شیرابه جایگاه زباله سراوان به تالاب انزلی می‌ریزد

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: ورود شیرابه جایگاه زباله سراوان به تالاب انزلی یکی از معضلات بزرگ و پیچیده تالاب انزلی است.

شیرابه جایگاه زباله سراوان به تالاب انزلی می‌ریزد

به گزارش خبر فوری به نقل از ایسنا، قربانعلی محمدپور در خصوص وضعیت ورود فاضلاب به تالاب انزلی گفت: یکی از عوامل تاثیرگذار بر اکوسیستم تالاب انزلی ورود انواع فاضلابهای صنعتی بصورت مستقیم یا غیر مستقیم به تالاب انزلی از طریق رودخانه‌ها بوده که در سال‌های اخیر با مداومت در اجرای برنامه پایش، اکثر واحدهای آلاینده مشخص و با پیگیری‌های مداوم، ملزم به ساخت تصفیه‌خانه در فاضلاب خروجی خود شده‌اند.

وی افزود: در حال حاضر درست است که بخش اعظم فاضلاب این حوزه وارد تالاب می‌شود، ولی آنچه قابل توجه است در گذشته نه چندان دور این فاضلاب‌ها بدون تصفیه وارد این عرصه می‌شدند، این در حالیست که هم‌اکنون این فاضلاب‌ها با رعایت استاندارد خروجی تعیین‌شده توسط سازمان محیط زیست دفع می‌شوند.

محمدپور ادامه داد: ازجمله اقدامات مدیریتی تصفیه فاضلاب، مجهز شدن واحدهای مستقر در شهر صنعتی رشت به تصفیه خانه فاضلاب، تصفیه فاضلاب شهرک صنعتی حسن رود و واحدهای پراکنده مستقر در حوضه تالاب است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به اینکه سه شهر در حاشیه تالاب انزلی قرار دارند، گفت: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در زمینه مدیریت واحداث تصفیه خانه‌های فاضلاب این شهرها صورت گرفته است، ولی جمع آوری فاضلاب از سطح شهرها و انتقال آن به تصفیه خانه‌ها با توجه به بافت کنونی این شهرها بسیار مشکل است که همکاران شرکت آب و فاضلاب در حال پیگیری و انجام آن هستند.

وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر شهرستان انزلی و رشت مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب هستند، ولی شهرستان صومعه سرا در حال جانمایی و مقدمات احداث تصفیه خانه است.

‌محمدپور ورود شیرابه جایگاه زباله سراوان به تالاب انزلی را به عنوان یکی از معضلات بزرگ و پیچیده تالاب انزلی عنوان کرد و گفت: وضعیت جایگاه زباله سراوان باید هرچه سریعتر با هماهنگی همه دستگاه‌های متولی حل شود تا از ورود شیرابه آن به تالاب جلوگیری بعمل آید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست تصریح کرد: با پیگیری دکتر سالاری استاندار گیلان مبلغ 40 میلیارد تومان دیگر به پروژه احداث زباله سوز رشت تخصیص یافت تا بزودی شاهد افتتاح این پروژه باشیم.

این مقام مسئول در ادامه به معضل دیگری که گریبانگیر تالاب شده اشاره کرد و گفت: یکی از معضلات دایمی تالاب‌، ورود انواع پسماندها و گیاهان مهاجم از جمله آزولا و سنبل آبی بوده که طی سالیان متمادی برای مقابله با آن آزمون و خطا صورت گرفته بود ولی هم اکنون با تهیه زیر ساخت‌های مناسب و اقدامات علمی وعملی توانسته‌ایم کارهای شاخصی را در این بخش انجام دهیم.

وی افزود: انجام مطالعات، بررسی انواع پروژه های حوضه تالاب، احداث تله زباله‌گیر، تهیه دستگاه جمع آوری زباله وگیاهان مهاجم بصورت نمونه برای الگوبرداری از کشور کانادا در شرایط تحریم‌های ظالمانه از جمله اقداماتی بوده که در این اداره کل صورت پذیرفته است.

محمدپور اضافه کرد: در سال گذشته جمع آوری سنبل‌آبی بصورت دستی و با مشارکت گروهای مختلف مردمی در تالاب انزلی میسر شد، ولی‌ در سال جاری با خرید یک دستگاه بسیار پیشرفته و مطابق با تکنولوژی روز دنیا از کشور کانادا به مبلغ 280 میلیون تومان که مخصوص جمع آوری زباله و گونه‌های مهاجم است بعنوان نمونه می‌توانیم عملیات مبارزه با گیاهان مهاجم و جمع آوری زباله را به سهولت انجام دهیم‌.

35

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها