ماجرای جسدی که به جای امام موسی صدر تحویل لبنانی‌ها داده شد/ فیروزان: دولت خاتمی بیشترین پیگیری را کرد

داماد امام موسی صدر از پیگیری پرونده ربایش او پس از انقلاب لیبی سخن گفت.

ماجرای جسدی که به جای امام موسی صدر تحویل لبنانی‌ها داده شد/ فیروزان: دولت خاتمی بیشترین پیگیری را کرد

مهدی فیروزان، داماد امام موسی صدر، درباره روند پیگیری پرونده ربودن امام موسی صدر پس از سقوط معمر قذافی، دیکتاتور لیبی گفت: من خودم به لیبی رفتم. قبل از انقلاب لیبی چهار مرکز اطلاعاتی وجود داشت. دومی یک تشکیلات اطلاعاتی بود که زیر نظر دفتر قذافی بود. تشکیلات اطلاعاتی سوم در ارتش بود. چهارمی که گروه خاصی بودند نامش "نسر" به معنای عقاب بود که پیچیده ترین دستگاه امنیتی بود.

وی افزود: دولت انقلاب در زمان آقای عبدالجلیل، اسناد و اطلاعات همه این ها را در مجموعه ای جمع کرد و نامش را کمیته امنیت عالی گذاشت. ما به لیبی رفتیم، مذاکره کردیم و این اسناد را دیدیم. توسط دادستان لیبی و به دستور عبدالجلیل اولین نخست وزیر پس از انقلاب در قبال تعهداتی که به دولت لبنان داد همه این اسناد برداشته شد. ما وزیر دادگستری را دیدیم. او گفت که قضیه امام موسی صدر قضیه آدم‌ربایی است، ایشان به شهادت نرسیده و ما باید سریعاً پیگیری کنیم.

فیروزان درباره جسدی که به جای جسد امام موسی صدر تحویل گروه تحقیق شده بود گفت: وزیر دفاع گفت که بخش‌های زیادی از سرزمین لیبی هنوز آزاد نشده است. می‌گفت وضعیت شبیه قرارداد نانوشته‌ای بین ما و بعضی از عشایر است که آنها به کار ما کار ندارند ما هم به کار آنها کار نداریم. آقای عبدالجلیل گفت که من از علاقمندان به امام موسی صدر هستم و این موضوع را پیگیری می‌کنم.

داماد امام موسی صدر افزود: دادستانی لیبی در قراردادی که با دولت لبنان بسته بود گروه‌هایی را تشکیل دادند و با همدیگر همکاری کردند. انتهای قضیه به یک جسد رسیدند. DNA این جسد را بررسی کردند و مشخص شد که آن جسد، جسد وزیر خارجه خودشان است. یعنی بر اساس اسنادی که از قبل و بعد از انقلاب لیبی موجود است حتی احتمال شهادت امام موسی صدر وجود ندارد.

دستگاه اطلاعاتی قذافی به گونه‌ای بود که خبر به بیرون نمی‌رسید و همه چیز شایعه بود. ما همه اخباری که در دولت لیبی منتشر شد را جمع کردیم. این اخبار هم مثبت بود و هم منفی. آقای محسن کمالیان همه اخباری که روزنامه ها و مقامات داده‌اند را کنار هم گذاشته و یک ارزیابی علمی کرده است. در گزارش ایشان می‌بینید که حجم اخبار منفی خیلی کمتر از حجم اخبار مثبت است. منابع خبری اخبار منفی، کم استنادتر و کم اعتبارتر از منابع خبری اخبار مثبت است. این گزارش بسیار گزارش راهگشایی است. عنوان این گزارش اخبار آشکار و پنهان حیات امام موسی صدر است.

فیروزان هم‌چنین به تجربه پذیرش فوت شهید تندگویان از سوی مقامات ایران اشاره کرد و گفت: به این ترتیب نمی‌توان تحلیل را مبنای حکم بر حیات کسی گذاشت. در همه مواردی که با تحلیل حکم ممات کسانی صادر شده، مشخص شده که اشتباه صورت گرفته است. در قضیه تندگویان وزیر نفت ما همه می‌گفتند او در قید حیات است. زمانی که برخی از مقامات ایران پذیرفتند که ایشان به شهادت رسیده است، و به عراق گفتند اگر ایشان به شهادت رسیده پیکر او را به ما تحویل دهید تندگویان به شهادت رسید. پیکری که از تندگویان به ایران رسید پیکر کسی بود که به تازگی کشته شده بود. مگر آقای خلخالی چه نوع کارشناسی دارد؟ کارشناس سیاسی است؟ کارشناس امور جنایی است؟ کارشناس امور حقوقی است؟

او هم‌چنین در بخش دیگری از این گفتگو اشاره کرد که دولت آقای خاتمی بیشترین تلاش را برای پیگیری پرونده امام موسی صدر کرد.

فیروزان افزود: انصافا هم خانواده همیشه به این خاطر از ایشان متشکر هستند. در آن دوره هم خدمت آقای خاتمی رفتم و هم خدمت مقام معظم رهبری و هم خدمت رئیس قوه قضاییه اقای شاهرودی.

منبع: خبرآنلاین

24

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها