جشنواره فیلم فجر 44؛

«کارواش» فیلمی‌‌ که احتمالاً پوست کارگردان کنده می‌‌شود/تماس دفتر ریاست جمهوری برای تماشای فیلم

خبرنگار:

همه چیز از یک کارواش آغاز شد. جایی که به ظاهر ماشین‌ها شسته می‌‌شد اما باند مخوفی در حال پولشویی در پوشش آن است.

«کارواش» فیلمی‌‌ که احتمالاً پوست کارگردان کنده می‌‌شود/تماس دفتر ریاست جمهوری برای تماشای فیلم

به گزارش خبر فوری، فیلم کارواش به کارگردانی  احمد مرادپور،  تهیه کنندگی بهروز مفید و نویسندگی عباس نعمتی داستانی از شبکه گسترده پولشویی را به تصویر کشیده است. اثری که به گفته نویسنده برای نوشتن فیلمنامه آن 50 اقتصاددان و حقوق‌دان مشاوره داده‌اند و دو سال نگارش آن به طول انجامیده است.

این فیلم با بازی امیرآقایی یکی از آثار در ژانر جنایی و معمایی در چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر است که از سوی تماشاگران نیز جزو فیلم‌های منتخب معرفی شده است.

لایه‌سازی در داستان، نقطه قوت کارگردانی

درست در زمانی که همه چیز در داستان مرادپور رو به اتمام است، کارگردان لایه جدیدی به فیلم اضافه می‌‌کند و این نقطه قوت همزمان نویسندگی و کارگردانی این اثر است.

ما از یک محله فقیرنشین و از یک معلول که به نان شب محتاج است داستنمان را آغاز می‌‌کنیم. او به 500 میلیارد تومان مالیات محکوم شده است. رقمی ‌‌که در ظاهر شوخی است اما مأموران مالیاتی می‌‌دانند ردپای پولشویی و فرارهای مالیاتی است. در این مسیر یک مأمور مالیاتی درست بعد از دریافت مدارک کشته می‌‌شود. در ظاهر زور قانون نمی‌‌چربد اما در ادامه مرادپور افت و خیزهای بسیاری را در مقابل مخاطب قرار می‌‌دهد و چند نفر از دانه درشت‌هایی که با همین پول‌ها به فساد هم دست زده‌اند، گرفتار قانون می‌‌شوند.

11

این داستان هم قهرمان منفی دارد و هم مثبت. دو شخصیت در مقابل یکدیگر با بازی امیر آقایی در نقش افشین حدادی که مهره اصلی پولشویی برای آقایان است. و حسین مهری در نقش مأمور مالیاتی که سر سفره پدر و مادر بزرگ شده و هیچ رقمه برای کنار گذاشتن پرونده رضایت نمی‌‌دهد.

احساسی که به مخاطب و به مسئول دست می‌‌دهد

به اعتقاد نگارنده دوربین حرکت تکراری، کلیشه‌ای و خسته کننده ندارد. صحنه‌ها به فراخور نیاز فیلم در امتداد یکدیگر چیده شده‌اند و قهرمان‌ها ادا در نمی‌‌آورند. کارگردان گره‌های معمایی خود را در طول فیلم می‌گشاید و گره جدید می‌افزاید.

بازی‌های زیرپوستی امیرآقایی، حسین محجوب و پانته‌ها پناهی‌ها موجب وقار فیلم شده و گریم‌ها واقعی و ملموس است.

حال با مجموع این اوصاف چه حس و حالی به مخاطب و مسئولی که فیلم را می‌‌بیند القا می‌‌شود؟ مراد پور در نشست خبری فیلم خود گفته است که «به افراد کاری ندارد و این چرخه پولشویی و فساد را محور ساخت این فیلم قرار داده است.» وقتی از او می‌‌پرسند واکنش مفسدین اقتصادی به فیلمش چه می‌‌تواند باشد؟ می‌‌گوید: «احتمالاً پوستم را می‌‌کنند.»

بهروز مفید، تهیه کننده نیز هدف تولید این فیلم را آگاهی بخشی برای پولشویی عنوان کرد و گفت: «عادت کردیم بگوییم فیلمی ‌‌خوب است که در نهایت یکی را پایین بکشد. فیلم را دیشب 15 نفر از مسئولان دیدند و دفتر ریاست جمهوری هم گویا درخواست داشته اثر را ببیند و این یعنی ما قدم درستی برداشتیم.»

اما این فیلم جزو فیلم‌های منتخب جشنواره از نگاه تماشاگران نیز بوده است. ماجرای این فیلم معضلی اقتصادی است که اثرات آن دامن گیر تمامی ‌‌اقشار جامعه است. از ضعیف‌ترین قشر اقتصادی تا پرقدرترین آن می‌‌بایست به تماشای این فیلم بنشینند.

 

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید