الجزیره: حوثی ها را نباید نماینده چشم بسته ایران دانست

تحلیلگران می گویند که این گروه نباید به عنوان نماینده ایران در نظر گرفته شود و در آینده، حوثی ها ممکن است به دنبال محاسبه مجدد اتحادهای منطقه ای خود باشند.

الجزیره: حوثی ها را نباید نماینده چشم بسته ایران دانست

الجزیره در نوشتاری پس از حمله ایالات متحده و انگلیس به اهداف متعلق به حوثی ها در یمن نوشت :  به گفته تحلیلگران، حوثی‌های یمن با حملات تحت رهبری ایالات متحده به آنها در تلافی هدف قرار دادن کشتی‌های مرتبط با اسرائیل در دریای سرخ، نه تنها منصرف نخواهند شد بلکه در ادامه جملات شجاع تر و جسورتر هم خواهند شد.

پنجشنبه شب، آمریکا و بریتانیا چندین هدف را در یمن بمباران کردند که به گفته واشنگتن، تأسیسات حوثی‌ها بود،  این بمباران اولین بار در طول  جنگ غزه است که آمریکا یا متحدانش به خاک یمن حمله می کنند.

کارشناسان می‌گویند حوثی‌ها می‌توانند از یک حمله برای بهبود  وجهه منطقه‌ای و داخلی منتفع شوند، زیرا تنها ابرقدرت جهان ( ایالات متحده) با گروهی مقابله می‌کند که علیرغم کنترل بخش‌های وسیعی از کشور، در سطح بین‌المللی به عنوان دولت یمن به رسمیت شناخته نشده است.

در 10 ژانویه، ایالات متحده و بریتانیا 21 پهپاد و موشک را در بزرگترین عملیات حوثی‌ها در دریای سرخ دفع کردند. شورای امنیت سازمان ملل متحد در قطعنامه‌ای که حوثی‌ها را محکوم می‌کرد، بر محکوم کردن حملات به کشتی‌ها در  دریای سرخ تاکید داشت اما همچنین تاکید کرد که حوثی ها نیرویی هستند که باید در محاسبات در نظر گرفته شوند.

عبدالغنی العریانی، محقق ارشد مرکز مطالعات استراتژیک صنعا، به الجزیره گفت: «حوثی‌ها در واقع همان روزی که آن رویارویی را آغاز کردند، پیروز میدان شدند. در داخل یمن، انصارالله، نام رسمی گروه حوثی، منطقه غرب، از جمله تنگه باب المندب را که به دریای سرخ منتهی می‌شود، در اختیار دارد و با دولتی که از سوی جامعه بین المللی به رسمیت شناخته می شود و طرفداران داخلی آن می جنگد.

اقدامات حوثی ها در دریای سرخ، همراه با پیام‌های آن در مورد حمایت از مردم غزه، در بین یمنی‌ها محبوبیت زیادی داشته است، این فضا به حوثی ها کمک می کند تا در جذب نیرو موفق تر باشند و همچنین راهپیمایی‌های گسترده در حمایت از مردم فلسطین را بسیج کنند.

حوثی‌ها می‌گویند که کشتی‌های اسرائیلی و متعلق به اسرائیل را که از تنگه باب المندب عبور می‌کنند، رهگیری می‌کنند تا اسرائیل را تحت فشار قرار دهند تا حداقل اجازه دهد کمک‌های بشردوستانه کافی وارد نوار غزه شود، نوار غزه که اسرائیل در سه ماه گذشته به آن حمله کرده است.

در حالی که کشتیرانی جهانی به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است و شرکت های بزرگ کشتیرانی به طور کامل از دریای سرخ اجتناب می کنند، رهگیری های حوثی ها باعث آسیب جزئی به اکثر کشتی ها شده و از کشته شدن یا زخمی شدن افراد سرنشین خبری نبوده است.

محقق ارشد موسسه مطالعات سیاسی بین‌المللی ایتالیا، به الجزیره گفت: «جبهه دریای سرخ وارد مرحله بعدی شده است؛ درگیری مستقیم بین حوثی‌ها و ایالات متحده. هم آمریکا و هم حوثی‌ها به نوبت در حال آزمایش تاثیرات حرکت‌های خود و اینکه تا چه حد پیش خواهند رفت، هستند.

حوثی ها هفته گذشته در پاسخ به اولتیماتوم واشنگتن و متحدانش مبنی بر ضرورت توقف حملات حوثی ها در دریای سرخ، تظاهرات بزرگی را در صنعا پایتخت یمن برگزار کردند . برخی از کارشناسان معتقدند که  هر چیزی که ارزش ضربه زدن را داشت، در 9 سال گذشته توسط ائتلاف سعودی زده شده و در یمن چیز باارزش تری وجود ندارد.

رایمان الحمدانی، محقق گروه ARK و عضو مدعو سابق در شورای روابط خارجی اروپا، گفت: «من فکر نمی‌کنم حملات ایالات متحده به اهداف حوثی‌ها به عنوان یک بازدارنده برای حوثی‌ها عمل کند. با توجه به سخنان حوثی ها مبنی بر سرزنش همیشه ایالات متحده و اسرائیل به خاطر مشکلاتی که در یمن و به طور کلی در خاورمیانه وجود دارد، فکر می کنم آنها بسیار خوشحال خواهند شد.

در همین حال، حوثی‌ها همچنان در حال مذاکره با عربستان سعودی بر سر آتش‌بس طولانی‌مدت هستند و تحلیلگران می‌گویند که ممکن است تلاش کنند دست خود را از طریق نمایش قدرت در دریای سرخ تقویت کنند. سعودی‌ها مشتاق جلوگیری از تشدید تنش در یمن بوده‌اند و در ماه دسامبر، ریاض از ایالات متحده خواست تا خویشتنداری نشان دهد. عربستان سعودی پس از حملات پنجشنبه شب به یمن این پیام احتیاط را خطاب به دو طرف دوباره تکرار کرد.

بی ثباتی در همسایگی به نفع عربستان سعودی نیست، زیرا زیرساخت های نفتی آن در حملات گذشته حوثی ها به شدت آسیب دیده است. سعودی‌ها همچنین ممکن است در این مذاکرات ملاحظات طولانی‌مدتی داشته باشند، زیرا ایجاد روابط با حوثی‌ها به نفع آنها خواهد بود و ممکن است در مسیر شناسایی آنها قرار بگیرند. الحمدانی گفت: «به رسمیت شناختن رسمی ممکن است مهمترین چیز برای [حوثی ها] باشد.»

تا به امروز، حوثی ها از جانب ایران به عنوان بخشی از محور مقاومت منطقه ای خود، همراه با حماس، حزب الله و شبکه ای از شبه نظامیان در عراق و سوریه حمایت شده اند. نیکلاس برومفیلد، محقق یمنی، به الجزیره گفت: «حوثی‌ها رابطه‌ای با ایران ایجاد کرده‌اند که بسیاری از تحلیل‌گران آن را رقیب رابطه ایران با حزب‌الله می‌دانند.»

اما تحلیلگران می گویند که این گروه نباید به عنوان نماینده ایران در نظر گرفته شود و در آینده، حوثی ها ممکن است به دنبال محاسبه مجدد اتحادهای منطقه ای خود باشند. الحمدانی گفت: «بهتر است که آنها به سعودی‌ها نزدیک شوند. آنها می‌توانند با تکیه به منابع مالی عربستان سعودی به جای وابستگی به ایران برای تسلیحات، سود بیشتری ببرند. هویت حوثی ها به عنوان یک گروه شیعه به این معنی نیست که آنها به طور پیش فرض تحت نفوذ ایران قرار می گیرند بلکه روابط تاریخی و فرهنگی طولانی بین یمن و عربستان سعودی می تواند نقش محوری بین این دو ایفا کند.»

منبع: جماران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • ناشناس
    15

    اصحاب یمانی را متعلق به خدا و امام زمان میدانیم

  • ناشناس
    15

    یمن شده کابوس دشمنان درپیتی انقلاب ما. الحمدلله

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      انقلاب شما بارباوسهمیه وامارنابودی وفساددراقتصادایجاد میشه وکابوس هم نیست ائتلافی که ازهند وبحرین ایجا دشد بخاطرهمین وحوش منحرفه

  • ناشناس
    0

    جگری به نام یمن....😂😂😁🤩🤩

  • ناشناس
    0

    خداییش قیافه های اینا رو ببین ! ما چه وجه مشترکی با اینا داریم؟

  • ناشناس
    0

    ارباب کسی که پول میده

  • ناشناس
    0

    حوثی های جانی و قدرت طلب و تروریست ...

  • ناشناس
    0

    چرا پولشون میدید .ماهی 100 دلار .البته حرف شما قبول است .خ خ خ

  • ناشناس
    1

    صحبتم عالی بود حتما اینها از خدا که در ایران دستور میگیرن

  • ناشناس
    0

    الجزیره،جیره خوار قطر است که تبدیل به لونه تروریست های فلسطینی و افغانی و پاکستانی شده است،پول می گیره و از این اراجیف منتشر می کنه،هیچ گروه شبه نظامی در منطقه،بدون اجازه ایران آب هم نمی خوره،این را یک بچه هم درک می کند

  • جنتی
    0

    آره جون خودت راکت و موشک ها هم ساخت خودشونه
    از جیب مردم ایران میدن روسیه و چین

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها