آنفلوآنزا در کمین است / مردم از مصرف گوشت پرندگان مشکوک خودداری کنند

بیماری آنفلوآنزای پرندگان در کمین است، مردم باید هوشیار باشند و جداً از مصرف گوشت پرندگان مشکوک بویژه پرندگان مهاجر که توسط شکارچیان در بازارها عرضه می شوند، خودداری کنند.

آنفلوآنزا در کمین است / مردم از مصرف گوشت پرندگان مشکوک خودداری کنند

به گزارش سایت خبر فوری ، دکتر سهراب عاقبتی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: با پایش های بهداشتی مستمر و دقیق، اوضاع مرغداری های استان کاملا تحت کنترل است اما رعایت توصیه های کارشناسی بهداشتی برای مرغداران استان و مردم الزامی بوده و آنچه مایه نگرانی است؛ عرضه لاشه برخی پرندگان مشکوک وحشی و غیروحشی در بازار توسط شکارچیان و عرضه کنندگان متخلف برغم اعلام ممنوعیت صید و شکار در سالجاری است.
وی گفت : دامپزشکی استان گیلان به عنوان نهاد متولی تامین سلامت جامعه از عموم شهروندان و روستاییان می خواهد اکیداً از شکار، صید، زنده گیری و مصرف و عرضه پرندگان مهاجر در راستای پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری کشنده آنفلوآنزای مرغی خودداری کنند.
عاقبتی ادامه داد: به همه مردم اطمینان می دهیم که مصرف گوشت مرغ های کشتاری عرضه شده از کانال های بهداشتی و تحت نظارت کاملاً سالم است.
وی افزود: در سال جاری سه کانون شیوع این بیماری در روستاهای استان مورد شناسایی و تایید قرار گرفت که عملیات حذف و معدوم سازی طیور و اقدامات بهداشتی - قرنطینه ای بر اساس دستورالعمل های سازمانی در مورد آنها اجرا شده که نتیجه آن کنترل بیماری، جلوگیری از انتشار ویروس در دیگر روستاها و عدم انتقال آن به صنعت طیور گسترده استان بوده است.
عاقبتی با اشاره به حضور زیاد پرندگان مهاجر در استان در این فصل، انتشار این ویروس را غیر قابل اجتناب دانست و همچنین به تلفات پرندگان مهاجر در تالاب ها و زیستگاه های حیات وحش اشاره کرد و از شهروندان و روستاییان استان خواست ضمن محصورکردن جایگاه های طیور خود، از تماس مستقیم با پرندگان مهاجر خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان گیلان در ادامه افزود: شکار پرندگان مهاجر و عرضه پرندگان زنده برای مقابله با شیوع این بیماری کماکان ممنوع است و مصرف فراورده های طیور (گوشت مرغ) که تحت نظارت اداره کل دامپزشکی تولید، کشتار و بسته بندی می شود؛ هیچگونه خطری از لحاظ انتقال بیماری به همراه ندارد.
وی همچنین از تداوم برنامه مراقبت و پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان خبر داد و گفت: موردی از ابتلای گله های طیور صنعتی استان به این بیماری مشاهده نشده است.
به گفته دبیر ستاد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گیلان، از ابتدای سال جاری تاکنون برای امکان شناسایی سریع، انجام بررسی های اپیدمولوژیک و کنترل موارد احتمالی بروز بیماری، بیش از 13 هزار نمونه خون و سه هزار و 600 نمونه سواب کلواک از طیور روستاها، باغ های پرندگان، بازارچه های عرضه طیور، تالاب ها و زیستگاه های حیات وحش و طیور موجود در واحدهای صنعتی اخذ و در آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی گیلان و مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی مورد بررسی قرار گرفت.
بنا به اعلام اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان، با هدف پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری واگیر آنفلوآنزای پرندگان، شکار هرگونه پرنده آبزی و کنارآبزی تا اطلاع ثانوی ممنوع است.
بیماری آنفلوآنزای پرندگان HPAI) Highly Pathogenic Avian Influenza) بوسیله ویروس آنفلوآنزای A تیپ H5 N1 و H7 و احتمالاً سایر موارد در جمعیت حیوانات بخصوص ماکیان ایجاد می شود و می‌تواند به انسان منتقل شود.
این ویروس می‌تواند انسان را آلوده کرده و موجب بیماری شدید با میزان مرگ بالا شود و حتی این توانایی را دارد که خود را با انسان تطبیق داده و به عنوان یک عامل بالقوه بیماری زا برای انسان مطرح شود یا با سایر ویروس های آنفلوانزای انسانی ترکیب شده و موجب پدیدار شدن یک عامل بیماریزای جدید ‌شود.

منبع: ایرنا

56

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها