رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا خبر داد:

جدیدترین وضعیت واکسن‌های ایرانی کرونا/ آغاز واکسیناسیون همگانی در کشور از مهرماه

رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به تأثیر تحریم‌ها بر تولید واکسن‌های ایرانی کرونا،‌ گفت: پیش‌بینی ما برای آغاز واکسیناسیون همگانی کرونا از حدوداً مهرماه سال جاری است.

جدیدترین وضعیت واکسن‌های ایرانی کرونا/ آغاز واکسیناسیون همگانی در کشور از مهرماه

دکتر مصطفی قانعی درباره آخرین اخبار پیرامون واکسن‌های ایرانی کرونا، گفت: الان واکسن کرونا بنیاد برکت در حال طی کردن فاز دو و سه مطالعات بالینی است. واکسن انستیتو رازی با نام کووپارس و واکسن وزارت دفاع با نام فخرا در مرحله اول کارآزمایی بالینی قرار دارند و احتمالا تا آخر فروردین یا نیمه اول اردیبهشت هم یک یا دو واکسن دیگر بتوانند مجور آغاز کارآزمایی را دریافت کنند.

وی تاکید کرد: بنابراین پیش‌بینی می‌کنیم از شهریور یا مهر ماه واکسن‌های ایرانی را به میزان نیاز وارد بازار کنیم.

وی درباره واکسن کوو ایران برکت، افزود: اگر مجوزها در اواسط فاز سوم مطالعات که به آن فاز تحلیل بِینابینی گفته می‌شود، دریافت شود، می‌توانند واکسیناسیون را از اوایل تیرماه آغاز کنند. در واقع ممکن است تولید انبوه واکسن بنیاد برکت از خرداد آغاز شود و ذخیره‌سازی هم صورت گیرد و پس از دریافت مجوز اقدام به توزیع آن کنند.

قانعی درباره سرانجام واکسن تولید مشترک انستیتو پاستور و کشور کوبا،‌ بیان کرد: ۱۰۰ هزار واکسن‌ به کشور وارد شده است و فکر می‌کنم از دهه سوم فروردین ماه فاز سوم تست بالینی آنها آغاز شود. این ۱۰۰ هزار دوز قرار است به داوطلبین تزریق شود که البته هنوز فراخوانی برای جذب داوطلب صادر نشده است.

وی درخصوص دیگر طرح‌های مطالعاتی واکسن ایرانی کرونا، اظهار کرد: از ابتدا ۱۱ پرونده وجود داشت که ۳ پرونده در مرحله کارآزمایی بالینی قرار دارند و پیش‌بینی می‌کنیم از تعداد کلی، ۸ پرونده بتوانند موفق عمل کنند. نسبت به سایر کشورها این تعداد تولید کننده بسیار خوب است.

رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، تاکید کرد: پیش‌بینی ما برای آغاز واکسیناسیون همگانی کرونا از حدودا مهرماه سال جاری است.

وی درباره تزریق واکسن کرونا به کودکان، تصریح کرد: در دنیا درخصوص واکسیناسیون کودکان هم مطالعاتی در حال انجام است اما ما فعلا در ایران مطالعه‌ای در این زمینه نداریم و فعلا از نتایجی که دنیا اعلام کند استفاده خواهیم کرد.

قانعی با اشاره به تاثیر تحریم‌ها بر تولید واکسن کرونا،‌ گفت: آنچه که ما در محل حمایت شرکت‌ها می‌بینیم این است که به محض آنکه اسم ایران می‌آید کاری می‌کنند که مانع دست‌یابی ما به مواد و محصولات مورد نیاز می‌شوند. بنابراین اگر فعلا واردات برخی اقلام صورت می‌گیرد با دور زدن تحریم‌ها اتفاق می‌افتد وگرنه آنها هرچه توانستند مانع ما شدند و حداقل برای تامین ماده اولیه یک واکسن دستور سریع دادند که کسی به ما ماده اولیه نفروشد؛ البته این فقط مخصوص ما نیست بلکه در حال ذخیره اقلام و واکسن برای خودشان هستند. الان ۷۰ درصد واکسن کرونا را تنها ۱۰ کشور بردند؛ بنابراین در مورد ایران بی‌عدالتی و سختگیری زیادی صورت می‌گیرد اما در عین حال ما برای ماده اولیه از شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی حمایت می‌کنیم.

قانعی درباره راه اندازی خط تولید واکسن اسپوتنیک وی در ایران نیز بیان کرد: فکر می‌کنم سوش خط واکسن اسپوتنیک یا وارد ایران شده است و یا تا آخر هفته به کشور می‌رسد و حدودا پیش‌بینی می‌کنیم این واکسن هم طی ۳ ماه آینده تولید تحت لیسانس خود را در ایران آغاز کند.

منبع: ایسنا

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • کاربر ناشناس

    از همان اول معلوم بود زمان میخرید واکسن وارد نمیکنید که واکسن خودتان را اماده کنید تا مهر میدانید چه تعداد میمیرند و مبتلا میشوند تا ان زمان بعضی کشورها تمام مردمشان را واکسینه کرده اند مثل شما هم فقط شعار ندادند

  • احسان

    شرم نمیکنید اینقد دروغ میگید بی وجدان های نجس.قرار بود از فروردین امسال شروع بشه.حالا میگید اول مهر...اول مهر هم موکول میشه به فروردین 1401....این ایام عید که عمدا راهها رو باز گذاشتید که هم بتونید مردم و جریمه کنید هم آمار کشت و کشتار چه از طریق کرونا و چه تصادفات رانندگی رو بالا ببرید....بی شرف ها

  • !

    روند تولید و واردات کُند و روند حرافی سریع !

  • ناشناس

    بازهم دروغ بعد از رسیدن مهر حتما میگویید از اسفند نام ماه ها ادامه دارد

  • ه

    اول گفتند خرداد ماه حالا میگن مهر ماه بعد هم می گویند ما گفتیم اگر این شود اگر ان شود و با اگر و مگر کردن هی وقت را تلف و مردم را سر کار و الکی امیدوار می کنند

  • محترم

    ول کنید تا بمیریم اینم شد زندگی

  • امیر

    ما مردم را احمق فرض کردید ؟ هر روز نیندازید عقب تر ؟ قرار بود اسفند باشه ، بعد شد اردیبهشت ، الان هم مهر ؟ خجالت هم خوب چیزی هست

    نظرات شما -
    • حرف حق

      خودشون زدن دیگه مهم نیست امروز یا فردا.... هرچی دیر تر یارانه بگیر کمتر و سر فرصت سود بیشتر

    • حرف حق

      خودشون زدن دیگه مهم نیست امروز یا فردا.... هرچی دیر تر یارانه بگیر کمتر و سر فرصت سود بیشتر

  • ممد

    منظورتون کدوم مهر ماه است؟ آخه واکسن آنفلوآنزای فصلی ساخت داخل هم قرار بود یک مهر ماهی به بازار بیاد البته سال ۹۰!!!!!

  • ...

    لعنت بر شما و نسل شما و اجداد شما که جان مردم اصلا مهم نیست