رئیس قوه قضائیه:

نظام تولید و توزیع خودرو در کشور نیاز به جراحی دارد

رئیس قوه قضائیه گفت: به وزیر پرتلاش صمت هم گفته‌ام، نظام تولید و توزیع خودرو در کشور نیاز به جراحی دارد و نباید در نحوه فروش خودرو به گونه‌ای عمل کرد که هیزمی بر آتش دلالی باشد.

نظام تولید و توزیع خودرو در کشور نیاز به جراحی دارد

حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی مسئولان قضایی افزود: برخوردهای قاطع قضایی با اخلال‌گران در بازار ارز و خودرو تداوم خواهد داشت اما این برخوردها منجر به اصلاح نظامات نمی شود؛ باید نظامات به گونه‌ای اصلاح شود که از درونش اخلالگر و رونق دلالی و سوءاستفاده درنیاید. اکنون هم تولیدکننده و هم مردم از این شرایط ناراضی هستند.

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر این‌که امروز اصلاح وضعیت بازار خودرو مورد تأکید همگان است، افزود: به وزیر پرتلاش صمت گفتم که لازم است نظام تولید و توزیع خودرو با همکاری دستگاه‌های مختلف مورد بازنگری قرار گیرد همچنین دستگاه قضا قاطعانه با اخلالگران برخورد کرده اما لازم است نظامات دلال پرور اصلاح شود.
رئیسی افزود: آقایان گاهی در سخنانشان در رسانه‌ها می‌گویند باید با دلالانی که نظام تولید و نظام بازار را مختل می‌کنند برخورد شود و مردم هم می‌بینند که دستگاه قضایی قاطعانه با اخلالگران نظام تولید و توزیع و نظام ارزی و پولی و بانکی برخورد می‌کند اما این برخوردها اصلاح‌کننده نظامات نیست.
رئیس قوه قضائیه خاطر نشان کرد: تا دولت اقدام به اصلاح برخی سازکارهای اجرایی نکند، از درون نظام های مالی، بانکی، ارز، طلا همچنین نظام تولید و توزیع، افراد دلال و اخلالگر بیرون می‌آید.

وی با اشاره به فعالیت بازار بورس اظهارداشت: رونق بورس برای همه نشاط آور است اما برای جلوگیری از آفات محتمل و تولید پرونده در آینده، باید مراقبت شود تا نقدینگی به سمت تولید هدایت شود.
رئیسی ادامه داد: مبارزه با قاچاق، ایجاد دادگاههای تجاری و تثبیت حقوق مالکیت سه خواسته لازم الاتباع مقام معظم رهبری از دستگاه قضایی در دیدار با اصحاب تولید بود و رسیدگی به پرونده های قاچاق سازمان یافته در سراسر کشور بالاخص در مناطق بندری در اولویت دستگاه قضاست.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: صدور آراء متقن و تخصصی در دادگاه‌های تجاری در تهران و مراکز استان ها در آینده نزدیک، تاثیرمستقیم بر بهبود فضای کسب و کار خواهد داشت.
وی با تاکید بر تحکیم و توسعه اسناد رسمی در مقابل اسناد عادی افزود: برای تثبیت مالکیت اشخاص، توسعه اسناد رسمی یکی از برنامه های اصلی تحولی دستگاه قضایی است که مطالعات آن تا پایان خرداد به پایان خواهد رسید.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش درباره سلامت زندانیان و اقدامات سازمان زندانها در این رابطه اظهارداشت: تمام تلاش دستگاه قضا در این ایام حفظ سلامت زندانیان و رفع نگرانی از خانواده‌های آنها بود.

همه دستگاه‌ها کارنامه‌ای در زمینه مبارزه با قاچاق دارند اما ارائه آمار کافی نیست و برای کسب توفیق در این زمینه، نیازمند سازوکارهای دقیق و یک سلسله اقدامات هماهنگ در بخش های مختلف اجرایی و اطلاعاتی و قضایی هستیم

قاطع و خستگی ناپذیر با قاچاق مبارزه می کنیم
رئیسی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره الزامات و اقتضائات جهش تولید، بر لزوم برنامه ریزی برای اجرای فرامین ایشان از سوی همه دستگاه‌ها تأکید و سه مأموریت مهم قوه قضائیه در این زمینه را تبیین کرد.
رئیس قوه قضائیه «مبارزه با قاچاق سازمان‌یافته» را از دغدغه‌های همیشگی مقام معظم رهبری دانست و گفت: مبارزه با قاچاق نیازمند تصمیمات اصولی در بخش های پولی و بانکی است تا قاچاق کالا برای قاچاقچی صرف نکند.
وی با اشاره به نشست اخیر خود با مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: همه دستگاه‌ها کارنامه‌ای در زمینه مبارزه با قاچاق دارند اما ارائه آمار کافی نیست و برای کسب توفیق در این زمینه، نیازمند سازوکارهای دقیق و یک سلسله اقدامات هماهنگ در بخش های مختلف اجرایی و اطلاعاتی و قضایی هستیم.
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر مبارزه قاطع و خستگی ناپذیر همکاران دستگاه قضا با قاچاق سازمان‌یافته و رسیدگی به پرونده‌های مربوط به آن، ابراز امیدواری کرد همه دستگاه‌ها در پایان سال جاری کارنامه قابل قبولی از تلاش برای کاهش قاچاق در کشور ارائه دهند.
رئیسی در این خصوص به واردات بی رویه کالا نیز اشاره کرد و گفت: واردات بی رویه در کشور از موانع جدی رونق و جهش تولید است و با ایجاد مانع برای عرضه محصولات داخلی در بازار، فضای کسب‌وکار را مختل می‌کند.

دادگاه‌های تجاری به زودی تشکیل می‌شوند
رئیس قوه قضائیه، دومین موضوع محوری بیانات مقام معظم رهبری را «تشکیل دادگاه‌های تجاری» عنوان کرد و افزود: اگر قاضی در دادگاه‌های تجاری رأی خود را بر اساس نظر کارشناسان بازار و فعالان اقتصادی صادر کند، بی تردید رأی او از اعتبار بیشتری برخوردار خواهد بود.
رئیسی با تأکید بر این‌که نگاه تجاری و اقصادی و نگاه متخصصانه به پرونده‌ها، به تصمیم سازی و تصمیم گیری درست و صدور رأی متقن کمک می‌کند و تاثیر مستقیمی بر فضای کسب‌ و کار مردم نیز خواهد داشت، از تشکیل دادگاه‌های تجاری در تهران و مراکز استان‌ها و برخی شهرستان‌ها خبر داد.
رئیس قوه قضائیه اظهارداشت: این‌که قاضی از مشورت و نظرات کارشناسان استفاده کند، نه خلاف استقلال قضایی است و نه آن را مخدوش می کند، بلکه مشورت هم از آموزه‌های دینی و هم از اصولی است که در قانون به آن تأکید شده و موجب تقویت آرای صادره از سوی قضات می شود.

تثبیت حق مالکیت در دستور کار قوه قضائیه
رئیسی سومین موضوع مورد تأکید مقام معظم رهبری را «حقوق مالکیت» عنوان کرد و با اشاره به دغدغه‌مندی خود در این زمینه از زمان حضورش در دستگاه قضایی گفت: از سال گذشته کارگروهی در این خصوص تشکیل شده که قرار است حداکثر تا پایان خرداد ماه امسال نظرات کارشناسی خود را درباره این موضوع ارائه کند.
وی «جایگزینی اسناد رسمی با اسناد عادی» را از محوری‌ترین مسائل در تثبیت مالکیت دانست و از معاونت حقوقی دستگاه قضا خواست که‌این موضوع را تا حصول نتیجه پیگیری کند تا با عملیاتی شدن هرچه‌سریع‌تر این کار، مشکلات مربوط به تثبیت مالکیت در کشور برطرف شود.

با وجود تلاش آمریکا، امروز ابتکار عمل در دست مجاهدان در میدان منطقه است
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اظهارات آمریکایی ها برای الحاق کرانه باختری به سرزمین های اشغالی گفت: چنین اقدامی قطعاً موجب شکل گیری یک انتفاضه جدید در سراسر سرزمین های اشغالی و منطقه می‌شود که آمریکا و اشغالگران قدس شریف را پشیمان خواهد کرد.
رئیسی تصریح کرد: اگر تا دیروز میزهای مذاکره تعیین کننده مسائل مربوط به فلسطین و منطقه بود، امروز ابتکار عمل در دست جبهه مقاومت و مجاهدان در میدان است و آنها هرگز اجازه نمی دهند تصمیمات و نیت‌های پلید مستکبران تحقق یابد.

آغاز به کار آزمایشی سامانه نوبت دهی الکترونیکی محاکم
براساس این گزارش، در این جلسه زارع پور رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه از راه‌اندازی سامانه نوبت‌دهی الکترونیک محاکم در دستگاه قضایی خبر داد گفت: این سامانه در راستای سیاست کلان قوه قضائیه در سال ۱۳۹۹ مبنی بر حفظ کرامت مردم، از هفته جاری به‌صورت آزمایشی در استان آذربایجان شرقی آغاز به کار کرده است.
وی ادامه داد: در این سامانه، پرسنل اداری و قضایی زمان‌های ارائه خدمات خود را اعلام کرده و مراجعه‌کنندگان امکان انتخاب وقت از میان زمان‌های اعلام شده را دارند که این امر زمینه کاهش ازدحام، آرامش مراجعه‌کنندگان، منظم و شفاف ‌شدن عملکرد همکاران قضایی و ارائه تحلیل و ارزیابی آماری را فراهم خواهد کرد.
زارع‌پور اظهارداشت: سامانه نوبت‌دهی الکترونیک محاکم قضایی در بازه دو هفته در آذربایجان شرقی اجرا می شود و به تدریج در سراسر کشور و سازمان‌های تابعه قوه قضائیه و سازمان ثبت و پزشکی قانونی به اجرا در خواهد آمد.

منبع: ایرنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 8
  • زن بدون شغل و شوهر

    ریاست محترم قوه قضاییه متاسفانه اخلال در قوه قضاییه از جمله در دیوان عدالت اداری(اجرای احکام شعب) مشهود است و دادنامه قطعی و لازم الاجرا را اجرا نمینمایند ودر چند سال گذشته هیآت عمومی دیوان نسبت بابطال دادنامه صحیح و مطابق قانون و شرع با ارایه لایه خلاف بدیوان منجر بصدور ایینامه ۱۳۵ گردید،که با قانون ایکه در مجلس تصویب و بتآیید شورای نگهبان رسیده مغایرت آشکار داشته و مقامات فعلی با وجود اعلام مراتب توجهی مبذول نمی فرمایند.نا گزیر بدینوسیله اخلال در مراکز تصمیم گیر (هیآت عمومی) اعلام میگردد.

  • ه

    اینطور می خاستین قو نگهداری کنی پراید ۷۰ ملیون ببین

  • محمد

    سلام به عدالت سلام به رعیسی جناب رعیسی من ۴ سال کامیون من بیگنا نمی دهند ۲ سال حکم گرفتم فروختن کجا بروم از کی شکایت کنم قاضی هم با شورای هماهنگی دست دارد بد هم بهم می گدیند بیست بار اینها برای حضرت الی نوشتم کسی بدادم نرسید ایا خدا وجود دارد ۰۹۱۷۷۳۸۷۲۲۰ این شما کجا بروم با ۱۲ نان خور بیکار نان خالی هم ندارم خدا که شاهد هست بند شاهد نباشد خدا هست باور کنید زرر نمی کنید ان دنیای هم هست

  • محمد

    بخانید چند جمله تا بدانید شمار نوشتم

  • اقای رعیسی

    سلام چطور خودرو سازان از شما زور شدن پراید ۶۰ ملیون مردن مردم به شما نگاه می کردن این هم ول شد ایخدا چرا دولت که مرد همه می دانند قو قضایه هم زورش نمی رسد جنس هرروز بالا می رود

  • ذ

    این عکسها بدرد خودتان می خورد می گیرین داخل خبر می گزارین بدرد مردم نمی خورد جنس درست کنید همه چیز گران

  • محمد

    چرا من در دادگا یاسوج بسوزم چرا عدالت نیست ۴ سال بی گنا خدا که هست ۲سال حکم گرفتپ ایا خدا را خوش می اید زندگی من گروگان بگیرند و کامیون که حکم در دست دارم بفروشند ۰۹۱۷۷۳۸۷۲۲۰ شما را به خدا اینها بخانید که بدانید بیچارها چه می کشند

  • کاربر ناشناس

    شایت مرگ بیاید بالای درشان