دود ترسناک؛ نشانه ظهور حضرت مهدی (عج) یا آخرالزمان؟/ واقعه ترسناکی در انتظار زمین است

یکی از نشانه هایی که در رابطه با شرایط دنیا قبل از ظهور ذکر می شود، پدیدار شدن «دخان مبین» است.

دود ترسناک؛ نشانه ظهور حضرت مهدی (عج) یا آخرالزمان؟/ واقعه ترسناکی در انتظار زمین است

به گزارش خبر فوری، در احادیث و روایات، نشانه های متعددی برای توصیف ظهور حضرت قائم (عج) ذکر شده است. برخی از این نشانه ها رعب آور و نگران کننده هستند چرا که نشان از وضعیت بد زمین و انسان ها قبل از فرج حضرت حجت (عج) دارند.

یکی از نشانه هایی که در رابطه با شرایط دنیا قبل از ظهور ذکر می شود، پدیدار شدن «دخان مبین» است. دخان مبین عبارتی است که در آیه 10 سوره دخان ذکر شده است. در این آیه آمده است:

فَارْتَقِبْ یَوْمَ تَأْتِی السَّمَاءُ بِدُخَانٍ مُبِینٍ

(ای رسول) منتظر باش روزی را که (بر عذاب کافران) آسمان دودی پدید آرد پیدا و آشکار.

اما این عبارت چیست و به چه چیزی اشاره دارد؟

دخان مبین؛ علامت ظهور یا آخرالزمان؟

برخی شارحان و مفسران معتقدند این عبارت در توصیف آخرالزمان آمده است اما برخی دیگر معتقدند این مساله نه در وصف آخرالزمان بلکه در وصف شرایط دنیا قبل از ظهور مهدی (عج) یا آمدن دجال آمده است.

پیش از پرداختن به این موضوع باید ابتدائا بدانیم که «دخان مبین» چیست؟ «دخان» به معنی دود است و «مبین» نیز به معنی آشکار است. بنابراین، دخان مبین یعنی «دود آشکار».

گروه غالب مفسران معتقدند که دخان مبین به هنگامی است که مردم در رجعت از قبر بیرون آمده به دنیا باز می گردند و ظلمت و تاریکی همه مردم را فرو می گیرد و آنها می گویند: این است عذاب دردناک ربنا اکشف عنا العذاب انا مومنون... خدایا این عذاب را از ما برطرف کن ما ایمان آوردیم. خداوند جواب رد به انها می دهد. و می فرماید: انی لهم الذکری و قد جائهم رسول مبین.

در مقابل، گروهی دیگر تفسیری دیگر دارند. علی دوانی در ترجمه و شرح جلد سیزدهم بحارالانوار علامه مجلسی (صفحه 1199) می گوید که احتمالا دخان مبین نه در وصف آخرالزمان بلکه در وصف شرایط پیش از ظهور حجت (عج) آمده است. دوانی استدلال می کند که اگر دخان مبین در وصف آخرالزمان آمده باشد، عبارتی «حشو» خواهد بود چرا که در آخرالزمان تمام کرات و ستارگان و زمین و زمان از بین خواهند رفت و پرواضح است که دود پدیدارمی شود. اما آیات  و روایاتی که به دخان مبین اشاره می کنند، تاکید دارند که این، یک نشانه «عجیب» و «حیرت آور» است نه یک پدیده طبیعی و درواقع، این آیات سعی دارند مخاطب را انذار داده و بترسانند. دوانی نتیجه می گیرد که این عبارت در وصف شرایط دنیا قبل از ظهور حجت (عج) یا همزمان با ظهور ایشان آمده است.

او همچنین به برخی نشانه ها و روایات اشاره دارد. برای مثال، حدیثی منسوب به امام علی (ع) است که می فرماید: پیش از قیامت ده علامت رخ دهد که یکی از آنها «دخان مبین» است. اینکه در این آیه تاکید می شود که دخان مبین یا دود آشکار «پیش از قیامت» رخ می دهد یعنی این پدیده مربوط است به ظهور یا رجعت یا بعد از ظهور و آمدن دجال. هر چه باشد، مربوط به مساله ظهور است نه آخرالزمان.

دخان مبین و دجال

در برخی روایات آمده که دخان مبین مربوط است به زمانی که دجال ظهور می کند. دجال فردی با یک چشم و صورتی کریه و موهایی تابداراست که بر پیشانی‌اش کلمه ک‌ف‌ر حک شده‌است. او در هنگام سختی و قحطی ظهور می‌ کند، جمعی را فریب داده و به سوی خود می ‌کشاند و سرانجام به دست حضرت مهدی(عج) از میان می ‌رود.

دخان مبین؛ واقعه ای ترسناک که در انتظار زمین است

مرحوم دوانی معتقد است «دخان مبین» شرایط دنیا در زمان ظهور یا پس از آمدن دجال را نشان می دهد. از نظر او، این دود مربوط است به فعالیت های هسته ای بشر که زمین را به سمت نابودی پیش می برد و همین حالا نیز دنیا را درگیر خود کرده است. فعالیت های مخرب هسته ای دنیا را به سمت نابودی می کشاند و باعث می شود در پایان یا پیش از ظهور حجت، آسمان یکسره قرمز، غبارآلود و پر از دود شود، به طوری که نفس کشیدن نیز ممکن نبوده و دیدن نیز میسر نباشد.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 24
  • اشکان

    واقعا؟ خودتونم به این چرت و پرت هایی که میگید اعتقاد دارید؟ غول یک چشمه 😅😅

    نظرات شما -
    • سیاوش

      اشکان الان سوسک میشی و جات در اسفل السافلين طبق احادیث و روایات، نشانه های متعددددددد اوووووو 😈👹🤪🥴🤣🤣🤣

    • ناشناس

      لعنت بر ترامپ شیردوش فکر کنم اشتباه اومدم اصلا ولش کن لعنت برهرچی گاو

  • امیر

    تا زمانی که حاکمان ما تحت تاثیر این حرف ها و تفکرات هستند، این سرزمین نه تنها پیشرفت نمی کند بله عقب گرد هم می رود

    نظرات شما -
    • حکم تک خشت

      حاکمت ازاین راه حکمرانی میکنه

  • ناشناس

    ادم های که توان زندگی کردن ندارن به زندگی خود پایان میدهن

  • ناشناس

    خرافات تموم نشد !

  • ناشناس

    ازدیشب کانال فرماشی شده ایتا شروع کرده به لدکردن صداسیمای لاکچری باچندتاکامنت

  • ناشناس

    سال های سال از این حرفا زده شد وحتی یکی درست نبوده . بازارهای خرافات بی مشتری نیست

  • ناشناس

    خدایا از دست اینا به کجا پناه ببریم؟؟؟خدایا چرا عقل و منطق را از اینا گرفتی؟؟؟؟

  • یاالله

    انشالله ظهور امام زمان نزدیکه که خیلی از مردم منتظر امام زمان هستن که انشالله فقط باظهور صاحب الزمان دنیامون درست میشه که خیلی‌ها لحظه شماری میکنن اللهم عجل لولیک الفرج

    نظرات شما -
    • ناشناس

      دخان یا دکان ؟؟؟؟

  • فرشید

    مرسی که در این شرایط با انتشار مطالب خنده‌دار، مردم رو میخندونید 🙏

  • محقق متون مقدس

    ذق انک انت عزیز الکریم(۴۹)
    بچش که تو عزیز و کریم هستی.
    سوره مبارکه الدخان آیه ۴۹
    در ادامه همین سوره خداوند خطاب به گروهی عزیز و کریم میفرماید؛ عذاب را بچش که تو عزیز و بزرگوار هستی!
    عزیز و بزرگوار و گرامی بودن همیشه خوب نیست،برای خویش و گردن کلفتان دوربرش گاو بریان میکرد و مساکین و تهیدستان را بیرون میکرد.
    و خود را مقام عالی مرتبه میخواند و دستور جنگ‌ و کشتار بندگان بیگناه میداد.
    ویا خود را معطر و مطهر میدانست و بندگان ضعیف ومسکین و افتاده برخاک و گرسنه را کثیف و بو گندو میدانست. اری! تو خیلی عزیز و کریم بودی واینک عذاب سخت و جاودان جهنم ابدی را بچش.

  • ناشناس

    از بدبختی مردم ایران است

  • ناشناس

    😂😂😂😂😂😂😂😅

  • ایران

    انسان ها ی مشت چرت و پرت میگن مردم و از دین به این خوبی دور میکنید شما ایران خودرو و سایپا و حذف کنید از علم بجای پارتی بازی استفاده کنید دیگه دودی نمیماند برای نمونه ۱۵ سال جلو از تهران میامدیم کرج میگفتیم اخی چ هوایی الان بدلیل مدیریت اشتباه و پولخوری الوده ترین جا شده چ ربطی به دجال داره

  • چای دبش باغ ازگل کیهان و زمین دماوند و ۶۱ تن شمش طلا کجا گم شده

    خدایا ببخش کسانیکه دخالت در کار داوریت می‌کنند فقط برای استعمار دیگران و راحت طلبی خودشان این حرفها حتی در زمان عهد عتیق هم طرفدار نداشته خرافات گویی سلاح استعمارگران است و بس!!

  • عادل از قطب شمال

    دود سیاه از کله مردم بلند میشه وقتی گرانی ها میبینند. قیمت برنج. لبنیات. نان. گوشت. مرغ. حبوبات. اجاره خانه و......

  • ناشناس

    نویسنده اشتباه تفسیر کرده است.دخان مبین از علایم قیامت هست نه ظهور و ظهور مهدی دوره ای از جهان سالها و یا شاید قرن‌ها پیش از رخداد قیامت خواهد بود.
    مسلما در روزی که زمین به غیر زمین تبدیل می شود و قیامت برپا می شود به دلیل شکافت و فروپاشی زمین و دیگر سیارات و کهکشانها جهان دوباره به فرم آغازین و مواد تشکیل دهنده نخستین آن یعنی دود و غبار مانند تبدیل می شود. همانطور که قرآن استناد می‌کنه آسمان وکهکشانها از آغاز دود و غبار بودند سپس به این فرم امروزی خلقت یافتند و مسلما با اضمحلال دوباره و نابودی جهان مجدد به فرم اولیه و همان دودو غبار یا دهان مبین بازمی‌گردند. و این پایان و فروپاشی جهان مادی و آغاز روز قیامت و یوالحساب و رسیدگی به حسابرسی کارنامه انسانها است.

  • ناشناس

    به خدا سوگند که از آخر الزمانی که حکومت برایمان ایجاد کرده و جهنمی که توش هستیم بدتر باشد .

  • ناشناس

    بله با این خرافات بر مردم حکومت می کنند

  • ناشناس

    تفسیر فیلم های هالیوودی بود

  • ناشناس

    با این توصیفات فکر کنم ظهور و قیامت فقط در این منطقه و بخصوص ایران بر پا بشه.
    طوفان گرد و خاک، خشکی و سوختن این سرزمین در آتش خرافات و جهل، و بلند شدن دود از کله مردم که بر قراره!!!
    فکر میکنم که واقعه قیامت منطقه ای باشه و اول هم با ایران شروع بشه!!!