معاون زنان رئیسجمهور اعلام کرد
مخالفت دولت با طرح جدید کاهش «مهریه» به ۱۴ سکه
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، ضمن اعلام مخالفت با طرح کاهش «مهریه» صراحتا میگوید: بحث مهریه یک تکه از پازل حقوقی و اقتصادی خانواده است، لذا نمیتوان یک تکه از پازل را تغییر دهیم و سایر اجزا دستنخورده باقی بماند.

این روزها، مجلس طرحی را در دست بررسی دارد که بر اساس آن مهریه را از ۱۱۰ به ۱۴ سکه کاهش میدهد؛ طرحی که هنوز تصویب نشده، اما سنگینیاش بر دوش زنان سایه افکنده و پای خیلیها را برای گرفتن مهریه به دادگاهها کشانده است. این درحالیست که معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، ضمن اعلام مخالفت با این طرح صراحتا میگوید: «بحث مهریه یک تکه از پازل حقوقی و اقتصادی خانواده است، لذا نمیتوان یک تکه از پازل را تغییر دهیم و سایر اجزا دستنخورده باقی بماند. اگر قرار بر اصلاح باشد، باید سایر عناصر این پازل همزمان و هماهنگ تغییر کند تا یک مدل متوازن و کارآمد برای حمایت از خانواده شکل بگیرد.»
از سال گذشته، کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نحوه اجرای محکومیتهای مالی در جرایم غیرعمد و موضوع مهریه را مورد بررسی قرار داده که در پی آن، حداکثر ۱۴ سکه بهعنوان صداق یا مهریه پیشنهاد شده است؛ طرحی که هنوز به قانون بدل نشده، اما سایهاش بر سر زنان سنگینی میکند و حتی به گفته مسئولان دولت، با ایجاد نگرانی برای زنان، پای برخی از آنها را برای دریافت مهریه پیش از تصویب این قانون به دادگاهها باز کرده است؛ آنسوی این تصمیم اما، زنانی ایستادهاند که مهریه برایشان نه طمع، که تنها یک ابزار دفاع در روزهای بیپناهی و طلاق بدون وجود حمایتهای قانونی از آنهاست.
مجلس در حالی بهدنبال تغییر در ضمانت اجرایی مهریه است که کمتر کسی از ساختارهای معیوب، فشارهای اقتصادی و نبود حمایتهای قانونی از زنان پس از طلاق سخن میگوید. در این میان، کاهش رقم سکه، بدون اصلاح سایر بخشهای حقوقی و اقتصادی خانواده، تنها باری است که از دوش مردان برداشته و بر شانه خالی زنان گذاشته میشود.
در این میان اما، طبق گفته سیدمهدی حجتی، وکیل دادگستری و عضو پیشین هیات مدیره کانون وکلای دادگستری به ایسنا، «در این طرح و در صورت تصویب نهایی آن، ضمانت اجرای بازداشت و زندانی کردن زوج به لحاظ عدم پرداخت مهریه ضمن القباله زوجه که امروز شامل ۱۱۰ عدد سکه تمام بهار آزادی است، به ۱۴ عدد تقلیل پیدا میکند و به جای زندانی کردن زوج، از پابند الکترونیک و سامانههای نظارتی استفاده خواهد شد و زندان به معنی اخص کلمه، از ضمانت اجراهای مهریه حذف میشود.»
بحث کاهش مهریه اما از آنجایی دوباره داغ شد که محمد سرگزی، رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، با اعلام تهیه گزارش این کمیسیون برای طرح مزبور، گفته بود: «در سال ۱۴۰۳ و چند ماه فعالیت مجلس دوازدهم، در کمیسیون حقوقی و قضایی سعی شد دغدغههای جدی مردم پیرامون موضوعات قانونی و حقوق شهروندی، از جمله نحوه اجرای محکومیتهای مالی در جرایم غیرعمد و موضوع مهریه، مورد توجه قرار گیرد و در این راستا با دستگاههای متولی، از جمله بخشهای مختلف قوه قضاییه، جلسات متعددی برگزار شد.» گویی که با جابهجایی چند عدد، میتوان ریشه اختلافها و نابرابریها را در زندگیها خشکاند.
مخالفت دولت با طرح جدید کاهش مهریه به ۱۴ سکه
زهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده نیز در این باره واکنش نشان داده و اظهار کرد: مطالعات نشان داده حتی در دورهای که ضمانت اجرایی مهریه به ۱۱۰ سکه کاهش یافت، این اقدام منجر به کاهش دعاوی یا میزان مراجعه به دادگاهها نشد. در واقع، این نوع تصمیمها راهکار مؤثری برای تحکیم خانواده نیست. لذا تغییر و اصلاح ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ و کاهش سقف اجرایی مهریه از ۱۱۰ به ۱۴ سکه از نظر ابعاد فقهی، حقوقی و اجتماعی آن جای نقد دارد که لازم است پیشنهاداتی دیگر جایگزین اصلاح این ماده شود.
وی با بیان اینکه در همین راستا، دولت و معاونت امور زنان و خانواده با این طرح اعلام مخالفت کردهاند، افزود: باید توجه داشت که این موضوع در قالب لایحه از سوی دولت ارائه نشده، بلکه طرحی است که در مجلس در حال بررسی است و ما نیز بهطور رسمی مخالفت خود را نسبت به آن اعلام کردهایم.
کاهش مهریه به ۱۴ سکه راهکار تحکیم خانواده نیست
مراجعه بسیاری از زنان به دادگاه بدلیل نگرانی از تغییر قانون مهریه
بهروزآذر با اشاره به رفتارهای اجتماعی زنان در واکنش به این طرح، با تاکید بر اینکه کاهش مهریه به ۱۴ سکه راهکار تحکیم خانواده نیست، گفت: ممکن است روی کاغذ گفته شود که مجلس پیگیر کاهش ضمانت اجرایی مهریه از ۱۱۰ سکه به ۱۴ سکه است، اما در همین مدت، بسیاری از زنان به دلیل نگرانی از تغییرات در قانون، به دادگاه مراجعه کرده و مهریه خود را به اجرا گذاشتهاند. این نشان میدهد که رفتارهای انسانی و اجتماعی، همیشه مطابق با آنچه روی کاغذ نوشته میشود، پیش نمیرود. بحث مهریه یک تکه از پازل حقوقی و اقتصادی خانواده است، لذا نمیتوان یک تکه از پازل را تغییر دهیم و سایر اجزا دستنخورده باقی بماند. اگر قرار بر اصلاح باشد، باید سایر عناصر این پازل همزمان و هماهنگ تغییر کند تا یک مدل متوازن و کارآمد برای حمایت از خانواده شکل بگیرد
باسلام.به نظرم،دولت آقای دکتر پزشکیان،باید دسته جمعی استفاء بدهند تا وضعیت ملت بدتر و بدتر و بدتر از گذشته و حتی یک روز قبل نشود.گرانی های بسیار افسارگریخته،قیمت شیر و لبنیات را هم که همین روزها،بسیار گران می شود،آخر مردم شیر و لبنیات استفاده نکنند،خدای نکرده دست و پاهایشان از کار می افتد،درسته که توافقات بلندمدت با روسیه و چین داشته اند ولی یک اپسیلم هم ارزانی اجناس مورد نیاز مردم اتفاق نیفتاده است.انشالله که خیر.باتشکر
دولت به خانمها ارادت خاص دارد!
جناب آیا افزایش مهریه به 114 و بالاتر سکه راهکار تحکیم خانواده است پس ؟؟؟ آیا بعضی زنان رو عمدی وسوسه نمیکنه برن شکایت کنن برای مهریه ؟ ضمنا شما چرا صورت مسئله رو عو
جناب افزایش مهریه به 114 سکه راهکار تحکیم خانواده است ؟ یا بعضی از زنان رو وسوسه نمیکنه برن مهریه شون رو اجرا کنن عمدا بانقشه قبلی ؟؟ ضمنا این قانون مهریه برای اون جوانی زوجی باشه که توان پرداختشو داشته باشه تواین زمونه ای که مسئولان برای جوانان ساخته اند مگه جوان بیچاره مقدمات اولیه ازدواج رو میتونن فراهم کنن بااین تورم و مشکلات اقتصادی معیشتی و مسکن اجاره و غیره ... که توان دادن 14سکه رو ندارن چه رسه 114تا رو
زمانیکه یک آقا 10 سال پیش مهریه 100 سکه ای رو پذیرفته یعنی 100 میلیون تومان در استطاعتش بوده ولی الان همون 100 سکه بیش از 8 میلیارد تومن میشه که کل زندگیش اینقدر نمیشه. پس مقاومت نکنید روی موضوعی که دیگه در استطاعت هیچ آقایی نیست. زندگی یک مرد در گرو مهریه های سنگین به یک کابوس مبدل شده و خیلی از خانمها دارن از این موضوع استفاده ابزاری میکنند. (ضمن اینکه من خودم یک خانم هستم. با مدرک دکتری و مدیر عامل یک شرکت هستم. و حقیقت آشکاری که بوجود اومده رو مطرح کردم)
هیچ دختری هم ازدواج نمیکند. مگر دختر مروم خیار وگوجه هست.که مفت بدهند دست مردم .یه قانون بگذارید.که تا زمانی که زن ومرد باهم وکنار هم هستند مهریه را پرداخت نکنند.امااگر مر خواست زن را طلاق دهد یا خیانت بهش کرد تا قرون آخر مهریه را بدهد.ام اگ زن خیانت کرد وطلاق خواست در صورتی که زن مقصر باشد مهریه بهش ندهند.
بعضی ها مهریه را که نوعی هدیه مادی کم ارزش زوج به زوجه جهت پذیرش پیشنهاد ازدواج است با دریافت اموال هنگفتی از زوج جهت گذران زندگی زوجه پس از طلاق اشتباه گرفته اند. مگر زوج مسؤول پرداخت هزینه های زندگی زوجه مطلقه پس از طلاق است؟ کجای دین اسلام یا سنت نبی مکرم اسلام مهریه را ابزاری برای سرکیسه کردن زوج یا در صورت اعسار شوهر افکندن وی به زندان تجویز نموده است؟
۱۴تا خودش خیلی زیاده