سرمایه های فراری بورس به کدام بازارها رفتند؟

این سؤال جدی مطرح است که پول خارج شده از بورس، به کدام بازارها منتقل می‌شود؟

سرمایه های فراری بورس به کدام بازارها رفتند؟

بررسی روندهای موازی نشان می‌دهد که در شرایط کاهش بازدهی بازار سرمایه، به ترتیب مقصدهای «بازار طلا و سکه»، «بازار ارز»، «سپرده‌گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت» و «بازار خودرو و مسکن» بیشترین جذابیت را دارند. طلا همچنان یکی از امن‌ترین پناهگاه‌های سرمایه است. چنان‌که گزارش‌ها نشان می‌دهد در روزهای گذشته رشد معاملات سکه افزایش یافته است.

ارزش صندوق‌های درآمد ثابت نیز به 11.5 هزار میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با ماه قبل افزایش قابل توجهی داشته است. این صندوق‌ها که سود بدون ریسک ارائه می‌دهند، برای سرمایه‌گذاران محافظه‌کار بهترین گزینه هستند و در نهایت هرچند بازار خودرو به دلیل رشد قیمت‌ها با رکود معاملات مواجه است؛ اما هنوز به عنوان گزینه سرمایه‌گذاری دیده می‌شود. بازار مسکن نیز با شیب کند ولی مثبت قیمت‌ها و رشد تقاضای اجاره، بخشی از سرمایه‌ها را جذب می‌کند.

 نظرات کارشناسان بازار بر یک نکته کلیدی اتفاق‌نظر دارد: «بازار نه از نظر بنیادی، بلکه به دلیل بحران اعتماد سقوط کرده است.» به اعتقاد تحلیلگران، قیمت‌های فعلی در بسیاری از نمادها به سطوح جذاب بنیادی رسیده؛ اما نبود خریدار و تردید در فضای کلان اقتصادی، اجازه بازگشت نمی‌دهد.

در کوتاه‌مدت، روند بورس همچنان تحت تأثیر ریسک‌های سیستماتیک قرار دارد؛ اما در میان‌مدت، انتشار گزارش‌های سه‌ماهه و برگزاری مجامع می‌تواند کمی فضا را بهتر کند. اگر سناریوی کاهش ریسک‌های بیرونی رقم بخورد، تحلیلگران بازدهی بالقوه بالا برای بازار در ماه‌های پایانی تابستان متصور هستند. «اصلاح فوری ساختار صندوق‌های اهرمی»، «تدوین بسته حمایتی عملیاتی نه شعاری»، «تقویت ابزارهای مالی متنوع» و «افزایش شفافیت سیاست‌های کلان اقتصادی» از جمله راهکارهایی است که کارشناسان برای بهبود روند فعلی پیشنهاد می‌کنند.

منبع: ایران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید