نشریه اکونومیست در گزارشی مطرح کرد
آیا هوش مصنوعی مردم آینده را «نادان تر» از امروز خواهد کرد؟!
نشریه اکونومیست در مجموعه مطالبی درباره تاثیرات هوش مصنوعی بر هوش و شیوه فکر کردن مردم این پرسش را مطرح کرده که آیا هوش مصنوعی مردمان آینده را احمقتر از مردم امروز خواهد کرد؟!

نویسندگان این مجموعه مطالب در پاسخ به پرسشهای اکونومیست در زمینه جوانب و تبعات مختلف استفاده از هوش مصنوعی نوشتهاند که شاید در اثر افراط در استفاده از هوش مصنوعی خلاقیت و تفکر انتقادی مردمان آینده- نزدیک- دچار آسیبهای متعددی شود، ولی به هر حال راههایی نیز برای کاهش این آسیبها وجود دارد- که با رعایت مواردی چند میتوان به این هدف دست یافت و از بروز و شیوع این آسیبها جلوگیری کرد.
به گزارش نشریه اکونومیست؛ هر کسی که تا به حال در یک آزمون استاندارد شرکت کرده باشد، این موضوع را بیتردید به خوبی میداند که تلاش برای پاسخ دادن به یک سوال تشریحی طولانی در ۲۰ دقیقه یا کمتر، قدرت مغزی زیادی میطلبد. [در نقطه مقابل این را هم به خوبی میدانیم که] دسترسی نامحدود به هوش مصنوعی نیز، بی هیچ شکی و تردیدی بار ذهنی افراد استفادهکننده از این ابزار را کاهش خواهد داد. در واقع همانطور که یکی از مطالعات اخیر محققان موسسه فنآوری ماساچوست نشان میدهد، کمک و حمایت فکری هوش مصنوعی از مصرفکنندگان این تکنولوژی ممکن است هزینههای زیادی برای مردمان آینده داشته باشد- و بار ذهنی آنها را با اختلال یا کاستی مواجه کند. این میتواند بیانی دیگر از این واقعیت باشد که انسانها در آینده نزدیک در اثر استفاده بدون محدودیت از هوش مصنوعی احمقتر از مردمان امروز خواهند شد و به خصوص از نظر خلاقیت و تفکر انتقادی کاستیهای بسیاری نسبت به مردان این روزها خواهند داشت.
ولی با این حال نمیتوان چشم بر این واقعیت بست که راههایی نیز برای کاهش آسیبهای وارده از طریق هوش مصنوعی بر ذهن و قدرت فکری مردمان آینده نزدیک وجود دارد- و با رعایت مواردی مشخص میتوان به این هدف دست یافت و از شیوع این آسیبها جلوگیری کرد.