حادثه مدرسه زاهدان؛ پر تلفات‌ترین آتش‌سوزی مدارس در ایران

حادثه آتش‌سوزی مدرسه دخترانه اسوه حسنه در زاهدان پر تلفات ترین حادثه آتش سوزی در مدارس ایران با مرگ ۴ دانش‌آموز بود.

حادثه مدرسه زاهدان؛ پر تلفات‌ترین آتش‌سوزی مدارس در ایران

آتش دوباره به جان مدارس ایران افتاد و حالا وزیر آموزش و پرورش می‌گوید برای ایمن کردن مدارس از بخاری‌های غیراستاندارد ۹ سال زمان نیاز است.
صبح سه شنبه پیش‌دبستانی و دبستان غیردولتی اسوه حسنه در زاهدان دچار آتش‌سوزی شد.
آتش‌سوزی به‌خاطر استفاده از چراغ نفتی برای گرم‌کردن کلاس‌های درس. استفاده از چراغ نفتی در مدارس روستایی و احتمال بالای آتش‌سوزی در حالی رخ می‌دهد که استفاده از این چراغ‌ها و بخاری‌های نفتی ممنوع است؛ اما اهمال‌کاری و بی‌توجهی باعث شده تا این قبیل حوادث در کم‌ترین حالت یک پروسه ۲۰ ساله داشته باشد و دائما تکرار شود.

در این حادثه یک دانش‌آموز پیش‌دبستانی و سه دانش‌آموز کلاس اولی دچار سوختگی شده‌اند که سه نفر از آنها فوت شدند.

در همین میان علیرضا نخعی، مدیر کل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان در نخستین ساعات این حادثه گفت: «۲ دانش‌آموزی که در حادثه آتش‌سوزی مدرسه ابتدایی دچار آتش‌سوزی شده بودند به نام‌های صبا عربی و مریم نوکندی فوت کردند. اسامی ۴ دانش‌آموز دختر که در حادثه پیش دبستانی اسوه زاهدان صبح امروز دچار حریق شده و درصد سوختگی آنها بالای ۷۰ درصد گزارش شده است، به این شرح است؛ مونا خسروپرست، صبا عربی، مریم نوکندی و یکتامیرشکار.»

اما خبرهای فوت این دانش‌آموزان بیش از پیش متناقض بود. ابتدا تعداد کشته‌شدگان ۲ نفر اعلام شد و فوت نفر سوم تکذیب شد اما باز خبر آمد که دانش آموز سوم هم فوت کرده و این روند معیوب اطلاع‌رسانی آموزش و پرورش درباره فوت دانش آموز چهارم نیز تکرار شد.

این حادثه اما افکار عمومی را بسیار متاثر کرد، اما همزمان شاهد صحبت‌های تکراری از سوی مسئولان بودیم؛ تا جایی که دقیقا بعد از هر حادثه‌ای مسئولان آموزش و پرورش حرف‌های تکراری می‌زنند و در اصل اتفاقی برای خداحافظی با تجهیزات گرمایشی نا ایمن در مدارس رخ نمی‌دهد و سوالی که باقی می‌ماند این است، ۱۲ سال پس از دروردزن و ۶ سال پس از شین‌آباد، فرصت مناسبی برای خداحافظی همیشگی با تجهیزات گرمایشی نا ایمن در مدارس نبود؟

اما آنچه در این حادثه رخ‌داد در سال‌های اخیر بی سابقه بوده است. در حادثه شین آباد که در سال ۱۳۹۱ رخ داد ۲ دانش آموز فوت کردند و ۱۸ دانش آموزش دیگر با درصدهای مختلف سوختگی زنده ماندند اما در این حادثه شاهد فوت ۴ دانش آموز بودیم که می‌تواند این حادثه را از حیث تعداد دانش آموز فوت شده، پر تلفات‌ترین آتش‌سوزی مدارس در ایران بدانیم.

در ادامه بخشی از حوادث آتش‌سوزی مدارس در ۲۰ سال گذشته را می‌بینید:

به جدول زیر توجه کنید. این جدول نشان می‌دهد؛ بعد از هر حادثه‌ای مسئولان آموزش و پرورش حرف‌های تکراری می‌زنند.

منبع: خبر آنلاین

1981

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها