تشییع پیکر بازیگری که روز فوت مادرش به صحنه رفت و مردم را خنداند

مراسم تشییع پیکر نقی سیف‌جمالی (بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون) صبح امروز (هفتم اردیبهشت) با حضور هنرمندان و دوستدارانش از مقابل تالار وحدت برگزار شد.

تشییع پیکر بازیگری که روز فوت مادرش به صحنه رفت و مردم را خنداند

بهزاد فراهانی در مراسم تشییع پیکر نقی سیف‌جمالی (بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون) گفت: من برای اولین بار است که جامعه تئاتری متحد، دلبسته و دورهم می‌بینم. در این مراسم بزرگان ادبیات و هنر را از دسته‌های متفاوتی می‌بینم که می‌توان آنها را از سرانشان شناخت. اینها همه امکان‌پذیر نبود به جز مسئله عشق که درست همان چیزی است که جماعت اهل هنر را جایی کشانده که گفتنش سخت است.

فراهانی، نقی سیف‌جمالی را عضو اصلی گروه تئاتر کوچ خواند و گفت: این گروه حلقه‌ای بود که همه ما را که سوگوار نقی سیف‌جمالی هستیم به صورت متحد دور هم جمع کرد.

این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون خاطرنشان کرد: او عاشق آرمان و اندیشه‌اش بود و مطالعه‌اش در این رشته از بسیاری ازهنرمندان بیشتر بود. او هیچ چیز را نمی‌گفت که خودش به آن عمل نکند و این را تمام بیابان ری تا ورامین و درختان کوچک آن به خوبی می‌شناسند.

فراهانی، نقی سیفی‌جمالی را اسطوره وحدت خواند و گفت: او آنقدر با گذشت بود که در بسیاری از عرصه‌ها بدون طلب پول همه توانش را می‌گذاشت. نقی سیف‌جمالی سنبل اخلاق آرتیستی بود که امروز در کشور ما غارت شده است. من از کنش عالی انسانی و از دیسیپلین و اخلاق او بسیار آموختم.

این بازیگر ادامه داد: نقی عاشق کاری کارستان بود که او به انسان‌ها یاد می‌داد. حتی در آخرین کارمان با اینکه مشکلاتش را می‌دانستم اما تا آخرین روز سر تمرین می‌آمد و خیلی زودتر از بقیه هم خودش را به تمرین‌ها می‌رساند.

فراهانی با بیان اینکه او عشقی داشت که به زندگی دلبستگی ایجاد می‌کرد، گفت: زندگی‌ متاسفانه در این کشور تلخ است و هیچ آرتیست متعهدی نیست که به او و شور ساده زندگی‌اش گواهی ندهد. کسی که برای تمرین هر روز تا ورامین می‌رفت و می‌آمد و برای کسی درد دل نمی‌کرد و از هیچ چیز نمی‌نالید؛ نه از تنگدستی ما هنرمندان تئاتر و نه از دغدغه‌هایی که کار برایمان ایجاد می‌کرد. نقی سیف‌جمالی آنقدر عاشق بود که جز تئاتر به هیچ چیز دیگری نمی‌اندیشید.

فراهانی به بیان خاطره‌ای از نقی سیف جمالی پرداخت و گفت: یادم است زمانی که مادر او فوت کرد؛ در نمایشی در تالار سنگلج نقش سیاه را بازی می‌کرد. وقتی مادرش را به خاک سپردند و روی صحنه برگشت همه به او گفتیم لحظه‌های طنز را فراموش کن اما وقتی روی صحنه رفت زیباترین و قشنگ‌ترین سیاه عمرش را بازی کرد.

این بازیگر پیشکسوت تئاتر به بیان خاطره دیگری پرداخت و گفت: یکبار به دعوت دوستانی از جنوب کشور باید با گروه تئاتر کوچ به اهواز می‌رفتیم اما یکی از بازیگران که نقش اصلی را برعهده داشت؛ گفت من از هواپیما می‌ترسم و ما نگران بودیم که نتوانیم نمایش را اجرا کنیم اما نقی به من گفت که غم‌ات نباشد و خودش جای بازیگر اصلی را گرفت و تنها با یک تمرین نقش را به خوبی بازی کرد.

فراهانی با بیان اینکه نمی‌شود وجود نقی سیف‌جمالی را نادیده گرفت، گفت: او اسطوره‌ی عاشقی و مجسمه‌ی مهربانی بود و من برای اولین بار است که در چنین مراسمی درباره سیاست حاکم بر تئاتر نمی‌توانم حرف بزنم و تنها راهم گفتن از مهربانی نقی است.

پرویز پرستویی که به عنوان نماینده گروه تئاتر کوچ در این مراسم سخن می‌گفت؛ ضمن تسلیت درگذشت این هنرمند تاکید کرد: افتخار من این بود که با نقی سیف‌جمالی قبل از اینکه گروه تئاتر کوچ شکل بگیرد؛ کارمان را در مرکز تئاتر عرفان نازی‌آباد آغاز کردیم، با نمایشی از نمایشنامه غلامحسین ساعدی و به کارگرانی علاءالدین رحیمی.

این بازیگر تئاتر و سینما با بیان اینکه اکنون یک نفر در بهشت‌زهرا منتظر نقی سیف‌جمالی است، گفت: قبل از درگذشت نقی وقتی که در بیمارستان بود با او صحبت می‌کردم. قصد ندارم از شکواییه‌اش در آن روزها بگویم اما وقتی دوباره به بیمارستان منتقل شد و خانواده‌اش با من تماس گرفتند و خبر درگذشتش را دادند، گفتند قرار است نقی را کنار مرتضی مسجدجامعی دفن کنند و همه گفتند باید از پرویز پرستویی اجازه بگیرید و من گفتم حتماً و نیازی به اجازه ندارد.

پرستویی ادامه داد: مرتضی مسجدجامعی از ستون‌های گروه تئاتر کوچ بود. من و مرتضی قول و قرارهایی داشتیم اما وقتی به من گفتند نقی سیدجمالی کنار او دفن شود؛ گفتم حتما باید این اتفاق بیفتد چون هر دوی آنها آدم ویژه‌ای بودند. الان می‌دانم که مرتضی منتظر نقی نشسته و نقی سیف‌جمالی تنها نیست؛ خوشا به سعادتش.

علی مرادخانی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) نیز در این مراسم با بیان اینکه امیدوارم تا زمانی که در قید حیات هستیم هنرمندان قدر همدیگر را بدانند، گفت: بهزاد فراهانی آدم ساده‌پسندی نیست و سخت است کسی را قبول کند پس وقتی اینطور در مورد نقی سیف‌جمالی صحبت می‌کند؛ نشان می‌دهد که او چقدر آدم متفاوتی بوده است.

مرادخانی، نقی سیف‌جمالی را انسان بسیار باوقار و با اخلاقی توصیف کرد و گفت: آنچه که از انسان به‌جا می‌ماند همین است که در چنین روزی و در تشییع پیکرش مردم اینگونه جمع شوند و فضا و شرایط منقلب باشد. این نشان می‌دهد که نقی سیف‌جمالی در مباحث رفاقتی‌اش بسیار ارزشمند و ارجمند بود.

معاون هنری وزیر ارشاد با بیان اینکه برای هنرمندان عزیز همیشه تنگناهایی وجود دارد و مشکلاتی هست اما همگی تلاش می‌کنیم که به نحوی شرایط بهتر از قبل شود، صحبت‌های خود را با تذکر و دعایی در حق نقی سیف‌جمالی پایان داد.

منبع: خبرآنلاین

27

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد