نگرانی از اکران فیلم ها بدون اعمال رده سنی کودکان

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: از وزارت ارشاد انتظار داریم که در زمینه ممیزی و صدور مجوز فیلم ها حتما نگاه های تربیتی را لحاظ و رده بندی های سنی را در این زمینه اعمال کند.

نگرانی از اکران فیلم ها بدون اعمال رده سنی کودکان

رضوان حکیم زاده در آئین پایانی دومین همایش سواد رسانه ای و اطلاعاتی که در وزارت ارشاد برگزار شد، در سخنانی گفت: شاید اولین مبانی سواد رسانه ای را بتوان در قرآن کریم یافت که در آیه ۶ سوره حجرات می فرماید: «ای کسانی که ایمان آورده اید، اگر فاسقی برای شما خبری آورد، بررسی کنید مبادا از عملکرد خود پشیمان و به گروهی، از روی نادانی، آسیب برسانید». در این آیه به چند مبحث سواد رسانه ای از جمله دعوت به شناسایی منبع خبر و پیامدهای عدم بررسی اخبار، اشاره شده است.

حکیم زاده افزود: نقشی که ما برای رسانه ها قائل هستیم، از منظری است که رسانه ها به بحث تعلیم و تربیت ورود پیدا می کنند؛ ما ۱۴ میلیون دانش آموز در کشور داریم که اگر به این جمعیت، والدینشان را هم اضافه کنیم یک جمعیت ۲۸ میلیونی داریم و در مجموع می توان گفت همه آنها در معرض پیامهای رسانه ای قرار دارند. امروز ما متولیان تعلیم و تربیت معتقدیم که رسانه به عنوان عاملی موثر در تربیت فرزندان، نقش ایفا می کند.

وی اضافه کرد: رسانه ها می توانند نگرش های کودکان و نوجوانان ما را شکل دهند. چه ما آنها را به رسمیت بشناسیم و چه نشناسیم. رسانه ها می توانند ابزار مناسبی در یادگیری به شمار بیایند. همانطور که می توانند نقش آسیب رسان را در تربیت فرزندان ایفا کنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه امروزه نوجوانان ۶.۵ تا ۷ ساعت از وقت خودشان را با رسانه ها سپری می کنند و تنها ۲.۵ ساعت را تنها با خانواده هایشان می گذرانند، بر لزوم توجه بیشتر به پیام های رسانه ای تاکید کرد و یادآور شد: متاسفانه در کشور ما فضای مجازی به عرصه ای برای آسیب رسانی به کودکان بویژه در مقاطع پیش دبستانی و دبستانی تبدیل شده است.

حکیم زاده ضمن اشاره به گنجانده شدن درس سواد رسانه ای در مقطع متوسطه (پایه دهم) تاکید کرد: این در حالی است که برنامه درسی سواد رسانه ای در کشورهای توسعه یافته حتی از مقطع پیش دبستانی آغاز می‌شود. ضمن اینکه سواد رسانه ای باید از تکست محوری و کتاب محوری به سمت مهارت محوری حرکت کند.

وی با بیان اینکه باید نگاهی جامع به ظرفیت های رسانه در زمینه آموزش و همچنین تربیت فرزندان نگریسته شود و نه صرفا نگاههای خوشبینانه و یا تهدیدآمیز، گفت: در کشورهایی که ممکن است اینگونه به نظر بیاید که مثل کشور ما چندان مقید به مسائل دینی نیستند، دیده می‌شود که قوانین بسیار سختگیرانه و همچنین آموزش های بسیار گسترده ای در زمینه نحوه استفاده کودکان از رسانه دارند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش که در حضور مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنرانی می کرد، گفت: ما از وزارت ارشاد انتظار داریم که در زمینه ممیزی و صدور مجوز محصولات فرهنگی و هنری بویژه فیلم ها حتما نگاههای تربیتی را لحاظ کند و رده بندی های سنی را در اکران و نمایش فیلم ها و سریالها اعمال کند.

در پایان دومین همایش بین المللی سواد رسانه ای و اطلاعاتی از مقالات برتر این دوره تقدیر شد.

منبع: مهر

1981

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها