فعال سیاسی اصلاح‌طلب:

شرایط مردم در زمان جنگ بهتر از امروز بود/ دوگانه نظام پارلمانی یا ریاستی، در اولویت چندم اهمیت قرار دارد

فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: ایران در سال‌های جنگ ۶ میلیارد دلار درآمد نفتی داشت که نیمی از آن صرف امور مربوط به جنگ می‌شد و برای اداره کشور فقط ۳ میلیارد دلار می‌ماند، اما با این حال شرایط مردم بهتر از امروز بود.

شرایط مردم در زمان جنگ بهتر از امروز بود/ دوگانه نظام پارلمانی یا ریاستی، در اولویت چندم اهمیت قرار دارد

این روزها بحث پیرامون بازگشت سیستم مدیریتی کشور به «نظام پارلمانی» به عنوان یک نقشه‌راه‌ برای عبور از بحران‌های فعلی توسط برخی از تحلیلگران سیاسی مطرح می‌شود. البته دسته‌ای هم برای اجرای این امر، پررنگ شدن نقش احزاب را ضروری می‌دانند و معتقدند بدون نقش‌آفرینی احزاب، نظام پارلمانی نمی‌تواند چاره کار باشد.

نجفقلی ‌حبیبی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در این‌باره اظهار داشت: در حالی این روزها برخی از بازگشت سیستم مدیریتی کشور به نظام پارلمانی حرف می‌زنند که من به شدت با این تغییر مخالفم. چون مردم وقتی به رئیس‌جموری رای می‌دهند،‌ این حق رئیس دولت است که اختیاردار مستقیم شرایط باشد و اینکه تصمیم به بازگرداندن پُست نخست‌وزیری گرفته شود، با اینکه اشکال مهمی پیش نمی‌آورد، کاری هم نیست که مشکلی از مشکلات را حل کند. به نظر من نمایندگان کمافی‌السابق به وزیران رای بدهند و رئیس‌جمهوری مسئولیت مستقیم دولت را به عهده بگیرد.

نماینده ادوار مجلس در ادامه سخنانش گفت: نظام پارلمانی در صورتی می‌تواند منشاء‌ خیر باشد که بنشینیم و ببینیم قرار است چه اختیارهایی به نخست‌وزیر بدهیم؟‌ بازهم تاکید می‌کنم به دلیل اینکه رئیس دولت مستقیما با رای‌ مردم روی کار آمده است، باید اختیاردار اصلی امور باشد.

او همچنین تصریح کرد: البته نمی‌توان فراموش کرد که در سال‌های سخت جنگ دولت توسط نخست‌وزیر اداره می‌شد و با همه بدبختی‌ها مردم از آرامشی نسبی برخوردار بودند. در آن سال‌هایی که با عراق رویارویی مسقیم داشتیم، در کشور اسلحه وجود نداشت و حتی گندم موجود به قدری نبود که نیازمان را برطرف کند. اساسا ایران در آن سال‌ها ۶ میلیارد دلار درآمد نفتی داشت که دقیقا نیمی از آن منبع مالی صرف امور مربوط به جنگ می‌شد و برای اداره کشور فقط ۳ میلیارد دلار می‌ماند، اما با این حال شرایط مردم بهتر از امروز بود.

وی همچنین توضیح داد: بسیاری از کسانی که الان خانه‌دار هستند، در دهه شصت از دولت زمین گرفتند و به ساخت خانه اقدام کردند. دولت حتی در آن شرایط که درآمد ملی کشور پایین بود و جنگ منابع‌مان را هدر می‌داد، به خانوار اقلامی چون فرش و یخچال می‌داد تا مردم از کاستی‌ها رنج نبرند. اما الان برخی از کاستی‌ها، سوءمدیریت‌ها و حتی متاسفانه دست درازی به بیت‌المال باعث شده تا مردم روز به روز فقیرتر شوند و امیدشان به آینده را به کل از دست بدهند.

نجفقلی ‌حبیبی در پایان گفت: دوگانه نظام پارلمانی یا ریاستی، در شرایط کنونی کشور در اولویت چندم اهمیت قرار دارد. مساله مهم چیزی جز این نیست که همه باید در کنار هم تلاشی مُجدانه و البته صادقانه داشته باشیم تا انشاءالله بتوانیم از این بزنگاه سخت به سلامت عبور کنیم.

منبع: اعتمادآنلاین

66

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • حمزه
    0

    در آن زمان مسئولین دنبال ریاست و اختلاس نبودند مردم هم نگاه میکردند به آنها ولی حالا چی ؟ درثانی ما تحریم بودیم و دور میزدیم تحریمها رو و خیلی از کشور ها حاضر بودند با ایران معامله کنند چون ایران تعهدات سازمان ملل رل امضا نکرده بود و میدانستند اطلاعاتشون لو نمیرود ولی حالا کسی به ایران اطمینان ندارد چون ایران دارد وارد Fatfمیشود و باید تمامی اطلاعات طرف های قار داد را بدهند

  • یوناس
    0

    درزمان جنگ مسئولین با مردم تا اندازه ای دریک سطح بودند آن موقع خائن -نفوذی - نان به نرخ روز خور نبود آن موقع به کنگره آمریکا گرای تحریم نمیدادن-آن موقع بعضی مسئولین مانور تجمل نمی دادن آن موقع مسئولین به حرف و امضا دشمن این مملکت اعتماد نمیکردن-آن موقع دوتابعیتی در بعضی امور نبود - آن موقع به عنوان فعال حقوق بشری از وزارت خارجه آمریکا پول مزدوری نمیگرفتندووووووووو

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها