گنج 1500 کیلویی «سکّههای هزارساله» از زیر خاک بیرون آمد
در جریان کاوشهای باستانشناسی سال 2022 در استان جیانگسوی چین، تعداد زیادی سکۀ برنزی کشف شد که مجموع وزن آنها به حدود یک و نیم تن میرسید.

یک گنجینه عظیم شامل حدود یک و نیم تن سکه برنزی مربوط به دورههای سلسله تانگ (۶۱۸ تا ۹۰۷ میلادی) و سونگ (۹۶۰ تا ۱۲۷۹ میلادی) در روستای شوانگدون واقع در استان جیانگسو در شرق چین کشف شده است. این سکهها با طنابهای حصیری به هم بسته شده بودند و بهصورت منظم روی هم چیده شده بودند.
به گفتۀ باستانشناسان، این سکهها در وضعیت خوبی حفظ شدهاند و بیشتر آنها نوشتههایی خوانا دارند که باعث میشود از نظر پژوهشی بسیار ارزشمند باشند.
پژوهشگران میگویند در چین باستان معمول بود که برای محافظت از اشیای ارزشمند مانند ظروف چینی، سکهها، ابزار فلزی و دیگر داراییها، آنها را در زیر زمین دفن میکردند.
در اطراف این گنجینه ۷۰ چاه نیز پیدا شده و با توجه به اینکه این منطقه نزدیک به خط مقدم درگیری بین نیروهای سلسلههای سونگ و جین بوده است، پژوهشگران گمان میکنند که اینجا ممکن است محل برپایی یک اردوگاه نظامی بوده باشد.
بیشتر سکههای این گنجینه از نوع «ون» مربوط به دوران سلسله سونگ هستند. سکههای برنزی در آن زمان پول رایج بودند، اما کمبود شدید مس باعث شد که در دوره سونگ جنوبی (۱۱۲۷ تا ۱۲۷۹) سکههایی با کیفیت و ارزش پایینتر تولید شود. ضرب سکه آهنی سخت بود و خیلی زود زنگ میزد.
کمبود سکههای برنزی باعث شد که دولت در سال ۱۱۶۱ حقوق سربازان را به نصف کاهش دهد و همین مسئله به تدریج زمینه پیدایش پول کاغذی را فراهم کرد. در سال ۱۱۷۰ دولت چین تصمیم گرفت که نیمی از مالیاتها با اسکناسهای کاغذی «هوییزی» پرداخت شود.