ناسا صدای یک ستاره نورانی را در ویدیویی به اشتراک گذاشت/ صوت

ستاره موجود در این ویدیو RS Puppis نام دارد که گونه‌ای از ستارگان نوع متغیر دلتا قیفاووسی محسوب می‌شود که در ستاره‌شناسی بسیار مهم هستند.

ناسا صدای یک ستاره نورانی را در ویدیویی به اشتراک گذاشت/ صوت

ناسا صداسازی یا سونفیکیشن (Sonification) جدیدی را منتشر کرده است که ستاره عظیم RS Puppis را نشان می‌دهد. براساس تصویری که توسط تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده، این سونفیکیشن یک راه شنیداری برای تجربه تصویر این ستاره غول پیکر ارائه می‌کند.

در این سونفیکیشن که می‌توانید آن را در ادامه بشنوید، صداها از لبه‌های بیرونی شروع می‌شوند و به سمت مرکز حرکت می‌کنند و نقاط نورانی نزدیک به بالای تصویر به نت‌های بلندتر و نقاط نزدیک به پایین به نت‌های با صدای کمتر اختصاص داده شده‌اند.

به صدای ستاره RS Puppis گوش دهید

RS Puppis نمونه‌ای از یک نوع ستاره به نام متغیر دلتا قیفاووسی محسوب می‌شود که در توسعه ستاره‌شناسی اهمیت زیادی دارد. این نوع از ستارگان درخشندگی دارند و RS Puppis در یک چرخه شش هفته‌ای درخشان می‌شود. مهم‌تر از همه اینکه، همان‌طور که «هنریتا سوان لیویت» ستاره‌شناس آمریکایی در سال 1908 کشف کرد، درخشندگی این نوع ستارگان مربوط به دوره ارتعاشات آن‌ها است.

به این معنا که ستاره‌شناسان می‌توانند با مشاهده مدت زمان پالس یک ستار‌ه متغیر قیفاووسی، میزان درخشندگی آن را پیش‌بینی کنند. سپس آن‌ها می‌توانند میزان درخشندگی را با روشنایی مشاهده‌شده آن مقایسه کرده و براساس این اطلاعات، فاصله دقیق آن را تعیین کنند. با‌این‌وجود، می‌توان گفت که کشف ویژگی‌های این ستارگان به اخترشناسان این امکان را می‌دهد تا برای اولین‌بار فاصله کهکشان‌های دیگر را به دقت اندازه‌گیری کنند.

تلسکوپ فضایی هابل در سال 2013 این تصویر از RS Puppis را گرفته که سونفیکیشن ناسا براساس آن انجام شده است. اخترشناسان علاوه بر تماشای تپش ستار‌ه، به مشاهده نحوه انعکاس نور در سراسر غبار اطراف ستاره که پژواک نوری نامیده می‌شود نیز علاقه‌مند بوده‌اند.

دانشمندان هابل درباره این تصویر نوشته‌اند:«ستاره‌شناسان با مشاهده نوسانات نور خود RS Puppis و همچنین ثبت انعکاس‌های ضعیف پالس‌های نوری که در سراسر سحابی حرکت می‌کنند، می‌توانند این پژواک‌های نوری را اندازه‌گیری کرده و فاصله بسیار دقیقی را تعیین کنند. فاصله تا RS Puppis به 6500 سال نوری کاهش یافته است.»

منبع: دیجیاتو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها