معاون قوه قضاییه :

مجازات‌های بدنی بسیار تاثیرگذارتر از حبس است

معاون قوه قضاییه گفت : شلاق که در اسلام آمده بسیار موثرتر است اماحقوق بشر روی این موضوع نظر خوبی نداشتند.

حجت السلام و المسلمین هادی صادقی در مراسم رونمایی از سامانه ملی صبر اظهار کرد: برای بخشیدن دیگران نیاز به صبر است و برای رضایت نیز نیاز به صبر دارد و انسانی که از حق خود می گذرد انسان صبوری است.

وی افزود: ستاد ملی صبر دو سال است که آغاز به کار کرده است و افراد زیادی در این ستاد مشغول به کار هستند و هدف ما این است که راه ادامه پیدا کند و این ستاد محل تجمیع سه قوه شود و این ستاد تنها متعلق به قوه قضاییه نیست و برای همه افراد جامعه است.

وی ادامه داد: به منظور اینکه ستاد ملی صبر جنبه ملی پیدا کند سال گذشته 12همایش در سراسر کشور برگزار شد. ما برای گرفتن رضایت از شکات و حمایت از زندانیان مستقیم وارد کار نمی شویم اما پل ارتباطی بین نظام بانکی، ستاد دیه و انجمن حمایت از زندانیان و سازمان زندان هاهستیم.

صادقی گفت: در سامانه ملی صبر افراد دارای مشکل به ویژه افراد دارای جرائم غیر عمد معرفی می شوند و اطلاعات کوتاهی بدون درج نام کامل افراد در سامانه قرار می گیرد و خیرین می توانند کمک های خود را به صورت انتخابی از بین زندانیان جرائم غیر عمد و زنان زندانی با هر مبلغی که در نظر دارند ارایه دهند. کمک های مردمی به طور مستقیم به حساب ستاد دیه برای آزادی زندانیان و یا انجمن حمایت از زندانیان برای کمک به خانواده زندانیان واریز می شود.

وی گفت: یکی دیگر از نهاد های ارتباطی با سامانه ملی صبر ، شوراهای حل اختلاف است.

صادقی افزود: مردم از قوه قضاییه یک چهره اعمال قانون تصور می کنند اما این قوه درصدد این هست که به فرد زندانی به شرط اینکه به جامعه آسیبی نرسد و با شرایط خاص کمک کند.

صادقی ادامه داد: در حال حاضر 15هزار نفر در سامانه ملی صبر مشغول به فعالیت هستند و تعداد زیادی هم قول کمک به زندانیان را داده اند. تا امروز سامانه ملی صبر به صورت آزمایشی در حال کار بود و امروز از این سامانه به صورت رسمی رونمایی می شود.

صادقی گفت: زندان بسیار آسیب زاست و اصل مجازات زندان در اسلام وجود ندارد و ما میراث دار فرهنگ ایرانی، اسلامی و وارداتی هستیم و مجازات زندان هم یک فرهنگ وارداتی است و از کشور فرانسه وارد کشور ما شده است و ما باید به دنبال مجازات های جایگزین باشیم.

وی افزود: مجازات های بدنی بسیار تاثیر گذار تر از حبس است و مجازات شلاق که در اسلام امده بسیار موثر تر است اما ستاد های حقوق بشری روی این موضوع نظر خوبی نداشتند.

وی افزود: زندان ها دانشگاه آفت است و مگر سازمان زندان ها چقدر می تواند در زندان ها کارهای فرهنگی انجام دهد اما زندانیان کارهای خلاف را به دیگران یاد می دهند و اگر بهترین زندانها را هم بسازیم باز هم زندان ها اموزشگاه های جرم و جنایت هستند. قانون ما به قضات این اجازه را داده است که حکم زندان را صادر کنند اما دانشگاهیان ما باید فکر کنند و مجازات های جایگزین را پیدا کنند.البته در قانون ایین دادرسی و مجازات اسلامی جدید به قضات اجازه داده شده که از مجازات های جایگزین حبس استفاده کنند اما این مجازات ها شامل حال زندانیان خطر ناک نیستند. به عنوان مثال سال گذشته در ایام اربعین تعدادی زندانیان کرمانشاه به این مجازات محکوم شدند تا مسیر زائران را از زباله پاکسازی کنند.

منبع:ایسنا

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها