمار دختر و پسر مجرد بیست میلیون بیشتره که اصلاح طلب ها با شیطنت سعی دارند مخفی کنند بزودی به جای خانه سالمندان فکر شهرک های سالمندی باشید دغدغه دولت تا پنج سال دیگه شروع میشه آمار سقط جنین و فساد و فرزند بی سرپرست وزنان دختران بیوه به شدت زیاد میشه

  • فهيمه
    0

    فقط يه بيمار جنسي ميتونه تصور كنه كه يه دختر بچه زير ١٣سال ازدواج كنه

  • مینا
    0

    این قانون بدلیل این اصلاح نمیشه که خانواده های گوسفند صفت که زیاد زادوولد میکنند و نمی توانند هزینه زندگی و تحصیل کودکانشون رو تامین کنند ، بتوانند دخترانشان را در قالب ازدواج بفروشند، هم پولی دستشان می آید و هم هزینه دخترانشان به شخصی دیگر واگذار می شود، و متاسفانه این دختران وقتی به بلوغ فکری رسیدند و ظلمی که در حقشان شده را درک میکنند و مهمتر از همه غبطه کمبودها و نداشتن حق ادامه تحصیل و انتخاب همسر که توسط خانواده به آنها تحمیل شده همه اینها دلیلی است که زندگی زناشویی منجر به طلاق شده و چون تحصیلات و حمایت خانواده ندارند ومتاسفانه نود درصد آنها روسپی ها می شوند...لطفا کبک نباشید واقعیت جامعه چیز دیگریست افزایش کودک همسری زمینه ایست برای افزایش روسپیگری در آینده این کودکان و برای نویسنده این مقاله متاسفم

  • دهدشت
    0

    کسی که این مقاله رانوشته خیلی بی عرضه است حتما میتونه دخترخودشوتو نه سالگی شوهربده من یه مادرم یه دختر یازده ساله دارم هنوز براش اسباب بازی میخرم .این شخص چطور به خودش اجازه میده که بگه دختر نه ساله میتونه ازداواج کنه ،فقط به فکر منافع خودشه زندگی یه دختر چه ربطی به سیاست شماداره بعدش هم آمار طلاق بین سن های پایین

  • دهدشت
    0

    آمار طلاق تو سن پایین خیلی بیشتره این چیزیه که سالهاست ثابت شده

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها