سازمان تبلیغات و شهرداری، مصدق را کنار صدام و قذافی گذاشت

دیوارنگاره جدید میدان انقلاب، دکتر محمد مصدق، نخست وزیر دولت ملی شدن نفت ایران را کنار دیکتاتور‌ها به تصویر کشید.

سازمان تبلیغات و شهرداری، مصدق را کنار صدام و قذافی گذاشت

محل تبلیغات دیوارنگاره معروف انقلاب که گویا متعلق به سازمان تبلیغات اسلامی است، تصویری از چشم‌ها و تاج مجسمه آزادی مشهور آمریکا را به نمایش گذاشته و در تاج آن تصاویر زلنسکی اوکراین، معمر قذافی لیبی، صدام عراق، حسنی مبارک مصر، اشرف‌غنی افغانستان، محمدرضا پهلوی و نیز محمد مصدق را قرار داده و نوشته: «نتیجه اعتماد به آمریکا نابودی است.»

قرار دادن یک رییس دولت ملی در کنار دیکتاتور‌ها نشان از عدم درک درست تهیه کنندگان آن دارد. هرچند تفاسیر و گاه روایت‌های متفاوتی از کودتای ۲۸ مرداد وجود داشته، اما سازمان سفارش دهنده دیوارنگاره انقلاب با این طرح مصدق را شخصیتی غیر ملی و دیکتاتور معرفی کرده است که نه تنها با همه روایت‌های دیگر که با تفسیر و روایت رهبری نیز متفاوت است و آنگونه که رهبری گفته است، برخی فقط اسم ۲۸ مرداد را می‌دانند.

روز دوازدهم آبان رهبری در دیدار با جمعی از دانش‌آموزان به مناسبت ۱۳ آبان، در این باره گفته است: «بیست‌وهشتم مرداد حادثه‌ی مهمّی است... هنوز خیلی‌ها اهمّیّت کودتای بیست‌وهشتم مرداد و ضربه‌ای را که به ایران زد، نمیدانند، توجّه ندارند؛ فقط اسم بیست‌وهشتم مرداد را می‌دانند.»

آیت‌الله خامنه‌ای اعتماد مصدق به آمریکا را ناشی از غفلت و ساده‌اندیشی دانسته و گفته است: «در سال حدود ۲۸ و ۲۹ قضایایی در کشور پیشامد کرد و لطف خدا هم کمک کرد، یک دولت ملّی‌ای برای اوّلین بار در کشور به وجود آمد که دولت مصدّق بود؛ دولت ملّی بود. دولت ملّی تشکیل شد، در مقابل انگلیس‌ها ایستاد... نفت کشور که تقریباً شبیه مفت در اختیار انگلیس‌ها قرار داشت، این نفت را از انگلیس‌ها گرفت.»

سازمان تبلیغات و شهرداری، مصدق را کنار صدام و قذافی گذاشت!

دیوارنگاره انقلاب که به نظر می‌رسد تحت نظر سازمان تبلیغات اسلامی قرار دارد، در کنار دیوارنگاره میدان ولیعصر که متعلق به سازمان اوج است، گاه محلی برای انتشار دیدگاه‌های جناحی به‌ویژه در حوزه مسائل سیاست داخلی و خارجی شده است.

معمولاً این دیوارنگاره‌ها را سازمان زیباسازی شهرداری تهران نصب می‌کند و هر طرح را نهادهایی مثل سازمان تبلیغات اسلامی، خانه طراحان انقلاب اسلامی یا سازمان هنری رسانه‌ای اوج تهیه و طراحی می‌کنند.

سازمان هنری رسانه‌ای اوج وابسته به سپاه است که سال ۱۳۹۰ تأسیس شد. هزینه و اعتبارات تولیدات این مؤسسه توسط سپاه تأمین می‌شود. این سازمان در زمینه تولید محصولات فرهنگی در بخش‌های مختلف مانند سینما، تئاتر، موسیقی، گرافیک و تبلیغات شهری فعال است.

پیش از این بارها، تصاویر منتشر شده از سوی سازمان اوج، مانند انتشار تصاویری با عنوان «صداقت آمریکایی» خبرساز شده بود.   

بار‌ها منتقدان نسبت به سوءاستفاده نهاد‌های منتسب به حاکمیت از فضا‌ها و امکانات عمومی برای بهره‌برداری‌های سیاسی و تحمیل دیدگاه‌های جناحی هشدار داده‌اند.

منبع: فراز
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس

    بالاخره مصدقی هستید یا شاه؟

  • ناشناس

    از جیب ملت بر علیه تاریخ و هویت یک‌ ملت استفاده کردن یعنی عین نفوذ و دو قطبی کردن جامعه

  • سامی

    غلط کرده که آریامهر ایران رو در کنار اون اراذل و مصدق گذاشته