۳۱ هزار تصادف در تهران در یک ماه / ۲۸ نفر جان باختند

طبق اعلام روابط عمومی مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران؛ بیش از ۳۱ هزار تصادف در تهران در فروردین‌ماه اعلام که منجر به جانباختن ۲۸ نفر شده است.

۳۱ هزار تصادف در تهران در یک ماه / ۲۸ نفر جان باختند

ابوالفضل موسوی‌پور، رییس پلیس راهور تهران در خصوص آمار تصادفات در فروردین‌ماه ۱۴۰۵ اعلام کرده است: «در ماه اخیر بر اساس تماس شهروندان با شماره ۱۱۰، ۳۱ هزار و ۹۷۰ فقره تصادفات به ثبت رسیده است.

در این مدت، برای ۵ هزار و ۶۳۹ فقره تصادف خسارتی، هزار و ۸۱۴ فقره تصادف جرحی و ۲۸ فقره تصادف فوتی توسط پلیس راهور تهران بزرگ در محل وقوع تصادف، کروکی ترسیم و در اختیار مالکان وسایل نقلیه تصادفی قرار گرفته است. حدود ۲۰ هزار فقره تصادف اعلامی مرکز فوریت‌های پلیس ۱۱۰ با توجه به اینکه میزان خسارت وسایل نقلیه درگیر کمتر از ۵۰ میلیون تومان بوده، بدون نیاز به کروکی توسط واحدهای گشتی پلیس راهور بررسی و به مراکز بیمه اعزام شدند.

از تعداد ۲۸ فقره تصادف فوتی تعداد ۱۶ نفر عابرپیاده، ۸ نفر موتورسوار، یک نفر سرنشین و ۳ نفر راننده خودرو جان خود را از دست دادند که آماری بسیار ناراحت‌کننده و تأسف‌بار است. عمده‌ترین علت وقوع این تصادفات، عبور غیرمجاز و غیر ایمن عابر پیاده از عرض بزرگراه‌ها (رتبه اول)، عدم‌توجه کافی به جلو و اطراف در حین رانندگی (رتبه دوم) و عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی از سرعت مجاز بود.» 

طبق بررسی‌های «اعتماد» از آمار منتشر شده در تصادفات سال گذشته؛ ۱۵ هزار و ۵۱۳ نفر در ۹ماهه اول ۱۴۰۴ جان خود را بر اثر تصادفات از دست داده‌اند. میانگین سالانه تلفات در کشور حدود ۱۹ هزار و ۸۰۰ نفر است و در این مدت بیش از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نیز مجروح یا معلول شده‌اند که ۱۰ تا ۱۵ درصد آنان دچار معلولیت دایم شده‌اند.

جانشین رییس پلیس راهور فراجا در مورد جزییات این آمار در سال گذشته گفته: «برآوردها نشان می‌دهد هر تصادف به‌طور میانگین ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال خسارت دارد، هزینه هر مصدوم حدود هشت میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال و هزینه هر جانباخته بیش از ۲۲۰ میلیارد ریال است و در مجموع حدود هفت درصد تولید ناخالص ملی کشور صرف پیامدهای تصادفات می‌شود. ۶۲ درصد جانباختگان تصادفات در سن کار هستند و بیشترین تلفات در گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال ثبت می‌شود که این موضوع تهدیدی جدی برای سرمایه انسانی کشور است.»

این در حالی است که آمار دقیقی از تعداد تلفات و مجروحان در سال ۱۴۰۴ اعلام نشده است. همچنین در طرح نوروزی امسال، ۴۵۲ نفر سر صحنه تصادفات فوت شده‌اند؛ «تیمور حسینی» رییس پلیس راهور فراجا در همین راستا اعلام کرده است: «در طول ۲۰ روز اجرای این طرح، ۴۵۲ نفر در سر صحنه تصادفات رانندگی جان خود را از دست دادند. این آمار، همزمان با ثبت بیش از ۴۴۳ میلیون تردد، نشان‌دهنده تداوم نقش پررنگ خطای انسانی در وقوع سوانح رانندگی است.» اما در طرح نوروزی سال گذشته ۶۹۸ نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست داده‌اند. 

از آنجایی که آمار مربوط به تلفات و مجروحان تصادفات رانندگی در سال ۱۴۰۴، کامل نشده و فقط ۹ ماه ابتدایی آن منتشر شده به‌طور قطعی نمی‌توان قیاسی نسبت به سال گذشته آن انجام داد، اما سال ۱۴۰۳، آمار کشته‌شدگان درون شهری ۴۷۵۹ نفر، تعداد کشته‌شدگان برون شهری ۱۳۳۷۲ نفر و تعداد مصدومان حوادث جاده‌ای ۳۸۱۴۸۴ نفر اعلام شده است.

با این حال «محمد اسماعیل قیداری» سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بهشتی، اسفندماه ۱۴۰۳ اعلام کرد که تصادفات رانندگی پس از بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌ سومین عامل ‌مرگ و میر در ایران به شمار می‌رود.

در هفت‌ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳، تعداد ۱۱۸۷۳ نفر در تصادفات جاده‌ای جان باختند که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵/۶ درصد کاهش را نشان می‌دهد. همچنین تعداد مصدومان تا انتهای مهرماه ۱۴۰۳ به عدد ۲۳۸۳۸۴ نفر رسیده که نشان‌دهنده کاهش ۰/۷ درصدی در آمار مصدومان تصادفات جاده‌ای بوده است. این در حالی است که طبق آمار سازمان پزشکی قانونی در سال ۱۴۰۳، ۱۹ هزار و ۴۳۵ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده‌اند که بیشترین تعداد تلفات به‎‌ترتیب مربوط به استان‌های فارس، تهران و خراسان رضوی بوده است. با این حال سال ۱۴۰۲ با ثبت بیش از ۲۰ هزار مورد تلفات رکورد ۱۲‌ساله مرگ‌ و میر تصادفات جاده‌ای شکسته شده بود. 

بررسی علل وقوع تصادفات منجر به فوت نشان می‌دهد؛ ۴۴ درصد تصادفات به دلیل عدم توجه به جلو، ۱۵‌درصد به دلیل عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه و ۱۴‌درصد ناشی از تغییر مسیر ناگهانی رانندگان بوده است. با این حال عوامل انسانی، عدم توجه به جلو به دلیل حواس‌پرتی ناشی از استفاده از تلفن همراه، خوردن و آشامیدن، صحبت با سرنشینان و غیره، خستگی و خواب‌آلودگی، سرعت غیرمجاز و عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه، سبقت غیرمجاز، عدم رعایت حق تقدم، رانندگی در حالت مستی یا تحت تأثیر مواد مخدر، عوامل مربوط به راه‌ها و تجهیزات مانند وضعیت نامناسب زیرساخت‌های جاده‌ای و نبود یا ناکافی بودن علائم هشداردهنده و راهنمایی و رانندگی از موارد مهمی هستند که منجر به وقوع تصادفات می‌شوند. 

طبق آمارها سالانه بیش از ۱۷ هزار نفر در جاده‌های کشور جان خود را از دست می‌دهند و میزان تصادفات جاده‌ای در کشور ما ۲۰ درصد بیشتر از استانداردهای جهانی است. طبق بررسی‌های «اعتماد»؛ ۱۰ جاده در ایران جزو خطرناک‌ترین جاده‌های کشور محسوب می‌شوند که هر کدام تاکنون تعداد زیادی تصادفات خطرناک و تلفات وحشتناکی را بر جای گذاشته‌اند؛ جاده چالوس، گردنه اسدآباد-همدان، جاده اهر-هریس تبریز، جاده هراز، جاده میانه-زنجان، جاده سبزوار-گناباد، گردنه حیران، جاده سیرجان بندرعباس، جاده سلفچگان-قم و جاده جنگل گلستان-بجنورد. 

۷ فوتی بر اثر تصادفات در هفته‌ای که گذشت

طبق اعلام روابط عمومی مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران، غفلت در رانندگی منجر به وقوع ۵ فقره تصادف مرگبار با ۷ نفر فوتی در پایتخت شده است؛ «ابوالفضل موسوی‌پور» رییس پلیس راهور تهران با اشاره به سوانح مرگبار ترافیکی شهر تهران تنها در فاصله آخرین روزهای فروردین‌ماه تا ۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۵ گفته است: «وقوع ۵ فقره تصادف که منجر به فوت ۷ نفراز شهروندان به دلیل بی‌توجهی به قوانین راهنمایی و رانندگی شد که ضرورت توجه به ایمنی و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از جانب کاربران ترافیک را یادآور می‌شود.»

 او در مورد جزییات این حوادث اعلام کرده است: «اولین حادثه ساعت ۲۲ و ۵۴ دقیقه جمعه 28 فروردین‌ماه در مسیر جنوب به شمال بزرگراه شهید باکری رخ داد. در این حادثه مرگبار، راننده یک دستگاه موتورسیکلت به علت عدم توجه به جلو در حین رانندگی با قسمت عقب سمت چپ یک دستگاه وانت نیسان که در سطح سواره‌رو بزرگراه به علت نقص فنی بدون هیچگونه علائم هشداری متوقف شده بود، برخورد می‌کند؛ در پی این اتفاق راننده که جوانی 26‌ساله بوده و ترک‌‌نشین موتورسیکلت که جوانی 27‌ساله بوده هر دو نفر در اثر شدت ضربه و جراحات وارده در دم جان خود را از دست دادند. روز شنبه مورخ 29 فروردین ماه، 2 فقره تصادف منجر به فوت در سطح شهر تهران به شرح ذیل رخ داد؛ اولین حادثه ساعت ۲۱ و ۱۹ دقیقه در مسیر غرب به شرق بزرگراه آزادگان (لاین اصلی) روبه‌روی شهرک مرتضی‌گرد به‌وقوع پیوست.

در این حادثه راننده یک دستگاه سواری با عابر پیاده‌ای که به صورت غیرمجاز و غیر ایمن در حال تردد از عرض بزرگراه مذکور بود، برخورد می‌کند که در اثر شدت صدمات وارده، عابر پیاده متخلف که مردی 45‌ساله بوده در دم جان خود را از دست داد.

دومین حادثه ساعت ۲۳ و ۲۶ دقیقه در بزرگراه شهید متوسلیان به سمت شرق روبه‌روی شرکت پاکسان اتفاق افتاد؛ در این سانحه مرگبار، راننده یک دستگاه سواری لیفان به علت عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از سرعت غیرمجاز دور خود چرخیده و از ناحیه بدنه راست با عقب یک دستگاه کامیون برخورد می‌کند که متأسفانه در اثر این اتفاق سرنشین عقب سواری لیفان که نوجوانی 14‌ساله بوده بر اثر شدت ضربه و جراحات وارده در دم فوت شد.» 

رییس پلیس راهور تهران در ادامه عنوان کرده است: «چهارمین تصادف فوتی حوالی ساعت ۴ و ۲۹ دقیقه بامداد دوشنبه 31 فروردین‌ماه در مسیر شرق به غرب بزرگراه آزادگان بعد از بزرگراه فداییان اسلام نرسیده به بزرگراه شهید دستواره رخ داد؛ در این تصادف راننده یک دستگاه وانت سایپا با عابر‌ پیاده‌ای که با لباس تیره درحال تردد غیرمجاز و غیرایمن از عرض بزرگراه بوده برخورد کرده و در اثر این اتفاق عابرپیاده متخلف که زنی ۳0‌ساله بوده جان خود را از دست داد.

آخرین تصادف فوتی رخ داده این هفته در پایتخت روز سه‌شنبه اول اردیبهشت ساعت ۱ و ۵۵ دقیقه بامداد در بزرگراه آزادگان به شرق لاین کندرو روبه‌روی آهن‌مکان به وقوع پیوست. در این تصادف راننده یک دستگاه سواری ‌پژو206 به علت عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از عدم مهارت کافی در رانندگی به یک‌باره تغییر مسیر ناگهانی داده و با بدنه راست یک دستگاه سواری پژو 405 برخورد می‌کند که در اثر این تصادف سواری پژو 405 از مسیر خود منحرف شده و با پایه‌ پل عابر پیاده برخورد کرده و راننده سواری پژو 206 که زنی 26‌ساله بوده همچنین راننده سواری پژو 405 که مردی 28‌ساله بوده در اثر شدت ضربات وارده جان خودشان را از دست دادند.» 

منبع: اعتماد
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید