زخم ۱۲۰ ملک تخریبی بر چهره بیرجند/ راه و شهرسازی اقدام کند

معاون عمرانی و شهرسازی شهرداری بیرجند از اجرای طرح کمربند سبز پیامبر اعظم(ص) در ۶۰ هکتار خبر داد و خواستار تعیین تکلیف ۱۲۰ ملک تخریبی طرح فرزان توسط راه و شهرسازی شد.

زخم ۱۲۰ ملک تخریبی بر چهره بیرجند/ راه و شهرسازی اقدام کند

حجت‌الاسلام یدالله وحدانی‌نیا امروز در کارگروه پیشگیری از رشد و گسترش مناطق جدید بافت‌های ناکارآمد شهری بیرجند اظهار داشت: این کارگروه در راستای توانمندسازی جامعه روستایی و پیشگیری از مهاجرت‌های بی‌رویه و نامتعارف آنان به شهرها است.

وی افزود: پیگیری اجرای طرح کمربند سبز و اجرای قانون جامع حدنگار (کاداستر) با تمرکز بر نقاط در معرض خطر گسترش مناطق جدید حاشیه‌نشین از دیگر موضوعات کارگروه است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان‌جنوبی با تأکید بر اجرای طرح توانمندسازی جامعه روستائیان در معرض خطر تخریب و مهاجرت‌های بی‌رویه به شهرها تصریح کرد: این طرح در دهستان‌های منتخب استان‌ها در حوزه مدیریت منابع آب و خاک، حرفه‌آموزی و توسعه صنایع‌دستی و گردشگری، اقامتگاه‌های بوم‌گردی با همکاری استانداری، میراث فرهنگی و بنیاد برکت برگزار می‌شود.

وحدانی‌نیا با بیان اینکه تعدادی از روستاهای خراسان‌جنوبی براثر خشکسالی‌های چندساله در فهرست خطرپذیری قرار گرفتند، یادآور شد: حضور و سکونت روستاییان در مناطق مرزی به عنوان مرزبانانی غیور و وفادار به نظام باعث توسعه امنیت پایدار و توانمندسازی روستاها شود.

وی خاطرنشان کرد: حاشیه‌نشینی و مهاجرت بی‌رویه روستاییان به شهر یکی از مهم‌ترین عوامل به خطر افتادن برخی از اموال است که با توجه به اهمیت صیانت از اموال اشخاص حقیقی و حقوقی، دستگاه‌ها نسبت به ثبت اراضی تحت مالکیت خود اقدام کنند.

علی عدل نیز در نخستین جلسه کارگروه پیشگیری از رشد و گسترش مناطق جدید بافت‌های ناکارآمد شهری اظهار کرد: کمربند سبز بیرجند در مساحت ۶۰ هکتاری از میدان سفیر امید تا میدان آدینه پارک جنگلی بلوار پیامبر اعظم(ص) در قالب سه فاز اجرا می‌شود.

وی افزود: تاکنون ۲۴ و نیم هکتار از کمر سبز بیرجند درختکاری و ۱۲ هکتار از پارک خطی این طرح نیز به بهره‌برداری رسیده است.

معاون عمرانی و شهرسازی شهرداری بیرجند با اشاره به طرح فرزان این شهر گفت: طرح با هزینه‌کرد 12 میلیارد تومان و تملک هفت ملک باقی‌مانده به بهره‌برداری رسید، گرچه هنوز کاستی‌هایی همچون تأسیسات برق، شبکه آب و فاضلاب وجود دارد.

عدل با گلایه‌مندی از بلاتکلیف بودن 120 ملک تخریبی طی ۱۲ سال گذشته طرح فرزان خاطرنشان کرد: چهره نازیبا و نخاله‌های موجود این مسیر معضلات متعددی را ایجاد گرده و سبب مراجعات مردمی فراوان به شهرداری شده که انتظار می‌رود اداره راه و شهرسازی هرچه سریع‌تر این اراضی را تعیین تکلیف نماید.

وی با بیان اینکه منطقه مهرشهر در حوزه محلات ستاد بازآفرینی شهرداری بیرجند قرار دارد، ادامه داد: آسفالت خیابان‌ها و کوچه‌های مهرشهر از اولویت شهرداری بوده و متأسفانه شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی و قنات‌های مهرشهر‌ مشکل‌دار و بلاتکلیف و حق‌وحقوق شهرداری از ۱۰ درصد املاک منطقه واگذار نشده تا برای احداث پارک و فضای شهر اقدام شود.

معاون عمرانی و شهرسازی شهرداری بیرجند ابراز داشت: تبدیل شش هکتار از کانال متروکه مهرشهر به پارک و فضای سبز در دست اقدام و فاز اول این پروژه تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

عدل از اعلام آمادگی شهرداری بیرجند برای احداث بازارچه‌ محلی، صنایع دستی و محصولات کشاورزی در محلات این شهر خبر داد و گفت: فضای مناسبی در پارک جنگلی به منظور احداث بازارچه محلی در نظر گرفته شده و چنانچه در سایر مناطق شهری بیرجند زمینی از سوی بنیاد مستضعفان و راه و شهرسازی واگذار شود، نسبت به احداث چنین طرح‌هایی اقدام می‌شود.

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید