آغاز عملیات باروری ابرها تا دو هفته دیگر

رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها از آغاز عملیات باروری ابرها تا دو هفته دیگر خبر داد و گفت: بر اساس قرارداد امضا شده با نیروی هوافضای سپاه، یک فروند هواپیما با تجهیزات کامل آماده آغاز عملیات باروری ابرهاست.

آغاز عملیات باروری ابرها تا دو هفته دیگر

فرید گلکار رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها با بیان این‌که نخستین پروژه باروری ابرها در سال ۱۳۹۵ انجام شد، اظهار کرد: شرایط به گونه‌ای بود که در اواسط پاییز پروژه کلید می‌خورد و هر زمان که شرایط برای آغاز عملیات مناسب بود، این فرآیند صورت می‌گرفت و نهایتا تا اواسط اردیبهشت‌ماه ادامه داشت.

وی ادامه داد: با توجه به این‌که در آن سال با یک هواپیما و یک شرکت دیگر این کار را انجام می‌دادیم، اکنون دچار وقفه شدیم اما طی قراردادی که با نیروی هوافضای سپاه منعقد کرده‌ایم یک هواپیما و تعدادی پهپاد آماده انجام این عملیات شدند.

رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها با بیان این‌که مدتی در اجرای این عملیات وقفه ایجاد شد، اظهار کرد: در نهایت تا دو هفته دیگر هواپیما آماده خواهد بود؛ البته پهپادها را کمی زودتر آماده خواهیم کرد اما این‌که چه زمانی عملیات اجرایی شود، بستگی به شرایط جوی کشور دارد.

ابرهای کدام استان بارور می‌شود؟

گلکار ادامه داد: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته عمدتا این عملیات روی کوهستان‌های زاگرس بخشی کوچکی از البرز و ایران مرکزی یعنی اصفهان ، فارس، یزد و بخشی از کرمان انجام می‌شود.

وی با بیان این‌که تاثیر یکبار عملیات در میزان افزایش بارش‌ها ۱۰ تا ۱۵ درصد است اما با توجه به این‌که میزان هزینه این عملیات نسبت به سودآوری آن بسیار کم است، گفت: لازم است تا یک حساب جداگانه برای طرح‌های بارورسازی ابرها ایجاد شود؛ چراکه شرایط جوی هوا منتظر تخصیص منابع نمی‌ماند و باید از این ظرفیت‌ها استفاده کرد.

رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها با اشاره به علت توقف پروژه‌های بارورسازی ابرها اظهار کرد: به دلیل مسائل داخلی و سازمانی، اجرای این عملیات با وقفه مواجه شد، اما اکنون شرایط نرمال شده است و می‌توانیم این پروژه‌ها را پیش ببریم.

گلکار همچنین درباره میزان سرمایه برای اجرای این طرح‌ها، اضافه کرد: امسال هفت میلیارد تومان بودجه برای این مساله در نظر گرفته شد که البته بسیار دیر تخصیص یافت که اگر امسال نیز هفت میلیارد دیگر تخصیص یابد، می‌توانیم نیازهای این پروژه را برطرف کنیم.

منبع: ایسنا

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس
    0

    خدا کنه هواپیما و محتویاتش چینی نباشه و الا ممکنه بجای بارون ویروس کرونا بباره .

  • ابوذر
    0

    والا شما که این کارها رو علمی بلد نیستید انجام بدین احتمالا سیل راه بیفته تو مملکت ....تو این چهل سال فقط دروغ و فریب کاری کردین صنعت فلج تولید فلج پول ملی فلج زندگی مردم فلج ...اگر جرات دارید نظر مردم رو بپرسید اگه فحش نشنیدین...

  • امین
    0

    برا دزدی کردن و چپو کردن و غارت و چپاول این ملت خدازده خوب پول پیدا میکنید و ملیارها ملیارد پول چپو میکنید اونوقت میگید بتروری ابرها نسبت به بارش بارانش بصرفه نیست؟ واقعا ننگ بر شما باد که حاضرید ایران بی آبی بکشه خشکسالی بیاد اما این پولا تو حسابای کثیف و نجس شما بمون؟ کشورهای خارجی ملیاردها دلار هزینه میکن برا باروری ابرها،حتی اروپا با این هم باران زیادش ابرها رو بارور میکنن و نمیذارن این موقعیتها از دستشون بره، از خدا بترسید نکنید همچین.باران رو با هیچی توی دنیا نمیشه عوض کرد

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها