بررسی عملکرد تیم های بدون شکست اروپایی/ یووه، لیورپول و PSG سلاطین قاره سبز
با وجود دشواری رقابت های فوتبال اروپا، هنوز هم تیم هایی هستند که با عملکردی درخشان بازی می کنند تا نظم خود را تا کسب عناوین قهرمانی حفظ کنند.
به گزارش خبر فوری ؛ در پنج لیگ معتبر اروپایی، تنها سه تیم بدون شکست حضور دارند. تیم هایی که البته شکست ناپذیری آن ها محدود به مرز های کشورشان است و در لیگ های اروپایی مسابقات متعددی را بدون امتیاز ترک کرده اند. با بررسی شرایط این تیم ها پاسخ یک پرسش جالب را خواهیم یافت؛ آیا این تیم ها شانسی برای قهرمانی در اروپا دارند؟
یوونتوس؛ صدرنشینی آسان در مسابقاتی که برای همه دشوار است
هشت سال است که یوونتوس تنها اقتدارگرای فوتبال ایتالیا محسوب می شود. هشت سال است که تیم های متعددی در ایتالیا هزینه های هنگفتی می کنند تا قهرمانی را از چنگ قهرمان بیش از سی دوره این مسابقات خارج کنند، اتفاقی که امسال هم بعید به نظر می رسد. شاگردان آلگری فصل را در کیهوو آغاز کردند؛ چهار پیروزی پیاپی و سپس شکست والنسیا در تورین. گورخر های ایتالیا از 27 مرداد تا 28 مهر همه رقابت ها را با پیروزی ترک کردند. یوونتوسی که ناپولی و لاتزیو را در هم کوبیده بود، در نهایت مقابل جنوا متوقف شد. اما این بریدگی، نوار پیروزی های یوونتوس را پاره نکرد و یاران جدید کریستیانو رونالدو باز هم به پیروزی ادامه دادند. پس از آن تساوی، یک پیروزی ارزشمند در الدتفرافورد به دست آمد تا سه امتیاز حیاتی وارد جیب آلگری شود. یوونتوس هر سه بازی دور رفت مسابقات گروهی لیگ قهرمانان را برد و تمرکزش را با خیال راحت روی سری آ قرار داد.
دو پیروزی دیگر در سری آ در شرایطی که غول های ایتالیایی از یکدگیر امتیاز می رباییدند به دست آمد اما انتقام منچستر یونایتد در تورین همه چیز را خراب کرد. تورینی ها پس از سه ماه باختند و دور برگشت مسابقات گروهی لیگ قهرمانان اروپا را با شکست آغاز کردند. اما یوونتوس باز هم به ویرانی ایتالیا ادامه داد، آن ها دو تیم شهر اینتر را شکست دادند و والنسیا را در لیگ قهرمانان اروپا دبل کردند. اما ترمز یوونتوس باز هم در لیگ قهرمانان اروپا کشیده شد. آن ها در خانه یانگ بویز در سوییس با نتیجه باورنکردنی 1-2 شکست خوردند ولی به عنوان صدرنشین از گروه خود صعود کردند تا در مرحله یک هشتم نهایی به مصاف اتلتیکو مادرید بروند. به نظر می رسد صدرنشینی آلگری در اروپا چندان هم به نفع او تمام نشده است اما او این فرصت را دارد تا پیش از پایان فصل دو جام دیگر به تالار افتخاراتش اضافه کند. تورینی ها پیش از تعطیلات در جام حذفی به مصاف بلونیا می روند و چهار روز پس از آن سوپرکاپ را مقابل میلان برگزار خواهند کرد.
شاگردان آلگری امروز برای پایان نیم فصل نخست مسابقات مقابل سمپدوریا بازی می کنند. آن ها در پنج رقابت اخیر خود در لیگ به چهار پیروزی و یک تساوی دست پیدا کرده اند تا فاصلهشان با تیم دوم به 9 امتیاز برسد. ناپولی که به نظر نمی رسد مقابل رکوردشکن رکورد های تاریخ سری آ حرفی برای گفتن داشته باشد، بیشتر در تلاش است تا فاصله پنج امتیازی اش با اینتر را حفظ کند. یووه ای ها که امروز میزبان سمپدوریا خواهند بود، به نظر نمی رسد مشکلی برای پایان یک نیم فصل بدون شکست داشته باشند. با این حال بیشتر بازی های یوونتوس در نیم فصل دوم در خانه رقبا است، اتفاقی که شاید در نهایت رکورد آلگری را ویران کند. تیم نخست تورین در 18 بازی 36 گل زده و تنها 10 گل خورده است؛ آن ها بهترین خط دفاع و بهترین خط حمله سری آ را دارند.
لیورپول؛ قدمی بزرگ برای پایان شعار سال دیگر
وقتی که لیورپول در فینال فصل گذشته لیگ قهرمانان اروپا به رئال مادرید باخت، تابستان را مهم ترین فصل سال 2018 می دانست. آن ها مهم ترین ضعفشان در دروازه را با آلیسون بکر جبران کردند، قرارداد نبی کیتا را نهایی کردند و فابینیو را از موناکو به انگلیس آوردند. تمدید قرارداد با سادیو مانه و محمد صلاح باعث شد تا خط حمله آتشین مانه - فرمینو - صلاح تا سال 2023 در آنفیلد ماندنی باشد. یک ذخیره ارزشمند به اسم جردن شقیری روی نیمکت قرمز ها پایان تابستان رویایی کلوپ را رقم زد تا او تمرکزش را روی هدفی قرار دهد که به نظر دست نیافتنی می رسید؛ قهرمانی در لیگ برتر انگلیس.
پیروزی 0-4 مقابل وستهم نخستین چکش کلوپ بود که میخش به پیراهن چکش های لندن کوبیده شد. کلوپ که هدفش را قهرمانی در جزیره تعیین کرده بود، در نخستین رقابتش در جام اتحادیه مرحله بعدی را به چلسی واگذار کرد تا تمرکزش را روی جزیره بگذارد. شاگردان کلوپ پیش از آن رکورد شکست ناپذیری پاریسن ژرمن را شکسته بودند و آماده یک اوج گیری بی سابقه می شدند اما تساوی 1-1 مقابل چلسی در لیگ، نوار پیروزی هایی که از 21 مرداد آغاز شده بود را ابتدا در 4 مهر زخمی و سپس در 7 مهر ماه پاره کرد. قرمز های آنفیلد که اتحادیه و دو امتیاز لیگ را به چلسی واگذار کرده بودند به ناپولی هم در لیگ قهرمانان باختند. بدین ترتیب کلوپ که بیش از دو ماه هیچ نتیجه ای جز برد کسب نکرده بود، در یک هفته سه بازی را بدون برد به پایان رساند. این دوران سیاه با تساوی مقابل سیتی ادامه دار بود اما پایان آن با پیروزی مقابل هادرسفیلد جشن گرفته شد. کلوپ، ستاره سرخ را در خانه با چهار گل تنبیه کرد تا شکست بعدی اش مقابل همین تیم در خاک صربستان باشد. اتفاقی که ممکن بود قرمز ها را از لیگ قهرمانان اروپا حذف کند. این نگرانی پس از شکست مقابل پاریسن ژرمن قوت گرفت اما پیروزی مقابل ناپولی در آنفیلد، یاران محمد صلاح را در لیگ قهرمانان اروپا حفظ کرد. لیورپول هر چه در اروپا نگران کننده حضور داشت، در لیگ با تمام توان حضور پیدا می کرد. این تمرکز باعث شده تا آن ها بهترین خط دفاع لیگ باشند (7 گل خورده) و تنها شش امتیاز را در غالب سه تساوی از دست بدهند.
در سال های اخیر تنها دو بار تیمی که صدرنشین کریسمس انگلیس بوده، در پایان فصل قهرمان نشده است. آن دو سال قهرمانی نیم فصل به لیورپولی رسید که با بدشانسی و بی دقتی لیگ را به رقبا واگذار کرده بود و حالا جدی تر از همیشه برای قهرمانی در لیگ می جنگند. لیورپولی ها امروز و در جریان باکسینگ دی به مصاف آرسنال شگفتی ساز اونای امری خواهند رفت. این بازی که در خانه توپچی ها برگزار می شود، یک تهدید بزرگ برای خراب کردن رکورد آنفیلدی ها است.
پاریسن ژرمن؛ همان همیشگی این بار قدرتمندتر از همیشه
پایان کار سرمربی فعلی آرسنال در پاریس به روی کار آمدن توماس توخل منجر شد. سرمربی خوش فکر آلمانی هدایت پاریسی ها را برعهده گرفت و تلاش کرد تا در روز هایی که تیم جدیدش با محدودیت های نقل و انتقالاتی مواجه است، بازیکنان مدنظرش را جذب کند. او خوان برنات را از بایرن مونیخ جذب کرد، تیلو کرر را از شالکه به پاریس آورد، اریک ماکسیم چوپوموتینگ را رایگان صاحب شماره 17 پاریسن ژرمن کرد و البته گونزالو گوئدس و گزگوژ کریچوویاک را فروخت تا جذب بوفون ترکیب کاملش را یک دست تر کند.
توخل نخستین جامش را مقابل برانکو به خانه اش برد. او با چهار گل قهرمان سوپرکاپ فرانسه شد و پنج بازی بعدی اش را پیروز شد اما نخستین بازی پاریسی ها در لیگ قهرمانان مقابل لیورپول بود و خیلی زود شکست ناپذیری آن ها در همه مسابقات را به فصل بعد موکول کرد. با این حال یاران کیلیان ام باپه تمرکزشان را حفظ کردند تا آن شکست، اولین و آخرین شکست آن ها تا امروز باشد. در حالی که ام باپه در جریان آخرین بازی پاریسی ها در سال 2018 تک گل پیروزی تیمش را به ثمر رساند، صدمین گل تیمش در این سال را وارد دروازه حریفان کرد تا نشان دهد چرا پاریسن ژرمن با هر منطقی صدرنشین لیگ فرانسه است.
پاریسی ها همه آمار ها را در اختیار دارند. آن ها صدر جدول را با 13 امتیاز فاصله از آن خود کرده اند، بهترین خط دفاع لیگ (10 گل خورده) و بهترین خط حمله (50 گل زده) را دارند و تقابل مقابل منچستریونایتد آماده این روز ها، شاید جدی ترین چالش آن ها برای شکست خوردن باشد. تساوی مقابل بوردو که به چهارده هفته پیروزی پیاپی بوفون و دوستانش در لیگ فرانسه پایان داد، باعث شد برخی گمان کنند پاریسی ها احتمالا با سایت های شرط بندی تبانی کرده باشند. اتفاقی که با توجه قدرت پاریسن ژرمن در فرانسه دور از انتظار نیست. در روز هایی که تیم دوم فرانسه با درخشش یوهان پله، لیل است به نظر نمی رسد تیمی توانایی شکست پاریسن ژرمن را داشته باشد. احتمالا آن ها رکورد 54 بازی بدون شکست در لیگ فرانسهشان را بهبود می بخشند و شاید از رکورد 58 بازی بدون شکست نانت هم عبور کنند و به طولانی ترین دوران بدون شکست تاریخ فوتبال فرانسه دست پیدا کنند. بزرگترین رقیب پاریس در فصل های اخیر، موناکو بود که این روز ها کاندید سقوط به لیگ 2 فرانسه است. شاید تنها تیم این لیست که فصل را بدون شکست تمام خواهد کرد، پاریسن ژرمن باشد. چیزی که زمان آن را ثابت خواهد کرد.
31