«هدف نهایی اسرائیل، تجزیه و تکه تکه کردن ایران است.» این را مرشایمر در مصاحبه ویدئویی با مجله انگلیسی «اسپکتیتر» گفت.
استاد دانشگاه شیکاگو و نظریه پرداز روابط بینالملل در این مصاحبه مفصل، به سراغ ریشهیابی مواضع دولت دونالد ترامپ در قبال روسیه، چین، ایران و دیگر موضوعات پرداخت و به سراغ هدف نهایی رژیم صهیونیستی علیه ایران رفت.
او گفت: «اگر ایران توانمندی هستهای خودش را رها کند، اگر همه توان غنی سازی و بازفراوری خودش را رها کند، البته این اتفاق نخواهد افتاد اما به طور فرضی تصور کنید ایرانیها حاضر به انجام چنین کاری شوند، این کار باعث پایان منازعه اسرائیل و ایران نخواهد شد چرا که هدف نهایی اسرائیل بسیار بزرگتر است: تجزیه و تکه تکه کردن این کشور.»
مرشایمر درباره تلاش دولت دونالد ترامپ برای مذاکره با روسیه به منظور توقف جنگ اوکراین هم حرف زد و این موضوع را به مذاکرات هستهای با ایران و همچنین تقابل آمریکا با چین مرتبط دانست.
او گفت: «ما در موضوع ایران به کمک روسها نیاز داریم اما اگر ما روابط خوبی با روسیه نداشته باشیم و نتوانیم با روسها برای توقف جنگ اوکراین کار کنیم، در آن صورت روسها انگیزهایی قوی برای همکاری با ایران خواهند داشت. شما باید این موضوع را متوجه باشید که میراث دولت بایدن این است که ایالات متحده کره شمالی، ایران، چین و روسیه را به هم نزدیک کرد. دولت بایدن به این چهار کشور انگیزههایی قوی برای کار کردن در کنار یکدیگر برای خنثی و مخالفت کردن ایالات متحده داد چرا که همه آنها باور دارند که با یک دشمن مشترک مواجه هستند. ترامپ در تلاش است که حداقل یک طرف از این چهار طرف را جدا کند و روسها به سمت حرکت به سمت خودمان سوق دهد تا روسها به ما در قبال چین و ایرانیها کمک کنند.»مرشایمر ادامه داد: «البته من فکر میکنم که او (ترامپ) موفق نبوده است. من فکر نمیکنم که قرار باشد او در قبال روسها موفق بشود و نتیجه نهایی این خواهد بود که احتمالا روسها به کمک کردن به ایرانیها به طرقی جدی ادامه دهند.»خبرنگار مجله «اسپکتیتر» با تکرار ادعای ضعیف شدن ایران گفت: «عناصر تندرو در واشنگتن و دیگر جاها استدلال میکنند که تحولات سالهای اخیر اثبات میکند که ایران چیزی شبیه به ببر کاغذی است و تحت فشارهای شدید در تعدادی از جبههها قرار گرفته است، نیروهای نیابتی اش مورد حمله قرار گرفتهاند و (ایران) به طرزی تهاجمی پاسخ نداده است و اینکه آنقدرها که قبلا نشان داده میشد، ترسناک نیست. من تصور میکنم که شما با این استدلال قویا مخالفید؟»
نظریهپرداز روابط بینالملل جواب داد «وقتی شما درباره اینکه ایران چه کاری میتواند بکند اگر ما و اسرائیلیها به ایران حمله کنیم، داریم درباره ذخایر موشکهای بالستیک، موشکهای کروز و موشکهای هایپرسونیک آنها حرف میزنید. اینهاست که واقعا اهمیت دارد. اینکه شما حزبالله یا حماس را نابود بکنید یا نکنید، هیچ ارتباطی با توانمندی موشکی ایران ندارد و اصلا مهم نیست. واقعیت این است که آنها موجودی بزرگی از موشکهای دقیق و کشنده دارند که میتوانند از آنها برای حمله به پایگاههای آمریکایی در این منطقه استفاده کنند، به اسرائیل حمله کنند، به میادین نفتی و پالایشگاههای عربستان سعودی حمله کنند و به نظر من آنها این توان را دارند که خلیج فارس را مسدود کنند. آنها میتوانند با موشکهای بالستیک و کروزشان آسیب بسیار شدیدی به مناطق مختلف خاورمیانه وارد کنند جدا از اینکه چه اتفاقی برای حوثیها یا حزبالله یا حماس بیافتد. در نتیجه این ایده که ایران تضعیف شده و عملا هیچ کاری نمیتواند بکند، یک نحوه احمقانه برای نگاه کردن به تهدید ایران است.
مرشایمر گفت: «برای مدت طولانی سیاست اسرائیل در قبال همسایگانش این بوده که تک تک کشورها را به سوریه تبدیل کنید، کشور را تکه تکه کنید.هدف نهایی اسرائیل در قبال ایران همان است که آنها در سوریه به ایجادش کمک کردند. البته معتقدم که اسرائیلیها نقشی کوچک در سوریه ایفا کردند و ایالات متحده و ترکیه نقشی اصلی داشتند، با این حال، اسرائیلیها هم نقش داشتند. اسرائیلیها از اتفاقات سوریه به وجد آمدند و دوست دارند که همین کار را در ایران بکنند. آنها میخواهند این کشورها را بشکنند و به قطعات کوچکتر تبدیل کنند.»او افزود: «این یکی از دلایلی است که اسرائیلیها و حامیان اسرائیل همیشه یکی از حامیان بزرگ ایجاد یک کشور کُردی بودهاند. اولین بار که متوجه علاقه اسرائیلیها به ایجاد کشور کُردی شدم، از خودم پرسیدم چرا اینطور است؟ البته که آنها خواهان این موضوع بودند چرا که این موضوع باعث تکه تکه کردن سوریه، عراق، ایران و حتی ترکیه خواهد بود. در نتیجه اسرائیلیها فکر میکنند که این یک ایده خوب است. همه اینها به شما میگوید که اسرائیلیها فقط به از بین بردن توانمندی هستهای ایران علاقه ندارند. به باور من، اگر ایران توانمندی هستهای خودش را رها کند، اگر همه توان غنی سازی و بازفراوری خودش را رها کند، البته این اتفاق نخواهد افتاد اما به طور فرضی تصور کنید ایرانیها حاضر به انجام چنین کاری شوند، این کار باعث پایان منازعه اسرائیل و ایران نخواهد شد چرا که هدف نهایی اسرائیل یک هدف بسیار بزرگتر است و آن هدف این است: تجزیه و تکه تکه کردن این کشور است.»
نظرمنهم همینه که بایدتجزیه بشه تاتراختورتولیگ نخبگان اروپابازی کنه
احسنت ، خبر فوری ....
رسانه یعنی همین ، نشر واقعیت ها
جانم فدای ایران 🇮🇷
در اون شرایط تراکتور به جای لیگ نخبگان اروپا باید در لیگ نخاله های اروپا بازی کند.
الانم بین حکومت ومردم تجزیه شده !!هر امام جمعه ای حکومت خودشا دارد !!
خداروشکر تو از بیرون فهمیدی ولی خیلیا در داخل هنوز به قدرت نظامی کشورشون شک دارن؟!