جسارت معرفی «به وقت شام» به اسکار را ندارند!/ فیلم‌های اجتماعی قربانی مضامین کمدی شدند

برحسب شناختی که از هیئت انتخاب اسکار دارم، بعید می‌دانم که چنین جسارتی را به خرج دهند که «به وقت‌شام» را به عنوان نماینده ایران در اسکار انتخاب کنند.

جسارت معرفی «به وقت شام» به اسکار را ندارند!/ فیلم‌های اجتماعی قربانی مضامین کمدی شدند

محمدخزاعی تهیه‌کننده فیلم‌سینمایی «پشت دیوار سکوت» در ارتباط با وضعیت اکران این فیلم گفت: اکثرا فیلم های اجتماعی که همزمان با فیلم‌های کمدی اکران شده در فروش خود ناموفق بوده و حداقل فروش را داشتند و دلیل آن رغبت مردم به دیدن فیلم‌های کمدی است، به همین دلیل ما انتظاری که از فروش «پشت دیوار سکوت» داشتیم محقق نشد، جریان عدم درست مدیریت اکران باعث شده فیلم‌های مختلف ضربه بخورند و این باید در طول سال مدیریت شود. فیلم‌های اجتماعی این ایام، قربانی مضامین کمدی شدند. ولی بسیار خوشحالیم از ساخت فیلمی که یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مهم کشور است و بیشتر وقت‌ها در ارتباط با آن سکوت شده است. باید در ارتباط با این موضوع اثری هنری تولید می‌شد.

وی در ادامه افزود: ما وظیفه داشتیم فیلمی در رابطه با موضوع ایدز که به خوبی در ارتباط با آن صحبت نشده است فیلمی بسازیم ولی انتظاری که از فروش فیلم داشتیم بسیار بالاتر از این بود که اتفاق نیفتاد.

خزاعی در پاسخ به این سوال که اگر زمان بهتری را برای اکران فیلم در نظر می‌گرفتید فیلم با فروش بهتری رو برو نمی‌شد؟ پاسخ داد: واقعیت این است که فیلم در یکی از بهترین زمان‌ها اکران شد ولی اینکه اکران فیلم با فیلم‌های کمدی در یک مقطع قرار گرفت باعث شد موجی در کشور ایجاد کند که قابل پیش بینی نبود. فعلا در این شرایط بسیاری از فیلم ها که اکران شدند نتوانستند به حداقل انتظارات خود دست پیدا کنند. «پشت دیوار سکوت» موضوع حساسی را درکشور مطرح می کند، چه از این نظر که به یک موضوعی مانند خون های آلوده ای که از فرانسه به ایران وارد شدند و قربانیان زیادی در ایران داشت که نقشی در مبتلا شدن به این بیماری نداشتند می پردازد و از طرفی به چگونگی انتقال بیماری ایدز و برخورد ما با بیمارانی که درگیر آن هستند اشاره کرده است. طبیعتا آگاهی بخشی نسبت به این جریان و امید نسبت به بیماران ایدزی از مهم ترین دغدغه هایی بود که من و آقای جوزانی داشتیم و فکر می کنم حداقل از این نظر به اهداف خود رسیدیم.

تهیه‌کننده فیلم «به وقت شام» در ارتباط با بازخوردهای دریافتی از سوی مخاطبان فیلم «پشت دیوار سکوت» توضیح داد: در قشر پزشکان و اساتید دانشگاه بسیاراز فیلم استقبال شد و بحث های مختلفی در خصوص این فیلم انجام گرفت و مورد تقدیر قرار گرفت.مخاطبان عام هم که به سینما رفتند و به دنبال دیدن این دسته از فیلم ها بودند رضایت کافی داشتند و ساعاتی را در کنار این که قصه ای را دنبال می کردند از موضوع آن لذت برده و آگاه شدند.اینکه ما صرفا فیلمی را برای سرگرمی نبینیم و نقش هایی دیگری را هم ایفا کند در تولیدات صنعت سینما بسیار مهم است و ما در بخش اگاهی بخشی هم موفق بودیم..

خزاعی در بیشتر پرداختن صدا و سیما به موضوعاتی که در آگاهی بخشی بیمارهایی چون ایدز نقش موثری دارد، اشاره کرد و افزود: به نظر من تلویزیون باید جدی تر وارد مسائل مربوط به بیماری ایدز شود، می‌شود گفت در موضوعات مربوط به بیماری ایدز به دلایل مختلف چه در بحث های دینی و چه در بحث جامعه اسلامی به دلیل ترس مردم از این موضوع روی آن سرپوش گذاشته شده و اجازه جدی پرداخت به آن تاکنون داده نشده است. باید تلویزیون توجه و پرداخت به این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد و من معتقدم چه در سینما، چه در تلویزیون و چه در رسانه‌های دیگر ما وظیفه وارد شدن به فضای چنین قصه های اجتماعی را داریم و صرفا سینما نباید برای ما، نگاهی با کارکرد اقتصادی داشته باشد. فیلم‌هایی بوده که در گیشه ناموفق عمل کرده‌اند اما در موسسه رسانه‌های تصویری بسیار موفق بوده و مردم از آن استقبال کردند، چون مخاطبان سینمای ما مخاطبان خاصی هستند و از این جهت، من امیدوارم دی وی های این فیلم برای هر خانواده پیام آموزنده‌ای را به همراه داشته باشد.

وی در ادامه اضافه کرد: من از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تشکر می کنم، این فیلم در زمان دکتر صلاحی ساخته شد و همچنین موسسه تصویر شهر که این فیلم محصول این موسسه است. خوشحالم که کارکردهای لازم «پشت دیوارسکوت» را دوستان در آن زمان درک کردند و اگر موسسه تصویر شهر فقط نگاه اقتصادی به فیلم داشت، راحت‌تر می‌توانست در موضوعات دیگر سرمایه‌گذاری کند، ولی زمانی که موضوع طرح شد، از این فیلمنامه با این موضوع بسیار استقبال کردند و باعث ساخت آن شدند.

تهیه‌کننده فیلم سینمایی «امپراطور جهنم» در ارتباط با کاندید شدن فیلم سینمایی «به وقت شام» در بین گزینه‌های اسکار اذعان داشت: دوستان درهیئت انتخاب اسکار باید تصمیم بگیرند که چه فیلمی را به عنوان نماینده فیلم ایران انتخاب کنند ولی من برحسب شناختی که از هیئت انتخاب دارم، بعید می‌دانم که چنین جسارتی را به خرج دهند که «به وقت‌شام» را به عنوان نماینده ایران در اسکار انتخاب کنند. معمولا دوستان ما در هیئت انتخاب به دنبال مضامین اجتماعی هستند و خیلی کم و به ندرت پیش آمده که جسارتی به خرج دهند و فیلمی که نگاه ایدئولوژی با ساختار خوب و موضوعی جهانی که به سوریه و داعش که ما زمان زیادی درگیر موجودیت تشکلاتی و تفکراتی آن خواهیم بود را به عنوان نماینده انتخاب کنند.

منبع: صبا

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها