رییس دانشکده منابع طبیعی مشهد:

مراتع خراسان رضوی پوشش گیاهی درستی ندارند

رییس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: حدود ۵۵ درصد از اراضی استان مرتع است و با شرایط به وجود آمده ضربه بسیار شدیدی خورده‌اند، مراتع پوشش گیاهی درستی ندارند و دامداران به این موضوع توجه نمی‌کنند.

مراتع خراسان رضوی پوشش گیاهی درستی ندارند

محمد تقی دستورانی، محور «بدون تعارف با خشکسالی ۱۴۰۰» که در سازمان مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: امسال یک خشکسالی شدید و استثنایی داشته‌ایم و بارندگی استان تا کنون فقط ۹۹.۵ میلی‌متر بوده و با توجه به اینکه فصل بارش رو به پایان است، دیگر انتظاری هم برای بارش نداریم.

وی افزود:‌ شرایط طبیعی و پوشش‌های گیاهی نسبت به دو سال گذشته بسیار آسیب دیده و کاهش پیدا کرده است. نگرانی‌های جدی در این زمینه وجود دارد و تشکیل جلسات متعدد ضروری‌ است تا به سازمان‌ها کمک کرده تا بتوانند اقدامات فوری را انجام دهند. راهکار اصلی در مقاوم سازی شرایط نسبت خشکسالی است و ما تا کنون در این زمینه موفق نبوده‌ایم اما اکنون یک سری از راهکارهای اورژانسی کوتاه مدت می‌تواند در جلوگیری از بدتر شدن شرایط تاثیر داشته باشد.

رییس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه به توضیح ضربه‌ای که خشکسالی به منابع طبیعی کشور و استان وارد می‌کند پرداخت و گفت: استان خراسان رضوی چیزی حدود ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی طبیعی دارد، یعنی ۷۰ درصد از اراضی ما طبیعی هستند و از این اراضی چیزی حدود ۵۵ درصد مراتع است و این مراتع امسال با شرایط به وجود آمده ضربه بسیار شدیدی خورده‌اند، مراتع پوشش گیاهی درستی ندارند و دامداران به این موضوع توجه نمی‌کنند و می‌خواهند استفاده و بهره‌برداری حداکثری از مراتع را داشته باشند و در شرایطی که مراتع بازدهی و پوشش گیاهی مناسب ندارد، چرخش زیاد دام باعث تخریب خاک شده و ضربه شدیدی به آن می‌زند.

دستورانی تصریح کرد: موضوع حائز اهمیت دیگر، آب محیط زیستی است. آبراه‌ها و تالاب‌ها و حیاط وحش هم اکنون با مشکل جدی روبه‌رو هستند. سازمان‌ها باید سریعا درخصوص این مسئله به راه چاره‌ای بیندیشند و یک هماهنگی جدی و سریع با دامداران استان داشته باشند و با تامین‌ علوفه، اختصاص یارانه و... از آن‌ها بخواهند که فشار روی مراتع را کاهش بدهند. حیات‌وحش و محیط‌زیست نیز از مباحث مهمی هستند که باید به آن‌ها توجه کرد و تامین آب شرب باید به شکل مناسبی در پارک‌های ملی صورت بگیرد.

منبع: ایسنا

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها